HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Wednesday, April 25, 2012

Hasil Baucer 1 Malaysia

Assalamualaikum semua. :)

Da lama kan Atul tak update blog. Al maklum lah, orang dah kerja. Balik kerja, da siap semuanya, terus tidur. Online memang tak lah kan. Hehe.

Okay, entri kali ni nak share dengan korang semua antara buku buku yang atul beli menggunakan Baucer 1 Malaysia yang telah diperuntukkan oleh Kerajaan untuk semua pelajar. Baucer RM 200 telah Atul terima semasa di UiTM Machang pada 15 Januari 2012 yang lepas. Antara barang barang yang Atul beli menggunakan baucer tersebut adalah :

Novel : Aku Pilih Dia, notebook yang atul gunakan sebagai diari untuk diri sendiri, majalah Ujang, majalah Remaja. :)

A4 paper untuk kegunaan di UiTM Machang, beberapa batang pen, dan mainan Jutaria. HAHA. Da lama tak main Jutaria. Sebab tu beli. HEHE. ;)

Buku yang atul nak sangat, akhirnya dapat jugak beli. Banyak maklumat yang atul peroleh selepas baca buku ni. Soalan soalan yang sering timbul di fikiran ni pun da terjawab. :)

RM 100 baucer terakhir yang Atul gunakan adalah untuk 4 buah novel yang dibeli di kedai buku Popular pada 10 Mac yang lepas. Antara novel yang dibeli : Kau, Aku, Kita, Sayangku Casper, Cucur Bawang & Kopi 'O', dan 7 Hari Mencintaiku. Tapi kan baru je 2 novel yang Atul baca. Tak berkesempatan lagi nak baca semuanya. :)

Di kesempatan ini, Atul nak ucapkan TERIMA KASIH pada Perdana Menteri Malaysia kerana sudi menyumbangkan baucer RM 200 kepada semua pelajar termasuk saya. TERIMA KASIH, PM! :)

p/s : Korang beli apa dengan baucer RM 200 tu ?? ;)

Tuesday, April 10, 2012

Pertama Kali Bekerja

Assalamualaikum semua. :)

Selamat malam semua. Hehe. Da malam, baru ada masa nak update blog. Ni pun rasa penat sangat. Entri hari ni nak share cerita pasal pengalaman atul pertama kali bekerja. Pertama kali, okay! Kira 1st time lah atul kerja sebab sebelum ni memang tak pernah bekerja. Lepas SPM, jadi pengangur terhormat kat rumah. Lepas diploma ni, adalah kesedaran sikit. So, atul ambil keputusan untuk bekerja sementara.

Alhamdulillah, semalam, atul telah pun memulakan tugas atul di syarikat Tradewinds Plantation Berhad yang terletak di Menara HLA, Jalan Kia Peng, Kuala Lumpur. Atul bekerja selama 3 bulan bagi menggantikan seorang pekerja yang sedang cuti bersalin. Atul telah ditempatkan di bahagian Human Resource & Administration (HRA). Setakat ni alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar. :)


Bila da bekerja ni, setiap hari adalah pengalaman baru. Setiap hari ada perkara baru yang atul belajar. Alhamdulillah, pekerja pekerja di bahagian HRA semuanya baik baik dan bagi tunjuk ajar kat atul. Syukur sangat. :)

InsyaAllah, atul akan bekerja bersungguh-sungguh bagi menimba pengalaman baru. Atul akan kutip sebanyak mungkin pengalaman sepanjang bekerja di syarikat ini. Untuk makluman, atul bekerja 1 office dengan kawan baik atul iaitu Asma. So, adalah kawan kat tempat kerja tu. :)

Doakan atul supaya atul dapat buat kerja dengan baik dan doakan atul agar kerja yang atul buat ni mendapat keberkatan dariNya. InsyaAllah, AMIN. :)

p/s : SELAMAT BERCUTI! :D

Friday, April 6, 2012

Mutiara Kata #4

Assalamualaikum. :)


"Orang bijaksana tidak sesekali duduk meratapi kegagalannya, tapi dengan lapang hati mencari jalan bagaimana memulihkan kembali kerugian yang dideritainya."

Thursday, April 5, 2012

Alhamdulillah, Tamat Sudah Diploma

Assalamualaikum semua. :)

Alhamdulillah, akhirnya atul kembali semula ke dunia blogging setelah meninggalkan dunia blog sekian lamanya. InsyaAllah, blog akan diupdate seperti biasa. :)

Alhamdulillah juga, pada 31/3/2012 yang lalu, secara rasminya atul telah berjaya menamatkan pengajian dalam bidang Diploma Perakaunan selama 3 tahun di UiTM Machang, Kelantan. Syukur sangat sangat sebab semuanya da selesai. Walaupun result final exam tak keluar lagi, tapi yang penting atul da tamat diploma, tu yang penting. Doakan atul dapat result yang terbaik, ya? :D


Kenangan bersama kawan kawan - Semester 1..

Sekarang ni atul ada kat rumah dan masih lagi tak tahu apa perancangan seterusnya. InsyaAllah, atul nak bekerja dan akan mula mencari kerja minggu depan. Minggu ni nak rehat dulu kat rumah. Hehe. Boleh ke macam tu ?? :p

Tak tahu lagi nak kerja apa. Lagipun tak kisah lah kerja apa. Yang penting atul dapat pengalaman yang dapat digunakan pada masa hadapan. Doa doakan lah ye atul dapat kerja. :)


DIAC1106D - Last semester. :)

Terima kasih untuk kawan kawan di UiTM Machang yang sudi menjadi kawan atul selama 3 tahun ni. Diharapkan persahabatan ni kekal selama lamanya. Terima kasih juga ditujukan kepada semua pensyarah pensyarah yang telah mengajar atul dari semester 1 hingga semester 6. Nak mention nama memang lah ambil masa sebab ramai sangat yang mengajar atul. Apa apa pun, terima kasih atas semua ilmu yang dicurahkan. Halalkan semua ilmu yang diberi dan doakan kejayaan atul. InsyaAllah, ada rezeki, kita jumpa lagi.

Terima kasih kepada UiTM kerana menerima atul menjadi salah seorang warga UiTM. Atul bangga sangat menjadi warga UiTM. Thanks, UiTM. I will never forget everything about UiTM! :)

Wednesday, April 4, 2012

Wordless Wednesday #23

Wordless Wednesday is back! :D

What is Wordless Wednesday ?? Click HERE..

Join Facebook WW and Blog MalaysianWW..
© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: