HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Wednesday, December 19, 2012

Wordless Wednesday #29

Wordless Wednesday !! :') 


Picture : Edit by me at Polyvore. :)

Tuesday, December 18, 2012

THANK YOU, NUFFNANG !!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. :')

Alhamdulillah, rezeki bulan terakhir untuk tahun ni. Thanks pada Nuffnang sebab bagi lagi iklan iklan untuk blog atul ni. Walaupun jarang sangat update, rezeki masih ada. Thank you, Nuffnang.

Thanks jugak pada pengiklan yang sudi nak iklankan produk produk atau service mereka di blog atul ni. Thank you, thank you. :')


Tak lupa juga pada Churp Churp ye. Alhamdulillah, dah bole cash out tapi tak nak cash out lagi. Tunggu tahun baru nanti, baru nak cash out. Duit yang dapat hasil blogging adalah untuk disimpan untuk kegunaan masa depan.

Tak sia sia juga blogging ni. Adalah hasilnya dan yang paling penting dapat lah jugak merasa sikit. Syukur. Thanks pada semua jugak. Rajin rajin lah datang blog saya yang tak seberapa ni. Hihi.

Okay lah. Jumpa next entri pulak ye. :)
Till then~

GAMBAR KONVOKESYEN UITM KE 77 | ATUL RAHIM

Assalamualaikum dan salam sejahtera. :')

Syukur, alhamdulillah. Akhirnya Atul telah pun bergelar seorang graduan daripada Universiti Teknologi Mara (UiTM) pada 26 November 2012 yang lepas. Pada hari tersebut, atul telah pun menghadiri Istiadat Konvokesyen UiTM sidang yang keenam yang berlangsung pada jam 12.30 petang di UiTM Shah Alam.

Alhamdulillah, akhirnya penat lelah selama 3 tahun untuk mendapatkan segulung Diploma berjaya juga akhirnya. Syukur, Ya Allah ! :) Perasaan yang sangat gembira apabila berada di dalam dewan sambil disaksikan oleh kedua ibu bapa yang tercinta. Sudah semestinya, ini hadiah buat mereka. Walaupun hanya Diploma buat masa ini, tapi atul tahu yang mereka teramat bangga dengan diri atul. :)


With my beloved Mama. ;')

Mama lah orang yang banyak melayan perangai mengada-ngada anak dia yang seorang ni. Anak dia yang kuat menangis, manja tak tentu pasal. Tapi mama still jugak tahan dengan perangai atul. Kawan kawan ada cakap yang atul ni anak mama. Hihi. Mama jugak lah yang banyak berkorban masa dan wang ringgit. Angah tahu mama sedih masa angah belajar kat Kelantan dulu. Tapi mama sabar je. Thanks, Mama !! Angah sayanggggg Mama. :)


With my lovely Abah. :')

Dengan abah lah tempat atul meluahkan perasaan kalau stress belajar. Abah banyak bagi kata-kata semangat kat atul. Selalunya mesej je lah sebab kalau call, confirm atul menangis. Sebabnya? Memang atul suka nangis kan. Kalau duduk jauh, cakap phone dengan abah atau mama, confirm nangis. Manja kan atul ni? Haha. Abah tak pernah marah kalau dapat result yang kurang memuaskan sebab abah pernah cakap dia dah cukup bangga dengan pencapaian atul sekarang ni. Dia cakap atul dah sambung belajar ni pun da buat dia happy sangat. Terima kasih, abah. Terima kasih atas segala pengorbanan abah selama ni. Angah tak mampu lagi nak bayar. Hanya keinginan untuk terus belajar dan berjaya tu je yang mampu angah beri. :')


With my cutest Hadif. Comel kan? :')


With my adik, Ain and my sister, Ayong. :')


With my anak anak saudara, Hadif, Haikal and Fifi. Semoga 1 hari nanti, anak anak saudara Mak Ngah pun berjaya juga ye. Lebih berjaya daripada Mak Ngah. :)

Thanks pada semua kawan kawan, pensyarah pensyarah yang dah banyak membantu atul selama ni. Thanks juga pada yang memberi ucapan tahniah pada atul. InsyaAllah, lagi 3 tahun, gambar konvokesyen Ijazah menyusul. InsyaAllah, semoga Allah SWT permudahkan. AMIN. :)

Sunday, December 16, 2012

ULANGTAHUN BLOG YANG KE 3

Assalamualaikum semua. :') 

Alhamdulillah, hari ni merupakan hari ulangtahun blog atul yang ke 3.  Syukur sangat sebab blog ni masih lagi kekal hingga ke tahun yang ke 3. Masa mula mula ada blog dulu, ingatkan untuk suka suka je. Well, akhirnya suka suka tu bertukar kepada minat yang amat sangat pada dunia blog ni.


Wajah terbaru blog atul. :)

Blog ni telah diwujudkan oleh kawan baik atul, Asma. Dia pun ada blog jugak and minat berblog ni datang dari dia. Dia lah yang memperkenalkan atul pada blog, facebook dan semuanya lah. Kalau bukan dia, atul memang tak tahu apa apa tentang dunia IT ni.

URL blog atul ni pun adalah idea dari dia. Dia yang buat semuanya. Isi, design dan yang lain lain, semuanya atul belajar sendiri. Masa first ada blog dulu, memang setiap minggu design blog ni bertukar. Biasa lah, budak baru belajar kan. Hehe. Tapi sekarang, since dah busy yang teramat sangat, design blog ni pun tempah je dengan Cik Bulat. Tu pun setahun sekali bertukar. Tak sempat dah nak belajar pasal design blog ni.

Alhamdulillah, 3 tahun sudah. Tiada apa pencapaian yang terbaik untuk blog ni. Cukup lah sekadar minatku dikongsi di sini. Sedih jugak tahun ni sebab dah jarang sangat update blog. Hopefully, tahun depan, atul akan lebih aktif berblog. InsyaAllah.

Thanks pada yang follow blog ni walaupun tak kenal semuanya. Thanks jugak pada yang sudi komen, kritikan, support dan sebagainya. InsyaAllah, blog ni akan terus wujud selagi tuan empunya blog masih bernyawa. InsyaAllah.

Thanks pada semua. :) Till then~


p/s: 6 months. :')

Wednesday, December 12, 2012

WORDLESS WEDNESDAY #28

Assalamualaikum. :')




p/s: Alhamdulillah. :')

Monday, December 10, 2012

TAHNIAH, KAK NANA !!

Assalamualaikum, semua. :')

Apa khabar semua? Harap semuanya berada dalam keadaan yang sihat hendaknya. Sudah lama tak update blog. Akhirnya update jugak. Masa telah megizinkan atul untuk update blog kembali. Kena jugak update blog sebab dah rindu sangat sangat. Hehe.

Okay, nak cerita pasal wedding Kak Nana. First of all, tahniah Kak Nana dan Abang Asrul kerana telah selamat diijabkabulkan pada hari Sabtu yang lepas. Akhirnya, tahniah untuk anda berdua. Semoga kekal hingga ke akhir hayat. AMIN.



Kak Nana dengan suaminya, Abang Asrul. :)




Atul dengan Asma dan pasangan pengantin. :')

Dapat jugak pergi ke wedding Kak Nana even semalam ada kelas since pagi lagi. Well, thanks to my best friend, Asma and her boyfriend, Rais sebab sanggup ambil atul kat UiTM Shah Alam and terus ke Klang. For your info, Kak Nana ni TPB punya receptionist. Buat masa ni, atul lah ganti tempat Kak Nana kat TPB as a receptionist. Sebelum ni pun dah pernah ganti Kak Nana sebab Kak Nana pernah ambil Medical Leave for one month. So, dah biasa lah buat kerja kerja Kak Nana. :)


Asma dengan Rais dan pasangan pengantin. :')

Sampai ke majlis pun dah lambat sebab atul habis kelas pukul 2.30 and Asma pun memang bertolak lambat dari Ampang. Sempat jumpa dengan Kak Zeenath and Kak Juniza je. Yelah, yang lain mesti dah sampai awal kan. Kitaorang je yang lambat. Hehe. :)

Dalam pukul 4 kitaorang pun balik and cuaca pun memang hujan lebat yang amat sangat. Asma drive and aku pun tido. HAHA.

Okay lah. Till then~
Congrats, Kak Nana and Abang Asrul !! :')
© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: