HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Tuesday, December 28, 2010

Terima Kasih Atas Kritikan Anda ~

Terima kasih awak ~
Tadi atul lawat lah blog yg join Bloglist 2011 atul.
Then, mcm biasa lah, atul tinggalkan komen.
Ada 1 blog ni, atul nk komen, tp da ada seorang ni komen.

Komen yg terasa jgk lah.
Tp atul fikir positif.
Lagi pin, atul masih baru lagi dalam dunia blog ni.
Tak apa lah. Teruskan memberi kritikan pada atul.
Tp kalau boleh, biar lah secara terus pada atul.
Tak perlu lah nk kritik atul kat blog orang lain.

Pada awak ni, terima kasih saya ucapkan.
TERIMA KASIH !
Sekali lagi, TERIMA KASIH !

Pada yg da join segmen atul tuu, ribuan terima kasih atul ucapkan.
Sebab bagi sokongan pada atul.
Kalau sempat, atul akan ke blog anda semua dan tinggalkan komen.
Kalau tak sempat, atul mintak maaf.
Atul busy sikit. Da nak balik UiTM.
Banyak yang tak settle lg.

Kalau tengok atul tak online untuk beberapa hari ni, atul mintak maaf.
Atul ada sikit masalah. Atul harap atul terus dapat sokongan anda semua.
Yang singgah blog atul, tinggalkan link anda.
Nanti atul akan dtg blog anda.

TERIMA KASIH SEMUA ~

Monday, December 27, 2010

Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"


Tgh blogwalking, ternampak GA dari abg Eqbalzack.
Jom tgk syarat syaratnya ;

1 . Jadi followers eqbalzack.com ~Da lama jd follower abg EQ.
2 . Buat 1 entri bertajuk Giveaway eqbalzack "SERBA SATU" ~Sudah buat.
3 . Entri mesti mengandungi banner di atas dan linkkan ke blog eqbalzack.com ~Sudah :)
4 . Tag 1 (SATU) orang rakan blogger lain dan pastikan mereka tahu. ~Miera
5 . Tinggalkan link anda pada entri ini. ~Okay

Tarikh tutup : 1.11.11 jam 1.11 pagi
Keputusan : 1.11.11 jam 11.11 pagi.

Ingin memenangi barangan dari IKEA ??
Jom sertai Giveaway ini. :)
Klik pada gmbr di atas.


Terima kasih ^_^

Contest Muslimah Anggun 2 ~


Salam semua. Okay, arini atul nk join Contest Muslimah Anggun
Contest ni hanya untuk muslimah je.
Kalau blogger muslimah yg lain nk join, click je gmbr kt atas ni ye :)
Gambar yg atul pertaruhkan adalah ;



Ni gmbr terbaru atul.
Atul baru je beli shawl tuu dan try pakai.
Ni lah hasilnya. Comel tak ??

Penganjur nak atul sertakan satu ayat untuk menggambarkan diri atul.
'Atul adalah seorang yg berani untuk mencuba sesuatu yangbaru'
Okay, itu sahaja.

Ingat, kalau nk join, click gmbr kt atas tuu ye.
Semua syarat syarat ada di blog penganjur.
Tarikh tutup pada 30 December 2010.

Okay, atul nk tag ;

Miera
Zatie
Siti Safiyyah

Terima Kasih :)

Sunday, December 26, 2010

Alhamdulillah , 3-0 ~

Update lg ! Baru lepas menyaksikan perlawanan b0la antara Malaysia dan Ind0nesia.
Walaupun atul ni tak pandia sgt lah dlm b0la ni, atul tetap tgk.
Bak kata org, bg sokongan pada negara sendiri.

Tepat jam 8 malam, perlawanan bermula.
Atul tgk dgn mama atul. Abah tgk kt kedai mkn dgn kwn kwn dia.
Ain pulak kepenatan, baru balik kerja.
Separuh masa pertama sgt lah boring. Da lah mengantuk.
Boring pon tgk jgk.

Separuh masa kedua, atul mengharapkan gol dari Malaysia.
Tgh sy0k tgk, perlawanan terhenti seketika sbb ada gangguan.
Tak nk ckp psl tuu, sbb n0 k0men !
Then malas nk tggu sbb perlawanan berhenti, mama tukar channel lain.

Sekali dengar ada org kt kwsn rumah atul ni menjerit.
Mama pon apa lg, tukar channel, tgk da g0l 1.
Atul pon apa lg, menjerit sekali lah.
HAHA. Memang happy sgt sgt.

Then, berlanjutan dgn g0l yg ke 2 dan ke 3.
Atul pon bukan main menjerit lah.
Happy sgt.
Bayangkan atul da lah ddk kt rumah flat, mesti ada org akan mrh atul jerit.
Tak kisah pon, nk mrh, mrh lah.
Yg penting atul puas hati.

TAHNIAH pada Malaysia.
Tahniah pada pemain bola sepak.
Teruskan usaha untuk menang perlawanan di Indonesia pulak.
Kami rakyat Malaysia sentiasa mendoakan kejayaan pasukan bola sepak Malaysia. :)


p/s ; Atul suka lelaki yg main bola. Ada yg nk kenal ngn atul tak ?? Hehe.

Your URL Story Contest ~



Okay, hari ni adalah hari j0in c0ntest dgn segmen.
Kali ni atul di tag oleh adik angkat atul, miera.
Jom kita mulakan.

Contest ni memerlukan atul menceritakan tentang url blog atul.
http://rabiatul-adawiyahcute.blogspot.com/
Url ni sebenarnya kwn baik atul, Nurul Asma yg buatkan.
Dulu atul tak tahu pon pasal benda ni.
Jadi, Asma lah yg tlg buatkan. Atul tak tahu apa apa, so, atul ikut je lah.

Url blog atul ni adalah sempena dgn nama atul sendiri.
Rabiatul adawiyah, cuma tambah cute je kt belakang tuu.
Agaknya Asma rasa atul ni cute sgt kot.
Sbb tuu dia letak cute kat belakang tuu. Hehe.

So,
rabiatul-adawiyahcute ni adalah sempena dgn nama atul sendiri.
Cute tuu adalah untuk menggambarkan bahawa rabiatul adawiyah tuu adalah seorang yg cute.
Betul tak ??
HEHE.

Okay, siap.

So, atul nk tag ;

Natasya
Nanakimie

Thanks all :)

Jom Join Bloglist LM


Atul nk join bloglist LM pulak.
Sempena dgn tahun baru ni, LM nk rombak semula bloglist dia.
So, atul nk blog atul masuk dlm bloglist LM.

1 . Buat entri dan nyatakan korang kategori puteri atau putera

~Semestinya atul ni seorang puteri

2 . Nyatakan kenapa nak masuk dalam bloglist LM

~Nk memudahkan LM mengikuti perkembangan blog atul, nk mempromosikan blog atul ni kat blog LM, nk tambah lg rakan blogger

3 . Nyatakan pandangan korang terhadap blog ini

~Blog LM yang sangat cantik. Penuh dgn info info terkini. Atul suka blog LM dan teruskan blogging, LM :)

Okay, da siap.
Jgn lupa tinggalkan url entri korang kat ruangan komen blog LM.
Kalau nk j0in, sila klik gambar kt atas.
Terima kasih :)

500 BLOG !



Assalamualaikum semua.
Okay, ptg ni atul nk join segmen dari abg ben ashaari.
Kalau nk join, klik je gmbr kt atas tuu ye.
Kali ni abg ben memerlukan 500 blog.
Pastinya segmen akan dtg ni lebih mencabar.

Okay, nama sebenar atul, Rabiatul Adawiyah Bt Abd Rahim.
Berumur 19 tahun dan merupakan pelajar jurusan Diploma Perakaunan di UiTM Machang.
Sangat meminati dunia blogging.

Tujuan atul berblogging ni adalah kerana minat atul.
Atul dpt ramai kwn, dpt byk info melalui blogger lain.
Blogging ni merupakan pengalaman paling manis dlm hidup atul.

Okay, siap ! :)

Anniversarry GA ~

Assalamualaikum. Selamat pagi.
Okay, atul di tag oleh Cik Wani untuk join Anniversary GA.
Kalau sesiapa yg nk join, click je gmbr kt atas ni.
Tarikh tutup jam 12 tgh mlm ni.


Ini lah hadiah yg akan dimenangi oleh pemenang.
Ada lg 2 hadiah misteri.
So, jom lah join. Tarikh tutup 12 tgh mlm ni ye.

Atul nk tag ;

Miera
Natasya

Terima Kasih :)

Saturday, December 25, 2010

Tolong, Undi atul !!

Assalamualaikum semua.
Selamat mlm.
Sorry sgt sbb baru update.
Tgh hari td atul pergi majlis pertunangan kakak kwn baik atul yg dilangsungkan di surau kt flat ni.
Nk upl0ad gmbr, tp ph0ne atul r0sak.
Tension sgt. Ada sesiapa nk bg ph0ne kt atul ??
Hehe.

Balik tuu pergi beli brg pulak.
Baru je sampai rumah ni.
Penat sgt hari ni. Pg td sempat blogwalking kejap je.
Sbb bgn lmbt. Tidu tak sedarkan diri.

Okay, berbalik kepada tajuk di atas.
Kalau korang masih ingat, haha, ingat ke ??
Atul ada join Contest Review Paling Kreatif Azza Firza pada awal bln ni.
Kalau nk tahu contest pasal apa, rujuk entri INI.

So, undian bg contest ni telah dibuka.
Atul nk minta korang semua undi lah atul ye.
Tlg lah undi atul. Atul nk menang.
Asyik tak menang je. Hehe.
Nk minta jasa baik anda semua untuk undi atul.

Undian boleh dibuat di SINI.
Undian telah pon bermula.
Korang klik kt link tuu, then kt bahagian sidebar tuu ada ruang untuk mengundi contest yg atul join.
Cari nama atul dan undi lah ye.

Jasa baik anda amatlah dihargai.
Sekali lg atul minta, tlg lah undi atul ye.
Terima kasih :)

Friday, December 24, 2010

Award Dari Indra Amirrul ~



Yeah, dpt award lg.
Thanks to Indra Amirrul for this award.
Congrats sbb da dpt 100 followers.

Kepada Indra Amirrul, keep on blogging.
Good Luck, ya ??
Akak akan selalu support adik.
:)


Thanks ^_^

"Saya Blogger Selangor"

Tadi atul blogwalking. Then singgah kt blog Azman Roslan.
Ada satu lg kategori blogger dalam BPM, iaitu sahabat blogger mengikut negeri.
Sangat menarik dan semestinya atul nk join.
Kepada blogger yg nk join, click link kt bwh ni ye ;

Blog Pilihan Malaysia

  • Nama anda - nama manja atau glamour
~Atul

  • Status anda - sudah kahwin ke belum, anak berapa ramai, isteri berapa orang, hehe..
~Belum berkahwin tapi sudah berpunya.

  • Cara hubungi - contohnya Facebook dan Twitter, email boleh juga (mana tahu kalau ada org nk panggil masuk tv atau surat khabar) No. telefon tidak digalakkan.
~Facebook ; Rabiatul Adawiyah Abd Rahim. Twitter ; Atulrahim. Email ; adawiyahcute81@ymail.com

  • Daerah/Jajahan - di mana anda tinggal
~Ampang, Selangor

  • Tempat tinggal - jangan bg alamat seperti dalam mykad pula, cukup sekadar bg nama kampung, taman, felda atau estet mana.
~Taman Dato Ahmad Razali, Ampang, Selangor

  • Apa yg menarik di tempat anda - contohnya ada gua ke, ada lombong emas ataupun ada puteri bunian. Hehe..
~Tiada apa yg menarik. Cuma byk kedai mkn je. So, kalau nk mkn mknn yg sedap sedap, dtg lah kt sini. Hehe.

Okay, siap :)

Kepada yg nk join, click je link kt atas ye.
Segmen ni menarik sgt. Rugi tak join.
Hehe.

Terima Kasih :)

"Jom Sertai Bloglist Siti Safiyyah"

Jumpa lg. Hehe.
Sambil tgk Anugerah Skrin kt TV3, atul nk join segmen dari blogger Siti Safiyyah.
Kepada blogger yg berminat, klik SINI

Jom tgk apakah soalan yg ditanya oleh tuan punya blog ;

  • Dari mana anda kenal blog Siti Safiyyah
~Atul tak ingat lah. Tp rasanya dari segmen abg ben ashaari kot. Sorry, Siti. Atul tak ingat. Hehe.

  • Apa yang best tentang blog Siti Safiyyah yg patut dikekalkan
~Blog yg simple. Siti patut kekalkan blog yg simple ni, okay ?? Hehe.

  • Apa yang paling tak best tentang blog Siti Safiyyah yang patut diperbaiki
~Atul rasa Siti patut buat header untuk blog Siti. Supaya blog Siti ni senang org nk ingat. Tak payah yg gempak sgt. Yg simple pon okay je. Header yg boleh buat org sentiasa ingat blog Siti. Siti boleh jgk tambah apa apa widget yg Siti rasakan sesuai untuk blog Siti. Ni bg pandangan atul lah. Maaf kalau Siti tak suka. Hehe.

  • Ucapan korang buat tuan punya blog Siti Safiyyah
~Good Luck untuk Siti. Teruskan blogging. Selamat Tahun Baru. Semoga tahun baru ni lebih baik dari tahun ini. :)

Okay, siap.
Terima Kasih ^_^

'Lucky Blogger Contest by Hahazirah'




Salam semua. Jumpa lg.
Sudah puas tidur. Pelik lah.
Ngantuk sgt. Hehe.

Okay, kali ni atul di tag oleh adik angkat atul iaitu miera.
So, atul pon decide untuk join.
Tak susah mana pon.
Sesiapa nk join, klik SINI.

Okay, jom tgk syarat syaratnya ;

i . Follow blog Hahazirah Through Heart. No excuse, haha!
ii . Buat satu entri kat blog korang yg bertajuk 'Lucky Blogger Contest by Hahazirah'. Letak banner contest nih di entri tuu then tag blogger lain untuk join contest ini at least 3 orang, lebih tak apa.
iii . Tinggalkan link url entri korang kat bahagian komen entri ni jgk.

Senang je kan ?? Apa lg, j0m lah j0in. :)

Okay, kali ni atul nk tag ;

Niesa
Nanakimie
Natasya

"Pose Slumber Laptop Contest"

Salam semua. Jumpa lg.
Kali ni atul nk j0in c0ntest pulak.
Atul telah di tag oleh Fatin Fadhillah.
Kepada sesiapa yg nk j0in, click je gmbr kt atas ni ye. :)

Contest ni memerlukan gambar kita di depan lapt0p.
Kira gambar yg korang ambil dari webcam lah.
So, gmbr yg atul pertaruhkan ialah ;

Inilah gmbr yg atul pertaruhkan.
Biasa biasa je kot. Atul ni pun bkn comel. Hehe.
Gmbr ni masa atul tgh lepak ngn kwn atul kt ruangan rehat di Kolej Dato Onn UiTM Machang.
Sambil lepak, tangkap gmbr sekali.
Gmbr atul je lah. Dia tgh buat kerja.

Harap gmbr ni okay dan diterima pihak penganjur.
Yg nk j0in, boleh tgk syarat dgn click je gmbr kt atas tuu ye. :)
Tarikh tutup 31 Januari 2011. Apa lg, j0m lah j0in.

So, atul nk tag ;

Miera
Natasya
Syafiq Rosli
Hishyamuddin
Micky Eyqa


Thanks all :)

Kenapa Ni ??

Assalamualaikum semua.
Apa khabar ?? Harap semuanya sihat.
Atul, alhamdulillah sihat.

Sori sgt sbb smlm update sikit je.
Seri0usly atul tak ada m0od smlm.
Ada sedikit mslh.
Mslh hati dan perasaan.

Tak tertanggung rasanya.
Ingat nk kongsi dgn korang semua.
Tp rasanya terlalu peribadi untuk dikongsi.
Lg pon ianya melibatkan hati dan perasaan org lain jgk.
Takut nanti org tuu baca, bergaduh lah pulak.

Korang doakan je lah atul boleh selesaikan mslh ni dgn cepat ye.
Atul akan update lg nanti.
Sedih sbb smlm tak dpt j0in segmen abg ben ashaari.
Dgn mslh lg, line br0adband buat hal lg dan lg 1, phone atul rosak.
Da lah atul syg ph0ne tuu. Abah atul yg belikan.
Bertambah tensi0n. Tp nk buat mcm mana, sabar je lah.

Atul baru je lepas check account nuffnang atul.
ALHAMDULILLAH, akhirnya atul dpt jgk Buffered Earning (BE).
Thanks kepada yg bg tips kat atul.
Atul akan berusaha untuk menambahkan BE atul.
Harap nuffnang akan menambahkan lg BE atul.
Hehe. Thanks nuffnang !
Dgn berita ni, atul kembali semangat untuk update bl0g lg.

Okay lah. Nanti nk j0in c0ntest lg.
Join je. Menang tak menang, lain cerita.
Kalau line ni okay, nk bl0gwalking.
Smlm bl0gwalking kejap je.

Jumpa lg. :)


Thanks all :)

Thursday, December 23, 2010

"iPhone Ke Blackberry Torch"

Assalamualaikum semua.
Selamat pg. Hehe. Jumpa lg.
Okay, td tgk kt sh0utb0x, tuan punya bl0g, Syed Muzzamir jemput atul untuk j0in c0ntest yg dia anjurkan.
Contest ini adalah untuk membantu dia membuat pilihan sama ada nk beli iPhone4 @ BB Torch.
So, atul p0n tlg lah dia buat pilihan walaupun atul tak tahu mana yg lg bagus.
Sesiapa yg nk j0in, klik je gmbr kt atas ni ye.


Okay, antara iPhone4 dan Blackberry Torch ni, yg menjadi pilihan atul ialah Blackberry Torch.
Sbbnya design BB Torch sgt menarik dan senang nk jaga, rasanya lah.
Maaf lah sbb atul ni memang tak pandai dlm review psl ph0ne ni.
Sbb atul p0n pakai ph0ne biasa je. :)

Kepada yg bertuah, bakal membawa pulang.. *dumbrolls*
Sebotol minyak wangi bernilai RM50

Untuk perempuan : Glow by Jlo, Issey Miyake, DKNY
Untuk lelaki : Dunhill Blue, Issey Miyake, Acqua di Gio

Okay, siap.
Harap yg empunya bl0g puas hati.
Sesiapa yg nk j0in, klik gmbr kt atas ye :)
Thanks all ^_^


SAYALAH BLOGGER ITU



1 . This Is Me
2 . This Is Me
3 . This Is Me
4 . This Is Me
5 . This Is Me
6 . This Is Me
7 . This Is Me
8 . This Is Me
9 . This Is Me
10 . This Is Me

100 bl0gger diperlukan. Cepat !!
Klik SINI.


Terima Kasih :)

Wednesday, December 22, 2010

KEPANTASAN MATA BLOGGER



Jawapannya ialah ;
*Maaf tak ada gmbr header bl0g bl0g kt bwh ni.

1 .
Lily Elisa

2 . Indra Amirrul

3 . EDDIE YUSTIN

4 . Ujang9897

5 . Ben Ashaari

*Berikan pendapat anda mengenai segmen ini ..
~Best. Segmen ni menguji minda. Menguji kesabaran. Dgn line internet yg lmbt, keadaan rumah yg bising. Tp memang best lah.


Harap betul lah. Hehe. :)
Terima kasih ^_^

Blog Awk Comel Lah :)

Assalamualaikum semua.
Berjumpa lg. Korang tgh buat apa ??
Da dinner ke belum ??
Selamat menjamu selera ye :)

Okay, kali ni atul nk teruskan dgn pr0m0te bl0g kwn kwn atul.
Kira bl0g yg selalu atul kunjungi lah.
Sebenarnya semua bl0g atul lawat, tp bl0g bl0g yg atul pr0m0te ni, kira selalu sgt atul lawat.
Yg lain jgn kecil hati pulak.
Sabar ye. Mana tahu ada bl0g anda pulakkan.

Okay, bl0g yg seterusnya ialah bl0g kwn baik atul.
Kte0rg 1 sekolah sejak sekolah rendah lg.
Tp tak rapat p0n. Baru je rapat setelah masing masing masuk Universiti ni.
Lg p0n atul tak kenal sgt dgn die ni, pada mulanya lah.
Sbb masa kt sekolah rendah, memang tak rapat.
Then die pindah sekolah.

Orgnya sgt cute. Kecil je orgnya.
Tak silap atul, die p0n start bl0gging bulan disember thn lepas.
Kalau tak silap lah.
Masa tuu kte0rg gaduh.
Ada lah sbbnya. Malas nk ingt balik.
Sbb skrg ni kte0rg da jd best friend da.

Blog dia tersangat lah cute. Mcm tuan dia.
Dia pandai edit bl0g ni. Atul ?? Tak pandai p0n.
Blog dia lebih kepada luahan hatinya, ada jgk tips dari dia.
Byk gmbr kt bl0g bl0gger ni.
Semuanya c0mel c0mel.

Tgk bl0g atul ni, tak ada gmbr p0n kan ??
Hehe. Tak suka letak gmbr byk byk.
Rungsing lah. Lg p0n tak c0mel mcm kt bl0g bl0gger ni.

Pesanan atul pada bl0gger ni, dear, keep on bl0gging ya ??
Pelajaran p0n jgn lupa jgk. Hehe.
G0od Luck.

Lg 1, bl0gger ni pandai dlm speaking english ni.
Tersangat lah jeal0us okay. Wink wink.
Bole lah kalau nk belajar dgn dia. Hehe.

Okay, apa lg.
Jom terjah bl0g bl0gger ni.
Klik SINI ye. :)


Terima kasih. Jumpa lg. :)

KEPANTASAN MATA BLOGGER



Okay, ada segmen terbaru dari abg ben ashaari.
Jom lah j0in.
Pasti anda terhibur :)

Kesan Blogging ~

Assalamualaikum semua.
Berjumpa lg dlm entri kali ini.
Minggu depan adalah minggu terakhir atul cuti.
1 Januari ni atul akan pulang semula ke Machang untuk meneruskan pengajian atul.
Sedih ada. Gembira ada. Mcm mcm perasaan lah.

Berbalik pada tajuk di atas, atul nk cerita sikit kesan bl0gging pada atul sepanjang cuti ni.
Mcm mcm kesan. Kalau da start kuliah nanti, tak bl0gging sgt.
So, tak akan ada kesan sgt.
Cuma masa cuti ni je, byk sgt kesannya.
Hehe.

1 ; Tak cukup tidur.
~Kalau ik0tkan cuti cuti lepas lah kan.
Cuti atul ni memang atul manfaatkan dgn tidur je. Memang cukup lah tidur. Tp cuti kali ni, ble da rajin bl0gwalking, atul memang tak cukup tidur. Asyik online je. Mama atul p0n pelik. Dia ckp selalu atul asyik tidur je. Tp kali ni asyik online je. Hehe. Entah lah. Da syok sgt bl0gging. :)

2 ; Tak tengok tv.
~Selain itu jgk, bl0gging ni membuatkan atul tak endah tentang rancangan kt tv. Kalau dulu, selain tidur, atul asyik tgk tv je. Skrg ni, atul langsung tak endah tentang cerita yg atul minat kt tv. Kira mcm atul kurang sgt tgk tv cuti ni. Keje atul asyik menghadap lapt0p je. Pelik sgt dgn perangai atul pada cuti kali ni.

3 ; Kena mrh dgn mama.
~Perkara biasa lah. Mama mrh. Mrh sbb asyik menghadap lapt0p je. Mrh sbb atul tak tlg dia buat keje. Hehe. Tp atul tlg jgk. Bkn tak tlg langsung. Tp mama tak ada lah mrh sgt. Sbb die memahami. Syg mama !! Hehe.

4 ; Bil elektrik meningkat.
~Atul ingatkan bil meningkat sbb yelah da onlinekan. Nk kena charge battery lapt0p ni. Bkn sekejap, lama k0t. Tp bila tgk bil, mama ckp bil elektrik menurun. Haha. Bkn main suka lah atul. Sbb b0le lah online 24 jam. Hehe.

Itu saja yg atul nk k0ngsi.
Cuti bakal berakhir. Atul takkan dpt online mcm skrg ni.
Akan sentiasa merindui bl0g dan rakan rakan bl0gger semua.
Apa apa p0n, pelajaran lg penting. Betul tak ??

Okay lah. Assalamualaikum.
Terima kasih :)

Pencarian Blogger Peramah 2011


Assalamualaikum semua.
Slmt tgh hari. Lmbt sikit online hari ni.
Sbbnya bgn lmbt.
Ngantuk !!

Atul telah ditag oleh abg seni0r atul, Syafiq Rosli.
Nk j0in ?? Klik je gmbr kat atas ni ye. :)

ahsfantasy24 kini sedang mencari blog blogger peramah untuk dimuatkan ke dalam list blog blogger peramah sesi 2011. Ayuh membantu ahsfantasy24 untuk mengesan tidak kira blogger lama ataupun baru, asalkan tidak sombong. Saya menjemput semua follower saya dan juga mereka yang tahu tentang pencarian ini menyertainya. Hargai sekiranya anda dijemput untuk menyertai pencarian ini kerana anda juga telah dilihat sebagai seorang blogger yang peramah.


Apa yang perlu anda lakukan selepas dijemput atau ditag?
  1. Copy dan Paste entry ini beserta gambarnya ke dalam blog anda dengan menggunakan tajuk 'Pencarian Blogger Peramah 2011';
  2. Tag sekurang-kurangnya 4 orang rakan blogger anda yang peramah;
  3. Setelah menyiapkan entry tersebut, sila tinggalkan link entry anda di sini > http://www.ahsfantasy24.com/2010/12/pencarian-blogger-peramah-2011.html
  4. Tiada paksaan dalam menjadi follower ahsfantasy24.com namun berbesar hati jika ada yang sudi.

Kepada bl0gger bl0gger yg rasa dirinya peramah, j0m lah j0in.
Atul ni peramah tak ?? Hehe.

Okay, nk tag ;

Zatie
Natasya
Miera
Qasih Dalia

Terima kasih :)

Tuesday, December 21, 2010

Eh, Saya Suka Blog Awak Lah :)

Assalamualaikum dan selamat malam.
Berjumpa lg dlm entri kali ni.
Entri kali ni adalah sambungan dari entri yg INI.
Iaitu atul nk k0ngsi dgn semua bl0g yg atul suka sgt baca, suka sgt k0men.

Atul kenal bl0gger ni melalui segmen dari abg ben ashaari.
Bl0g ni menarik sgt.
Kalau baca entri kt bl0g ni, memang lucu.
Blogger ni kreatif sgt. Ada je entri die yg melucukan.
Kadang kadang, tergelak s0rang s0rang !! Hehe.

Tersangat lah cemburu dgn bl0gger ni sbb f0ll0wer dia da mencecah 2000++.
Fuy0ooo. Tahniah lah kepada bl0gger ni.
Ni semua usaha die sbb die ni p0n rajin jgk bl0gwalking lah, k0men lah.
Memang dia layak mendapat ramai f0ll0wer.

Lg 1, die ni ramah orgnya.
Sbb tuu ramai bl0gger suka dgn die.
Bagus bagus. Teruskan ye.
Tak mustahil 1 hari nanti die akan jadi bl0gger terkenal.
Atul d0akan ye. :)

Kepada bl0gger ni, g0od luck.
Keep on bl0gging.
And thanks sbb rajin k0men entri kt bl0g atul ni.
Awk memang baik. :)
Tahniah awk.

Kalau nk tahu siapa bl0gger ni, klik SINI.
Tunggu apa lg. Pergi lah terjah bl0g ni.
Semoga terhibur. ^_^


p/s ; Tunggu bl0g yg seterusnya esok ye :)

Macam Tak Percaya Je !!

Assalamualaikum semua.
Hehe. Update lg. Sy suka update bl0g.
Hobi yg paling digemari.

Psl tajuk kat atas tuu, atulkan j0in segmen dari abg ben ashaari.
Tadi atul check lah traffic s0urces kt bl0g atul ni.
Mcm tak percaya je. Pageviews untuk hari ni je da 1000 ++.

Mesti korang akan cakap, 'alah, aku tiap tiap hari lebih dari tuu, tak kecoh pun'.
Haha. Tak kisah lah.
Atul tak pernah dpt 1000 ++ ni.
Selalunya 500-700 je.
So, atul rasa ni peningkatan yg sgt membanggakan.

Atul akan terus berusaha untuk meningkatkan lagi org ramai lawat bl0g atul ni.
Thanks jgk kepada yg sudi dtg. Lg lg yg dtg sbb nk cari nombor untuk segmen abg ben.
Mesti geram je sbb tak jumpa kan ??
Hehe. Atul pun j0in jgk segmen tuu.
Memang penat. Da lah line br0adband atul ni buat hal.
Tp atul tetap jgk cari dan paling best, jumpa kesemua bl0g yg ada n0mb0r tuu.

Memang best lah.
Thanks to abg ben ashaari sbb anjurkan segmen mcm ni.
Best sgt sgt. Menguji kesabaran betul.
Selamat lah atul sabar lg.
Kalau tak, da lama give up.

Okay lah. Jumpa sebentar lg.
Hehe. Thanks all.


M0od ; Penat tp best !!

MENYUSUN BLOG PALING PANTAS



1. Blog Qaseh Dalia
2. Blog Cikgu Akim
3. Blog Ayuni
4. Blog Tok Esah
5. Blog Dauspozi
6. Blog Cik Yaya
7. Blog Hanna Iymeera
8. Blog Hasrul Hassan
9. Blog Zamir
10. Blog Ummi Izzah

Okay, siap. Harap betul lah. :)

"SEGMEN JOM BERKENALAN"

Assalamualaikum. Kali ni nk j0in segmen dari Cikgu Loqman Hakim
Kepada sesiapa yg nk j0in, click gmbr kt atas ni ye. :)

Jawab 7 soalan berikut:

-Apakah status anda (Single,berpunya,berkahwin,bercerai)..ceritakan sedikit
~Status atul ?? Hehe. Da berpunya. Baru je menjalinkan hubungan ni setelah lama tak menjalinkan hubungan percintaan ni. Harap biar lah ianya berkekalan sampai ke akhir hayat.

-Ceritakan tentang diri anda (cth:asal..pekerjaan..belajar katna..bil anak.cita2..bla2.bla..)
~Nama diberi Rabiatul Adawiyah Bt Abd Rahim. Berasal dari Ampang, Selang0r. Mempunyai 3 org adik beradik yg kesemuanya perempuan dan merupakan anak yg ke 2. Seorang kakak yg telah mendirikan rumah tangga dan seorang adik yg baru lepas SPM. Merupakan pelajar jurusan Diploma Perakaunan di UiTM Machang, Kelantan dan skrg berada di semester yg ke 3.

-Ceritakan tentang Blog anda(promosi la sikit)..
~Bl0g yg mengisahkan pelbagai cerita. Sedih ?? Gembira ?? Dan mcm mcm lg. Baru je aktif walaupun telah wujud pada tahun lepas. Blog yg simple dan anda pasti tertarik dgn bl0g atul ni. Berminat untuk mempr0m0sikan bl0gnya di majalah 1 hari nanti. Pernah mendapat review bl0g dari bl0gger otai, abg ben ashaari

-Apa pandangan anda tentang dunia blog?
~Dunia bl0g skrg da semakin meriah. Setiap hari b0le dikatakan ada sahaja bl0gger baru yg muncul. Tak mustahil 1 hari nanti, semua org akan ada bl0g.

-Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..
~Blog ni sgt best. Kalau nk tahu, teruskan dgn bl0gging. Pasti anda akan rasai keseronokan berbl0gging ni. Sbb atul da rasa. Dpt kenal ngn ramai kwn. Mana tahu 1 hari nanti b0le jd p0pular. Keep on bl0gging. Kepada yg masih bergelar pelajar, bl0gging, bl0gging jgk. Pelajaran jgn lupa. Okay ??

-Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda..
~Mempunyai header yg sgt c0mel. Pasti anda tertarik untuk dtg lg. Cara penulisan yg simple dan penggunaan ayat yg mudah dibaca. Tak byk widget p0n. Sedap je mata memandang. Dtg skali, pasti nk dtg lg. Hehe.

-Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
~Sampai bila bila. Sbb atul minat dgn dunia bl0g ni. Nk jd bl0gger terkenal, nk pr0m0si bl0g kat majalah. :)

Okay, siap.

Nk tag ;

Miera
Zatie
Syafiq Rosli
Natasya

Terima Kasih. :)


KENANGANKU SEBAGAI BLOGGER



Assalamualaikum.
Hehe. Update lg.
Well, kali ni segmen dari abg ben ashaari pulak.
Da terlambat da ni.
Tp rasanya b0le j0in lg.
Sbb segmen ni belum tutup lg.

J0m tgk s0alan s0alannya ;

* Tarikh lahir blog anda ..

~16 Disember 2009.

*Punca kelahiran blog anda
~Disebabkan oleh minat terhadap bl0g dan pengaruh dari kawan baik atul, Nurul Asma

*Orang pertama yang jadi follower anda
~Kawan baik atul, Nurul Asma *Jom terjah bl0g die.

*Entri pertama anda sebagai blogger
~Pengenalan diri iaitu atul memperkenalkan diri sendiri kt bl0g atul ni.

*Entri pertama anda yang mendapat banyak komen /hits
~Entri yg ada segmen abg ben ashaari. Entri tuu lah yg ada byk k0men. Sblm tuu tak ada p0n k0men. Hehe.

*Blogger pertama yang anda jumpa ..
~Kwn baik atul jgk, Zatie

*Blog yg anda minat ..
~Byk k0t. Blog abg Ben Ashaari, Irine Nadia Marcello, Liyana Lunia, Syafiq Rosli, abg Eqbalzack dan byk lg. Tgk lah kt bl0glist atul. Blog tuu lah yg atul sentiasa atul lawat. Yg lain p0n atul lawat jgk ye.

*Ceritakan kenangan manis anda sebagai seorang blogger
~Dpt ramai rakan bl0gger baru. Org lain da kenal atul. Hehe. Tak sangka. Dpt review bl0g dari abg ben ashaari. Tuu yg paling best. :)

*Ceritakan kenanan pahit anda sebagai seorang blogger
~Bergaduh ngn kawan baik atul. Dia p0n ada bl0g jgk. Tp tak nk ingt da sbb kte0rg da jd kwn baik !

*Impian anda terhadap blog anda ..
~Nk pr0m0si bl0g atul kat majalah, surat khabar. Nk jd terkenal mcm bl0gger lain. Hehe. Yg penting org lain hargai apa yg ada kt bl0g atul ni. :)

Okay, siap !!
Terima Kasih :)

"Candid Itu Cun Lah !"

Salam semua. Selamat pg.
Pg ni nk j0in c0ntest. Atul telah di tag oleh abg seni0r atul, Syafiq Rosli.
Hehe. Thanks abg seni0r !! ^_^
Sesiapa nk j0in, click je gmbr kt atas ni ye.

Dan inilah gmbr yg dipertaruhkan ;


Hehe. Agak agak, b0le menang tak ??

Okay, atul nk tag ;

Miera
Natasya
Zatie

Thanks ^_^

Monday, December 20, 2010

Atul Suka Blog Ni :)

Nak k0ngsi dgn semua.
Ada 1 bl0g ni, atul suka sgt tgk.
Kira kalau atul online je, bl0g yg atul tgk mesti bl0g bl0gger ni.
Tak tahu lah kenapa.

Tertarik untuk membaca entri kt bl0g dia.
Atul kenal dia p0n melalui segmen yg dianjurkan oleh abg ben ashaari.
Tersangatlah cemburu dgn dia sbb f0ll0wer dia da 500 ++.
Pada hal baru je sebulan dia start bl0gging.
Tahniah kepada bl0gger ni.

Atul yg da 1thn lebih bl0gging p0n, f0ll0wer baru 200 ++.
Lg p0n dulu atul tak aktif. Skrg baru nk aktif bl0gging ni.
Apa apa p0n, tahniah kepada bl0gger ni.
Keep on bl0gging !!

Lupa nk bg tahu. Atul pernah bg tahu kan yg atul tak suka bl0g yg ada lagu ??
Bl0g yg atul suka lawat ni, ada lagu, tahu tak ??
Dan atul rasa tak terganggu p0n dgn lagu kt bl0g dia.
Best sgt lagu tuu. Hehe.

Nk tahu siapa bl0gger tuu ??
Klik SINI :)

Masalah, Masalah Dan Masalah :(


Masalah, masalah dan masalah.

Setiap org ada masalah.
Kita yg hidup ni memang tak akan lari dari masalah.
Sama jgk dgn aku.

Kadang kadang aku rasa tensi0n sgt bila fikirkan masalah aku.
Aku tak tahu nk buat apa dan aku tak mampu nk buat apa apa buat masa skrg ni.
Aku hanya mampu bersabar je.

Kadang kadang aku fikir, kenapa lah aku ada masalah.
Apa salah aku ?? Apa yg aku da buat.
Aku sedar yg Allah SWT tengah menguji aku.
Aku hanya perlu sabar sbb ujian dari Allah SWT ni masih mampu aku atasi setakat ni.
Aku tahu Allah SWT tak akan uji hambaNya melebihi dari kemampuan hambaNya.

Aku sedar semua tuu dan aku tahu semua tuu.
Tp aku da penat dgn masalah ni.
Aku da tak sanggup hadapinya. Aku da tak mampu.

Ya Allah, apa d0sa aku padaMu ??
Ampunilah segala dosa aku, Ya Allah.
Aku hambaMu yg lemah, Ya Allah.
Aku da tak mampu untuk mengharungi semua ni.
Tlg lah aku, Ya Allah. :(


picture credit t0 http://weheartit.com/

Setan Faceb0ok ? Auww, Takutnya !


Wink wink ^_^
G0od aftern0on every0ne.
Speaking lah pulak.
Hehe.

Td bl0gwalking dan singgah dekat bl0g Liyana Lunia.
Ada cerita pasal Setan Faceb0ok di pawagam.
Atul ingat kat faceb0ok ada setan. Haih, takut jgk.
Bila da baca, rupanya sebuah m0vie dari negara Ind0nesia.

Kalau cerita ni ditayangkan kat Malaysia, teringin jgk nk pergi tgk.
Walaupun atul takut nk tgk cerita hantu ni, tp nk tgk jgk.
Tgk mcm best je.

Jom kita baca sin0psis cerita Setan Facebook ni ;

Credit t0 ; http://sinopsis-box-office.blogspot.com/

Film Setan Facebook ini dibintangi oleh Cindy Anggrina, Boy Hamzah, Jehaan Sienna, Maeeva Amin, Waqid dan Rick Ertan.

Farah, di usia 19 sangatlah energik dan spontanitas, termasuk urusan identitas yang sudah dianggap over-narsis oleh teman-teman dekatnya. Cici, sahabatnya dan Nauvam pacarnya sudah seringkali mengingatkan Farah agar tidak terlalu obsesi dengan status di Fesbuk.

Kadar aktifitas Farah sudah melebihi porsinya, kadang di tempat yang tak semestinya dan di waktu yang tak seharusnya. Ia terus saja mengupdate status Fesbuk. Apapun yang ada di benaknya tak pernah terlewat sekalipun. Teror pun dimulai kala Farah diundang untuk mengkonfirmasikan profil seseorang bernama Mira Anindhita, sosok asing yang di kemudian hari membawa bencana. Selamatnya, Farah tak pernah menggubris untuk mengkonfirmasi. Namur, beberapa temannya satu per satu yang juga diundang mendadak mati mengenaskan.

Farah pun mulai ketakutan. Ada apa sebenarnya? Apakah kematian orang-orang di sekitarnya ada hubungan dengan fesbuk atau pembunuh psycho yang meneror dengan cara yang aneh. Segera ia meminta bantuan Roni hacker yang diminta menelusuri profil misterius yang mungkin jadi penyebab kematian akhir-akhir ini.

Seiring teror terus berjalan Farah bertemu dengan Oma Pujo yang konon menjadi kunci dari semuanya. Namun Farah masih belum bisa tenang karena waktu tak lagi menyisakan kesempatan untuknya...

Adakah hubungan Farah dengan sosok misterius yang melakukan teror hingga menghabisi nyawa orang tersebut? Akankah Farah tetap bertahan hidup?

Produksi :
- D’color Entertainment

sumber : 21cineplex.com

Watch Setan Facebook Trailer di Youtube.

p/s ; Kalau da tgk cerita ni, agaknya ramai tak yg akan online faceb0ok ?? *Curious.

Sunday, December 19, 2010

Nuffnang Ohh Nuffnang ~

Lately ni selalu tgk bl0g bl0gger lain, die0rg ckp pasal buffered earning.
Yg bl0gger ni da dpt BE yg ke 11 lah, ke 12 lah, dan sebagainya.
Ohh, tersangat lah jeal0us ye.

Atul tak dpt p0n lg BE dari nuffnang.
Mesti bl0gger lain hampir kesemuanya da dpt BE kan ??
Mesti best kan ??

Atul da ik0t byk tips dari bl0g abg ben ashaari dan bl0gger lain psl mcm mana nk dpt BE.
Hampir kesemuanya atul ikut. Tp mungkin belum rezeki atul lg untuk dpt BE dari nuffnang.
Lg p0n atul baru je bln lepas daftar sebagai nuffnang.
Sabar ye cik atul. :)

Tp atul bersyukur sgt sbb duit makin bertambah.
Walaupun tak byk mcm bl0gger lain yg da lama daftar nuffnang, tp alhamdulillah.
Bertambah jgk.

Tahniah kepada bl0gger yg da byk dpt BE dari nuffnang.
Doakan lah atul p0n dpt BE mcm k0rang ye. :)

Kalau ada tips lain, k0ngsi lah dgn atul ye.
Thanks all ~


p/s ; Jom tgk rancangan Serasi Bersama di Astro Ria. ^_^

Auww, Award !!


Da lama tak dpt award.
Dpt jgk mlm ni.
Thanks to bl0gger Dhilla.
Thanks, Dhilla.
Apa lg, pergi lah terjah bl0g Dhilla. :)

*Ucapan untuk pemberi award.
~Thanks to you, Dhilla. Thanks so much. Keep on bl0gging and g0od luck :)

*Listkan nama 6 artis yg anda minat.
~Akim, Black, Maher Zain, Lisa Surihani, Farid Kamil, Shaheizy Sam.

*Bagi award ini kepada 10 bl0gger cun.
~Atul nk bg semua kat f0ll0wer atul. Jgn lupa ambil award ni ye. :)

Okay, d0ne. ^_^

"Mari Sertai Bloglist Izamir Ridzwan"

Salam semua. Atul nk j0in segmen dari bl0gger Izamir Ridwan.
Iaitu segmen : Mari Sertai Bloglist Izamir Ridwan.

Soalan pertama : Nyatakan korang ni si jejaka atau si jelita.

Jawapan : Mestilah si jelita. Auww, jelita ke ?? Hehe.

Soalan : Pandangan korang tentang bl0g Izamir Ridzwan.

Jawapan : Blog yg simple and so nice. Tgk lah header IR yg c0mel tuu. Ada gmbr lebah. :)
: Blog IR tak byk widget yg tak penting. Semuanya yg penting penting je.
: Tidak menggunakan ayat SMS. So, senang nk baca.
: Semuanya okay tentang bl0g IR.

Soalan : Suka baca entry mengenai apa dalam bl0g Izamir Ridzwan. Sila nyatakan.

Jawapan : Atul suka baca entry mengenai pandangan IR tentang sesuatu t0pik. Tak kira lah hiburan ke, berita ke, filem ke. Yg terbaru pasal pengambaraan cuti cuti 1 Malaysia IR.

Tag 3 rakan bl0gger anda. Pastikan mereka tahu.

Natasya
Syafiq Rosli.
Nanakimie.


To IR, all the best to you. Keep on bl0gging and thanks :)

Majlis Perkahwinan ~

Assalamualaikum. Selamat petang.
Korang tgh buat apa tuu ??
Da mkn?? Harap semuanya sihat.
Selamat berhujung minggu ye. :)

Atul baru balik dari kenduri kahwin kat kawasan rumah atul ni.
Biasa lah, kenduri kat kawasan flat ni disambut dgn ringkas je.
Tak mcm yg atul tgk kat Nona tadi. Meriah je. Cantik canti semuanya.

Walaupun kenduri kat kawasan rumah atul ni ringkas je, tp tetap meriah jgk.
Yg pentingnya, kat sini ada sikap tlg men0l0ng.
Kalau majlis kenduri kahwin tuu, semua penduduk kat sini mesti tlg menolong antara 1 sama lain.
Memasak, hias pelamin dan mcm mcm.
Yg pakai katering tuu lain lah.

Bila atul tgk kenduri kt kawasan rumah atul ni dgn yg ditayangkan kt Nona, memang jauh berbeza.
Semestinya lah. Kami kat sini bukan dari keluarga yg senang mcm pasangan kt TV tuu.
Kami kt sini org biasa biasa je.
Tp bila difikirkan balik, tak semestinya majlis perkahwinan yg ringkas, sederhana, pasangan pengantin tuu tak bahagia.
Dan tak semestinya majlis tuu mestilah glam0ur, cantik, sambut besar besaran, pasangan tuu akan bahagia.

Sebenarnya yg paling penting dlm sesebuah perkahwinan adalah keberkatan dariNya dan bagaimana kita menjaga hubungan yg baru dibina itu.
Tak perlulah majlis yg besar besaran tp hakikatnya selepas berkahwin kita tak bahagia.
Seperti yg kita tahu, akad nikah adalah acara yg paling penting.
Bkn majlis kenduri kahwin tuu tak penting, tp kita sepatutnya adakannya mengikut kemampuan kita.
Kalau da tak mampu, jgn lah buat buat mampu. Cukup lah yg ringkas.
Jgn lepas kahwin, kita pulak yg merana disebabkan hutang perkahwinan yg harus ditanggung.

Apa apa p0n, semuanya bergantung kepada kita.
Kita yg tahu mana yg baik dan mana yg buruk.
Apa yg penting sekali, bila da kahwin, kita kena lah jaganya dgn baik.
Biar lah ianya kekal hingga ke akhir hayat dan dikurniakan anak yg s0leh dan s0lehah.

Pandai pulak atul ni bg ceramah, mcm lah da kahwin.
Tak salahkan ?? Pandangan atul sendiri.
Nanti da sampai masa, atul p0n akan kahwin jgk.
Tp belum masanya lg.
Fokus pada pelajaran dulu. :)

Pada yg da berkahwin, sem0ga berbahagia hingga ke akhir hayat.
Kepada yg bakal berkahwin, selamat melayari bahtera perkahwinan.
Dan kepada yg belum berkahwin, sabar lah ye. Belum masanya lg.
Doa lah supaya dipercepatkan dan dipertemukan dgn j0d0h yg terbaik :)


p/s ; Terima Kasih semua ^_^

Saturday, December 18, 2010

Tahniah Kepada Pasangan Razif :)



Tahniah kepada Pasangan Razif.
Jangkaan atul tepat.
Yes !
Tahniah sekali lg.

Pasangan ini berjaya memenangi sebuah k0nd0minium di The Heaven berharga lebih RM 350000.
Dan mereka mendapat tajaan bercuti di Bali.
Mesti best kan.
Apa apa p0n tahniah. :)


p/s ; Gembira sgt malam ni sbb apa yg atul jangka, menang. Tahniah Malaysia dan tahniah kepada pasangan Razif ^_^

Tahniah ! :)



Tahniah Kepada Pasukan Malaysia kerana LAYAK ke pusingan FINAL.
TAHNIAH, MALAYSIA !!
I Am Pr0ud To Be Malaysian.

Khairul Fahmi, y0u are the best g0alkeeper.
Keep it up ! :)



p/s ; Sambil tgk Mari Menari, layan Bola jgk. Malaysia lawan tuu. Kena s0k0ng :)

Jom Tengok Kemuncak Mari Menari :)

Saksikan Kemuncak Mari Menari yg sedang berlangsung di Astro Ria.
Pasangan manakah yg menjadi pilihan anda ??
Malaysia, anda tentukan !
Adakah pasangan ini ??

Pasangan Razif :)

Pasangan Ariz :)

Pasangan Zul :) *Telah tersingkir pd malam ini.


Pasangan Fahmi :) *Telah tersingkir pd malam ini.


Tinggal 2 pasangan sahaja, pasangan Ariz dan pasangan Razif.
Siapa yg akan menang ??
Teruskan men0nt0n :)


p/s ; Atul s0k0ng pasangan Ariz dan pasangan Razif. :) G0od Luck !
Gambar dari g0ogle search. Thanks.

© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: