HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Wednesday, November 27, 2013

EPHYRA SERLAHKAN KEJELITAAN SEBENAR ANDA

Assalamualaikum dan salam sejahtera. :) 

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari

Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat.
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan.


Jom dapatkannya sekarang...

Official Website : www.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com


Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

Tuesday, October 15, 2013

"GEMPAK GIVEAWAY RED DELIMA DI NABILABIELA.COM"

Assalamualaikum.


SENARAI HADIAH

Telekung solat x 3
Beg x 3
Selendang/Pashmina x 5
T-Shirt x 10

Pemenang boleh pilih sendiri hadiah di laman www.reddelima.com setiap satu di

Kategori 'Sleepwear.'
Kategori 'Officewear'.
Kategori beg.
Kategori 'Accessories'.
Kategori 'Scarf."

SALAM AIDILADHA 2013

Assalamualaikum semua. :) 

Google Image

Salam Aidiladha buat seluruh umat Islam tak kira di mana sahaja anda berada. :)
Tulus ikhlas dari Rabiatul Adawiyah Binti Abd Rahim sekeluarga. :)

p/s: Penat seharian beraya. Nak berehat malam ni. Esok kerja ! ;)

Sunday, October 13, 2013

HAPPY BIRTHDAY TO ME !

Assalamualaikum dan selamat malam. :) 

Alhamdulillah, harini, 13 Oktober 2013, genap lah umur 22 tahun bagi insan yang bernama Rabiatul Adawiyah Binti Abd Rahim. :) Alhamdulillah, Allah SWT masih memberi peluang kepada diri ini untuk terus bernafas di muka bumiNya. :) ALHAMDULILLAH ! :)

Happy Birthday, Atul ! :)

Terima kasih Mama sebab dah lahirkan Angah ke dunia ini. Terima kasih Mama dan Abah sebab dah jaga Angah dari Angah sebesar tapak tangan sehingga lah Angah sebesarnya sekarang ni. Alhamdulillah. Terima kasih Mama dan Abah. :)

Terima kasih kepada yang memberi ucapan dan doa di Facebook, Twitter, dan yang menghantar mesej kepada Atul. Ribuan terima kasih diucapkan. :) Ucapan dan doa kalian sangat dihargai. Terima kasih ! :D

Tak lupa kepada mereka yang memberi hadiah sebagai kenang-kenangan kepada Atul. Semoga Allah SWT membalas jasa baik kalian semua. AMIN, Ya Rabb ! :)

Dan yang terakhirnya, terima kasih buat semua. Anda semua lah yang terbaik dalam hidup Atul ! Terima kasih. :) Alhamdulillah ! :)

Happy Birthday, Atul ! Semoga dengan meningkatnya usia ini, segala amal ibadah kepadaNya juga turut meningkat. InshaAllah ! :)

p/s: Terima kasih, semua ! :) Terima kasih kepada yang sudi join Birthday Giveaway by Blog Rabiatul Rahim. Jemput join kepada yang belum join. :) Senarai peserta akan di update esok. :) 

Saturday, October 12, 2013

NANTIKAN....

Nantikan.... :) 

Bermula 13 October 2013 jam 12 pagi sehingga 20 October 2013 jam 11.59 malam. :)
6 orang pemenang dicari. :)
NANTIKAN ! :D

HADIAH HARI LAHIR TERAWAL TAHUN INI !

Assalamualaikum dan salam sejahtera. :) 

Hai semuaaaa ! Apa khabar?? Harap korang semua sihat-sihat lah hendaknya ye. Dah lama sangat blog tak update. Almaklum lah, kelas dah start untuk semester ini. So, memang takde masa nak duduk depan laptop ni 24 jam. Kalau duduk pun, siapkan assignment je lah. Hehe. :)

Esok dah 13 0ktober 203. So, maknanya esok birthday aku yang ke 22 tahun ! Wahhhh, dah 22 tahun ke?? Rasa macam baru je 20 tahun. Hoho. Kejap je kan dah 22 tahun. Kalau ikutkan lah, maknanya lagi 3 tahun kena kahwin. HAHA. Itu kaau ikut orang-orang tua dulu lah. Tapi yang aku ni nampak gayanya macam lambat lagi je. Hehe. Biar lah. Malas den nak fikir. :D

                                                        Hadiah dari Kak Nor dan Asma. :)

Okay, back to the topic. Alhamdulillah, tahun ni dapat hadiah jugak akhirnya. Dah lama kot tak dapat hadiah. So, agak terkejut jugak lah sebab dapat hadiah hari lahir tahun ni. In advance pulak tu. Hehe. Seronoknyaaaaaa !!

Kalau tengok hadiah kat atas tu, yang beg pink tu, Kak Nor yang bagi. Kak Nor ni kakak kepada Asma, kawan atul. Semalam masa nak turun kereta, Kak Nor bagi hadiah. Terkejut jugak lah. Tapi dalam hati rasa happy kot sebab dah lama tak dapat hadiah. Terima kasih, Kak Nor sekeluarga. :) Kak Nor hadiahkan atul sehelai tudung 3 layer, pin tudung dan kad birthday yang kecil tu. Comel sangat ! :) Thanks, Kak Nor & family. :)

Hadiah yang dalam kotak coklat tu, Asma yang bagi. Yang ni, masa atul naik dari breakfast, tengok-tengok ada hadiah atas meja. Terkejut lah kan. Siapa pulak yang bagi ni. Masa tu memang tak syak pun Asma yang bagi. Tanya Kak Hana siapa yang bagi. Kak Hana cakap Asma yang bagi. Masa tu tak tengok lagi apa hadiahnya. Tak lama tu, terasa macam nak tengok, so, bukak lah kotak tu. Nak tahu apa?? Baju kurung peplum, okay ! And baju kurung tu atul dah try dah sebab Asma cakap Kak Wani jual and tanya atul nak beli ke tak. Atul cakap lah bagi atul try kat rumah dulu. Okay lah pakai baju tu. Esoknya tanya lah Asma berapa harga baju tu. Dia cakap dah ada orang beli dah. Ohh, takpe lah kan sebab nak beli pun, masa tu meman takde duit lah nak bayar. Sekali tengok, rupanya Asma yang beli baju tu untuk atul. Ohh, my ! Macam tak percaya je. :D

Thanks, Asma ! Aku suka sangat-sangat ! Memang akan ku jaga baju tu sebaik mungkin dan akan ku cuba kuruskan badan aku untuk nampak lagi cantik bila pakai baju tu. HAHA. Thank you so much !!! :D

Alhamdulillah, terima kasih Allah SWT sebab KAU kurniakan aku orang-orang yang sangat baik. Semoga mereka sentiasa dimurahkan rezeki olehMu. AMIN Ya Rabb ! :)

" MINI GIVE AWAY BY T-SHIRT MUDAH TERENGGANU PART 3"

Assalamualaikum dan salam sejahtera. :) 

Klik banner untuk join. :)

9-19 October 2013

GA OCTOBER BY EMAS PUTIH



Hadiah :
Top Referral : Cash RM50 dan 40 hadiah untuk dimenangi

Tuesday, October 8, 2013

"3000 SLE SUPPORTERS GIVEAWAY"

Assalamualaikum.


klik banner untuk join

Senarai hadiah:
Cash RM100 x 1, doodle ART button badge x 10, DuniaShida button badge x 3, perfume x 2, photo canvas (art kufi) x 3, photo canvas (typography canvas) x 3, Novel x 5, tudung bawal x 3, beauty tool x 1, bookmark limited edition x 15, pin ribbon x 2, topup RM10 x 8, topup RM5 x 5

3000 SLE Supporters Giveaway dianjurkan oleh DayangDeno dan disponsor oleh DayangDeno, NazrinaHussin, DuniaShida, Canvas D'Arte, Hawadah, Mojat, DyshaSahhir, MamaDarwiish, AkuMira, Pinkizluv, NadiaDiana, Cahaya Jannah, AdamFaiz, AisyaLieza, Nasuha, GreenAmila, CikkMira

Tamat 24 Oct 2013, 12malam

Tuesday, September 17, 2013

TEMASYA SUKAN TAHUNAN EHSAN ISLAMIC PRESCHOOL

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. :) 

Pada hari Ahad yang lepas, 8 September 2013, Atul telah pun menghadiri Temasya Sukan Tahunan Ehsan Islamic Preschool yang telah diadakan di padang Sekolah Menengah Kebangsaan Hulu Kelang. Kalau nak tahu, anak saudara Atul, iaitu Fifi, merupakan salah seorang pelajar di Ehsan Islamic Preschool sejak dia berumur 5 tahun lagi. :) 


Seawal jam 8 pagi, Atul dah siap-siap nak ke Hari Sukan Fifi ni. So, tunggu kakak Atul datang amek dan pergi sekali dengan kakak dan abang ipar Atul. Acara bermula jam 10 pagi. Masa sampai kat padang SMK Hulu Kelang tu dalam pukul 9 pagi, dah ramai dah ibu bapa pelajar yang hadir bagi menyokong anak-anak mereka. Kalau nak tahu, Ehsan Isamic Preschool ni ada 3 cawangan iaitu di Ampang, Keramat AU 1 dan Kemensah Height, Hulu Kelang. :)


Mama dan Abah Atul turut hadir bagi menyokong Fifi. Tak lupa jugak ayah mertua kakak Atul juga turut hadir bagi menyokong Fifi. Nampak Fifi happy sangat sebab semuanya datang support dia. Atul memang kena datang lah sebab Makngah dia ni dah janji dengan dia nak datang bagi support. :) Siap ingatkan kami semua jangan lupa pakai baju warna kuning sebab Fifi rumah kuning. Kalau tengok gambar kat atas tu, semuanya pakai baju kuning tanda sokongan kepada Fifi. :)


Acara bemula dengan acara perbarisan oleh semua rumah sukan iaitu rumah Merah, Biru, Oren, Kuning dan Purple. Pelajar-pelajar di sini berumur 4 tahun hingga 6 tahun. Acara diteruskan dengan bacaan ikrar oleh pelajar lelaki iaitu Adik Naufal Hafiz seterusnya dirasmikan oleh Ketua Penyelaras Masjid dan Surau, Jabatan Agama Islam Selangor, Ustaz Ramli Sidom. :)


Acara dimulakan dengan acara lari berganti-ganti oleh pelajar 5 tahun dan 6 tahun. Fifi masuk 4 acara dan acara pertama adalah lari berganti-ganti. Tapi dia tak dapat hadiah sebab kalah acara tu. Hehe. Tapi masa tu dia tak tahu dia kalah. Kalau tak, memang menangis lah dia. Acara kedua yang Fifi sertai adalah lari berhalangan. Haaa, yang ni Fifi dapat nombor 3 (gambar di atas). Kami yang excited sekali. Mummy dia siap menjerit bagi sokongan kat Fifi. Tahniah, Fifi ! :)


Acara ketiga yang Fifi sertai ni memang kami tak tahu dia masuk sebabnya masa ni Atul ke toilet and kakak Atul pun tak sedar. Tengok-tengok, dia dah lari dah kat tempat larian tu. Acara baling gelung dalam kon ni, Fifi dapat nombor 1. Tahniah, Fifi ! :) Acara terakhir yang Fifi sertai adalah acara tiup belon. Yang ni memang dia kalah lah sebab tak tiup-tiup pun belonnya. Masa ni masam je muka dia. Tapi nak buat macam mana kan. Okay lah tu kan Fifi. Fifi menang 2 acara dari 4 acara yang Fifi sertai. :)

Acara habis agak lambat pada hari tersebut. So, kami decide nak balik awal sebab Fifi dah pun menangis. Yang si Hadif pun dah tido. So, dalam pukul 12.45 tengahari, kami pun pulang ke rumah. Penat tapi puas hati dengan Fifi sebab dia menang 2 acara. Tahniah, Fifi. :)

Monday, September 16, 2013

"T-SHIRT I ❤ BLOGGING GIVEAWAY!"

Assalamualaikum dan selamat malam. :)


Klik Banner
Bermula 16 September - 23 September 2013

SELAMAT HARI MALAYSIA YANG KE 50 TAHUN

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia. :) 


Alhamdulillah, harini 16 September 2013, merupakan ulangtahun penubuhan Malaysia yang ke 50 tahun. Syukur kerana Malaysia adalah sebuah negara yang aman dan damai. Semoga negara Malaysia akan terus kekal aman, damai dan harmoni di kalangan semua kaum. Semoga kita rakyat Malaysia, bersama-sama mengekalkan perpaduan yang ada seiring dengan kejayaan yang dimiliki oleh negara tercinta kita, Malaysia. :)

Di kesempatan ini, Atul ingin ucapkan Selamat Hari Malaysia yang ke 50 tahun dan selamat bercuti kepada semua yang bercuti pada hari ini. :)

SELAMAT HARI MALAYSIA !!
SAYA SAYANG MALAYSIA !! :)

Saturday, September 14, 2013

AKTIVITI MALAM SABTU

Assalamualaikum dan selamat malam. :) 

Apa aktiviti korang malam ni? Yang pasti, mesti ramai tengah layan perlawanan akhir Pesta Bola Merdeka antara pasukan Malaysia dan Myanmar kan? Tak pun, mesti ada yang tengah layan Konsert Akademi Fantasia 2013 kan? 


Hmm, malam ni Atul layan baca novel Suami Yang Ku Benci (gambar di atas) sambil tengok Pesta Bola Merdeka. Kadang-kadang tukar channel tengok Konsert Akademi Fantasia 2013pulak. Almaklum lah, TV ada 1 je kat rumah ni. So, kalau nak tengok 2 cerita dalam suatu masa, memang tak boleh lah kan. Hehe.

Novel kat atas ni dah baca 2 kali dah. Tapi disebabkan best, Atul baca lagi. Tak rasa bosan langsung baca novel ni. Pada yang dah baca, mesti tahu cerita dalam novel tu macam mana kan? :)

Best sangat dapat menikmati saat-saat indah macam ni kat rumah. Baca novel, online, tengok TV. Ditambah pulak dengan cuaca hujan. Hoho, memang best ! :)

Lagi 2 minggu jangan harap lah nak rehat waktu hujung minggu macam sekarang ni. Kelas memang full. Dah lah amek 5 subjek semester ni. So, kelas memang full.

Kesempatan yang ada ni, baik nikmatinya dengan sebaik mungkin. Hehe. :D
Selamat berhujung minggu, semua ! :)

SEGMEN SIMPLE & MUDAH

Assalamualaikum dan selamat petang. :) 


Klik banner untuk join. :)

TAMAT: 21 SEPTEMBER 2013
Good luck ! :D

SEGMEN PERTAMA CHE YAM

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. :)


Klik banner untuk join. :)

Tamat pada 24 September 2013.
Good luck ! :)

Saturday, September 7, 2013

SEGMEN TINGGALKAN URL BLOG / URL ENTRY

Assalamualaikum dan selamat malam. :)

Klik banner untuk join. :)

Jom join ! :) Tamat pada 7 September 2013 @ 11.59 pm. :)
Good luck ! :D

SEGMEN SABTU BY EMAS PUTIH & DEDEQ

Assalamualaikum dan selamat petang. :) 

Klik banner untuk join. :)

*Celcom

Hadiah : Topup RM5 x 15 Pemenang
Tarikh Tamat : 08 Sept 2013 , 11:59pm (24 Jam Sahaja)

Thursday, August 29, 2013

DAH BESAR PUN DAPAT DUIT RAYA LAGI TAU !

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. :) 

Mood raya masih ada lagi walaupun tinggal beberapa hari je lagi sebelum Syawal melabuhkan tirai. Hmm, semoga kita semua akan bertemu kembali dengan bulan Ramadan dan Syawal akan datang. AMIN. :)

Kalau cakap pasal raya, duit raya merupakan antara yang terpenting ketika raya. Yang paling happy dan super duper happy, of course lah budak-budak kecik. Sebab mereka lah yang akan dapat duit raya. Kalau baby tu, dia tak tahu lagi. Takpe lah. Yang dah sekolah ni, of course akan rasa keterujaan untuk dapat duit raya. :)


Jangan tak tahu, orang dewasa yang masih belum berkahwin pun still dapat duit raya tau. HAHA. Kalau nak tahu, lagi banyak nilainya dari budak-budak kecik. Hikhik. :D Dan atul adalah salah seorang, orang dewasa yang orang dah tengok macam mak orang, still dapat duit raya tau. Takde istilah dah kerja, tak boleh dapat duit raya. Istilah yang paling baik digunakan adalah, siapa yang belum kahwin, boleh dapat duit raya. Hehe. :)

Alhamdulillah, dah rezeki kan. Orang nak bagi, so, kita terima je lah. Tak baik tau tolak rezeki ! :) Tahun ni dapat banyak lah jugak dari tahun lepas. Tak banyak mana pun. Tapi bila dah umur macam ni dapat duit raya banyak tu, kira banyak jugak lah. HAHA.

Terima kasih lah kepada kakak-kakak kat ofis yang memberi duit raya kat atul dan juga kakak saudara yang bagi kat atul. Terima kasih banyak-banyak. Boleh lah buat duit tambahan untuk bayar yuran semester depan. :) Terima kasih, semua ! :)

Okay lah. Jumpa lagi ! :)
Terima kasih sudi baca. :D

GIVEAWAY FOLLOW DAN LIKE BLOGSHOP WANITAGORGEOUS

Assalamualaikum dan selamat petang. :) 

Petang-petang ni jom join Giveaway dari Blogger IbuNoey. Giveaway ni sempena dengan pembukaan blogshop IbuNoey iaitu WanitaGorgeous.


Kalau nak tahu cara-cara nak sertai Giveaway ni, klik je banner kat atas ni. Jangan risau, mudah je ! Hadiah menarik menanti anda semua ! :)

Good luck ! :)

SEMESTER 3 BAKAL BERMULA

Assalamualaikum dan selamat petang semua. :) 

Pagi tadi, bukak je Facebook, tengok ada post dekat page AC 220 PLK Blended. Hati dah dup dap, dup dap. Dah tahu dah mesti jadual semester baru dah keluar. Malasnya nak tengok jadual tu !
 

Bukan malas nak tengok apa tau sebenarnya. Cuma nanti bila tengok, tak tahu nak amek subjek yang mana satu. Yelah, dah nama pun belajar part time, kita yang kena pilih sendiri semester ni nak belajar subjek apa. Kalau full time tu, memang kena ikut pihak UiTM lah. Hmm, ni yang pening kepala ni.

Tadi kawan-kawan dah mesej tanya nak amek subjek apa. Atu bagitahu yang atul tak fikir nak amek subjek apa lagi. Bagi masa dulu. Nanti dah okay, Atul inform dieorang. Bukan masaah duit, masa atau yang lain-lain. Cuma kemampuan diri atul ni je. Atul tahu tahap kemampuan atul sampai mana. Dah lah dengan kerja lagi.

Kawan-kawan atul ada yang nak amek sampai 6 subjek. Bagi atul, itu atas mereka lah. Mereka tahu kemampuan mereka setakat mana. Atul cakap terus-terang lah. Atul memang takkan study kalau balik kerja. Bagi atul, balik kerja, rehat-rehat jap, then sampai masa untuk tido, atul tido. Atul takkan mampu tido 4 jam (seperti yang disarankan oleh pakar kalau nak amek study part time ni). Masa tido atul mesti 6 jam. That's why, bila study week, atul sanggup cuti tanpa gaji semata-mata nak study untuk exam nanti.

Mungkin semester ni atul nak amek 5 subjek. Inshaallah, boleh. Tapi kena amek subjek yang tak terlalu berat. Hmm, tu lah. Amek lagi subjek susah. Kan dah pening kepala. :) 

Doa-doa lah atul dapat membuat pemilihan subjek yang terbaik untuk semester ini. Penting sangat tau untuk jaga CGPA atul. Semester 3 bakal bermula dan atul dah siap sedia ! Chaiyok ! :D

Doakan yang terbaik buat saya, kawan-kawan. :)
Terima kasih. :)

SEGMEN : DENO SHORT GIVEAWAY #PART2

Assalamualaikum dan selamat pagi. :) 

 Harini nak mulakan entri dengan join Short Giveaway dari blogger Dayang Deno. :) Short Giveaway yang simple sangat. So, kepada yang nak join tu, jom lah join ! :D


Segmen ni 3 hari je dari 29-31 Ogos @ 11.59pm :) So, tunggu apa lagi. Jom join Short Giveaway ni sekarang jugak ! :D Good luck ! :)

Monday, August 19, 2013

SALAM AIDILFITRI 2013 !

Assalamualaikum dan selamat pagi ! :) 

Alhamdulillah, harini dah masuk hari ke 12 kita semua menyambut Hari Raya Aidilfitri bagi tahun 2013. Harini jugak lah baru Atul nak buat entri untuk Hari Raya tahun ni. Rasa macam dah lambat sangat pulak nak wish. Orang semua wish pada 1 Syawal lagi. Bukan apa, 1 Syawal, semuanya busy. Memang tak sempat nak update blog. So, Syawal ke 12 ni baru ada masa. :D

Gambar Atul pada 1 Syawal. ^_^

Di kesempatan ini, Atul nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf zahir dan batin kepada semua yang mengenali diri Atul khusunya kenalan di Tadika Perba, Sekolah Kebangsaan Ampang, Sekolah Menengah Kebangsaan Dato Ahmad Razali, UiTM Machang, UiTM Shah Alam, dan kakak-kakak dan abang-abang di Tradewinds Plantation Berhad. :)

Tak lupa juga buat keluarga tersayang dan saudara-mara sebelah Abah dan Mama. Paling tak lupa buat semua pembaca blog Atul. Tak kira lah siapa pun anda, terima kasih dan selamat hari raya ! :) Ampun dan maaf dipinta andai ada tersalah kata atau tersilap bicara. 0-0 lah ye? :)

Okay lah. Ni baru entri pertama untuk raya. Akan di update lagi selepas ini. Inshaallah. :)
Jumpa lagi. Nak start kerja dah ni. :)

Sunday, August 18, 2013

SEGMEN 12 JAM FOLLOW & BLOGWALKING #4 MIALIANA.COM

Assalamualaikum dan salam sejahtera. :)


Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini hanya untuk hari ini sahaja, Ahad 18 Ogos 2013 bermula dari jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam. Mia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Follow & Blogwalking #4 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri INI.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.
tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....

Monday, August 5, 2013

KEPUTUSAN PEPERIKSAAN AKHIR SEMESTER DUA

Assalamualaikum semua. :) 

Alhamdulillah, result final exam dah pun keluar pada Sabtu, 3 Ogos 2013 yang lepas. Perasaan nervous tu memang sentiasa ada lah kan. Rasa macam baru je semalam habis jawab final exam. Tengok-tengok result dah pun keluar. Cepat je masa berlalu sekarang kan. :)

Google Images

Macam biasa lah, bila result final exam je, pihak UiTM akan hantar email pada semua student bermula jam 12 pagi. Kalau nak tengok kat website UiTM, kena tengok pukul 9 pagi lah. Atul takkan tunggu depan laptop pukul 12 pagi sampai lah result keluar. Atul tido dulu then check result masa lepas bersahur. Excited semacam je nak check result kali ni. :)

Tepat jam 5.35 pagi (lebih kurang lah), Atul pun check email dengan perasaan yang sangat takut. Kena takut, kalau over confident, susah pulak. So, bila dah bukak je email, baca Bismillah, tengo dulu pukul berapa email tu masuk. Okay, email masuk pukul 3.25pagi. Hehe. Bila dah bukak je, tengok result yang tak dijangka-jangka, mahu tak happy. Siap menjerit lagi. Kejut Abah bagi tau result semester ni. Yang paling happy, CGPA dah naik kepada pointer 3.0++. Alhamdulilah, ini lah dinamakan rezeki Ramadan. Syukur sangat-sangat. :D

Takut jugak sebab hari tu paper Corporate Governance (CRG) memang tak boleh jawab. Tengok-tengok, subjek tu yang dapat A. Happy sangat. Semester ni Atul amek 4 subjek. Atul dapat 2A, 2B. Alhamdulilah. In Sha Allah, semester 3 nanti Atul nak amek 6 subjek. Maybe masa tu tak kerja dah. So, ada lah banyak masa nak study. :) In Sha Allah, ni semua apa yang Atul rancang je. :)

Terima kasih kepada kawan-kawan rapat Atul, Helmi, Shu, Syakira dan Rudy. Mesti result dieorang pun gempak jugak. Jumpa semester depan, kawan-kawan ! :)

Mohon doa daripada anda semua semoga pembelajaran Atul di peringkat Ijazah ni dipermudahkan olehNya. AMIN. :)

Setakat ni dulu. Jumpa di next entri. :)

Wednesday, July 31, 2013

SAMPUL DUIT RAYA

Assalamualaikum semua. :)

Alhamdulillah, hari ni dah masuk 22 hari umat Islam berpuasa. Alhamdulillah, dah ada ke yang tinggal puasa? Kalau yang belum tinggal tu, alhamdulillah. Kalau yang tinggal puasa bersebab tu, jangan lupa ganti balik puasa tu ye? :)


Rasanya tak lengkap hari raya kita jika tiadanya sampul duit raya. Seperti yang sedia maklum, hari raya mesti akan ada pemberian duit raya khususnya kepada kanak-kanak. So, pada hari raya ni, of course lah siapa yang berniaga sampul duit raya ni laku kan. Hehe.

Gambar kat atas tu adalah sampul duit raya yang telah disediakan oleh company di mana tempat atul bekerja sekarang ni, iaitu Tradewinds Plantation berhad. Setiap pekerja akan mendapat sekurang-kurangnya 20 paket sampul duit raya. Kalau yang big boss tu, of course lah lagi banyak kan.

Yang peliknya, tahun ni banyak pulak Atul dapat sampul duit raya ni. Pada hal bukan nak bagi duit raya kat ramai budak-budak pun. Anak buah ada 3 orang, kalau yang datang rumah tu, selalunya yang dah dewasa je. Hehe. :D 

Setakat ni dah dapat sampul duit raya dari Standard Chartered, Maybank, Affin Bank, Jakel (tu pun sebab beli baju raya kat sana), RHB Bank. Yang adik Atul pulak semalam Nampak dia bawak sampul duit raya dari Nagoya dan Public Bank. Kalau dapat sampul duit raya ni, kita mesti akan tengok yang mana paling cantik. Setakat yang atul dapat ni, atul suka tengok yang Maybank dan Standard Chartered punya. Warna hijau, simple je. Nampak comel sangat.

Tak kira lah macam mana pun coraknya, yang penting isi kat dalam tu. Dah lama rasanya tak dapat duit raya. Bagi duit raya je lah sekarang ni. Zaman kecik-kecik dah berlalu. Hehe. Sampul duit raya yang lebih tu simpan untuk kegunaan masa depan. Sebagai contoh, bila nak pergi kenduri kahwin, sampul duit raya tu akan digunakan terutamanya oleh mak-mak kita. Hehe. :D

Okay lah. Setakat ni dulu. Jumpa lagi.  
p/s: Korang dah dapat banyak ke sampul duit raya? Ke ada yang dah dapat duit raya?  

Tuesday, July 30, 2013

[TRAILER] JODOH ITU MILIK KITA



Jangan lupa saksikan drama 'Jodoh Itu Milik Kita' di Astro Mustika HD bermula 19 Ogos 2013, setiap hari Isnin hingga Rabu jam 10 malam. :)

Jom LIKE Facebook JODOH ITU MILIK KITA !

TARGET BLOG TAHUN INI

Assalamualaikum semua. :) 
Google image

Hari ni nak cakap pasal target. Bukan target apa pun. Cuma target Atul terhadap blog Atul untuk tahun 2013 ini. Yelah, seperti yang semua maklum, masa awal tahun hari tu, Atul memang jarang sangat update. Sejak dah habis exam hari tu baru aktif blogging kembali. Rasa macam rindu sangat nak update blog sebab setiap hari mesti baca blog blogger lain. Ada je masa, idea mereka update blog. Atul ni taka da pun nak update blog yang 1 ni.

Tapi tu lah. Bila tak update blog ni, banyak pulak earning dari pihak Nuffnang. Mungkin itu antara pembakar semangat untuk Atul update blog kot. Mungkin lah. Dan sekarang, earning meningkat setiap minggu. Alhamdulillah. :)

So, target Atul untuk blog Atul tahun ni, Atul harap sangat yang Atul dapat post entri sebanyak 100 post. Atul rasa tu pun dah banyak bagi Atul memandangkan blog Atul ni blog biasa-biasa je. Blog picisan je. Hehe. So, sekarang ni, entri Atul baru ada 48 post termasuk post yang ini. Tapi kan, kalau dapat update lebih dari 100 post pun, itu dah cukup membanggakan Atul.

Sekarang ni ada lagi 5 bulan, rasanya target boleh capai kot. Kena ikut tahap kerajinan jugak sebenarnya. Yelah, lepas ni, bulan 9, kena masuk belajar balik. So, masa tu mungkin terhad. Tapi, walau macam mana sekali pun, Atul akan cuba capai target Atul untuk blog Atul ni. In Sha Allah. 

So, nantikan sama ada Atul berjaya ke tak dengan target Atul tahun ni terhadap blog kesayangan ini. Hehe. Chaiyok !  

Okay lah, itu sahaja.
Jumpa lgi. :) Selamat berpuasa ! 

Monday, July 29, 2013

DRAMA JODOH ITU MILIK KITA DI ASTRO MUSTIKA HD

Assalamualaikum semua. :)



Drama bersiri Jodoh Itu Milik Kita 40 episod arahan Jamal Khan menampilkan Farid Kamil selaku Aariz Danial, Tiz Zaqyah (Dahlia), Shazwan Zulkifli (Syafiq), Nabila Huda (Alya), Keith Foo (Joshua), Ziela Jalil (Marina), Heriyanto (Haikal), Zul Ariffin (Redza) dan Aishah Ilias (Teja)

Jodoh Itu Milik Kita adalah adaptasi novel karya Sara Aisha. Nantikan drama Jodoh Itu Milik Kita di Astro Mustika HD bermula 19 Ogos 2013 ini setiap hari Isnin-Rabu jam 10 malam. Jangan lupa ! :)

p/s: Nantikan review dari Atul tentang cerita ini yang diadaptasi dari novel Jodoh Itu Milik Kita !

Sunday, July 28, 2013

TERIMA KASIH FOLLOWER BARU !

Assalamualaikum semua. :) 

Entri kali ni cuma nak ucap terima kasih kepada semua follower baru yang follow blog Rabiatul Rahim ni. Terima kasih sangat. Tiada paksaan untuk follow blog Atul ni sebenarnya. Follow lah seikhlas hati kalian semua. :)


Alhamdulillah, follower dah makin bertambah. Ni semua sejak dah mula aktif berblog kembali, join segmen lah, giveaway lah. So, follower pun bertambah. Dapat lah kenal blogger-blogger baru. :) Terima kasih tau kepada semuanya.

Kalau dah follow tu kan, rajin-rajin lah komen pulak entri blog Atul ni kalau nampak ada entri baru yang muncul di blog ini. Jangan risau, kalau ada masa, Atul akan balas jasa baik korang yang rajin komen blog Atul ni. Mana tahu kan, kot-kot Atul nak bagi hadiah ke lepas-lepas ni. Hehe. :)

Okay lah. Itu sahaja untuk entri kali ni. Jumpa lagi ! :)

KESIBUKAN DI HUJUNG MINGGU

Assalamualaikum dan selamat petang. :) 

Rasa macam dah lama sangat pulak tak update blog. Yelah, nak update masa kerja, memang tak lah. Nanti tak pasal-pasal kena buang kerja. Nak update masa kat rumah pun, memang tak lah. Ada je kerja yang nak dibuatnya. Jaga anak saudara lah, siapkan juadah untuk berbuka dan sebagainya. So, peluang yang ada ni diambil untuk update blog. :)


Kalau korang nak tahu, sejak bulan Ramadhan ni, aktiviti Atul di hujung minggu adalah menyiapkan order biskut pretzel untuk sambutan Hari Raya yang bakal tiba tidak lama lagi. Memang sibuk sangat sebab hujung minggu ni lah buat semua tempahan. Actually, order semua kakak Atul yang uruskan. Atul dan adik Atul yang siapkan. Kakak Atul pun buat jugak biskut pretzel ni, cuma dia buat kat rumah dia lah. Atul dengan adik Atul buat di rumah kami. Mama pun tolong kami siapkan biskut pretzel ni.

Harap-harap dapat lah siapkan dalam masa yang singkat ni. Yelah, tinggal seminggu lebih je lagi nak raya. Nasib baik persiapan raya dah selesai cuma tak siap kemas rumah, kuih-kuih raya tu je lah tak ada lagi. Yang lain dah okay dah. Hah, pasal persiapan raya, nanti kita cerita di entri yang lain ye. Hehe. :)

Untuk sesiapa yang tanya Atul di Twitter dan Facebook pasal biskut pretzel ni, sorry sangat sebab tempahan dah tutup. Untuk lepas raya, nanti dulu lah ye sebab nak rehat-rehat jap. Nanti Atul dah tak kerja, boleh lah nak amek tempahan baru. In Sha Allah.

Terima kasih kepada yang order biskut pretzel pada Atul dan kakak Atul. Ampun dan maaf jika ada kekurangan dari pihak kami sebab kami pun baru je lagi dalam business ni. :) Doakan kami dapat siapkan tempahan dengan jayanya ye? :)

Okay lah. Selamat berbuka ! :D

Thursday, July 25, 2013

MENANG GIVEAWAY RAMADHAN BY JIWAROSAK

Assalamualaikum dan selamat malam semua. :)

Alhamdulillah, dah masuk hari ke 16 kita berpuasa. Tak lama je lagi nak raya. So, macam mana dengan puasa korang setakat ni? Harap semuanya dalam keadaan baik-baik sahaja lah ye. :)

Dalam entri yang INI, Atul ada join giveaway yang dianjurkan oleh blog JiwaRosak. Dan para pemenangnya telah pun diumumkan pada minggu lepas melalui proses cabutan bertuah. Dan Atul dah pun terpilih untuk memenangi hadiah berupa sebuah buku surah Yassin yang disponsor oleh blogger Diari Farisha. :)



Alhamdulillah, terima kasih kepada blogger Diari Farisha. Bertambah lagi lah koleksi buku surah Yassin di rumah ini. Alhamdulillah, akan Atul gunakan sebaik mungkin. Terima kasih kepada blog JiwaRosak dan juga blogger Diari Farisha. :) Tahniah kepada semua yang memenangi giveaway kali ini. :)

Terima kasih, semua. :)

Saturday, July 20, 2013

KAD RAYA PERTAMA DARI BLOGGER EQBAL ZACK

Assalamualaikum dan selamat malam. :) 

Alhamdulillah, kad raya dari blogger Eqbal Zack (EQ) dah pun selamat sampai pada hari Rabu yang lepas. Actually atul ternampak entri blog abang EQ yang dia nak hantar kad raya and kalau siapa nak, boleh email pada dia. So, atul pun email lah abang EQ. :)

Kad raya dari abang EQ. Simple and nice ! :)

Thanks pada abang EQ untuk kad raya yang sangat awesome ni. Tahun depan jangan lupa bagi lagi ye? Hehe. ;) Selamat berpuasa kepada abang EQ ! :)

Till then~

Tuesday, July 16, 2013

I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com

Assalamualaikum dan selamat petang. :) 

Klik banner untuk join. :)

Hari ni nak join giveaway dari Nisa Kay pulak. Hadiah menarik menanti semua peserta yang menyertai giveaway ini. So, tunggu apa lagi?? Jom lah JOIN ! Seminggu je tau. Tarikh tutup pada 21 Julai 2013. :)

Good luck ! Doakan atul bertuah ye. :)

Till then~

Segmen Jom Pilih Hadiah Raya

Assalamualaikum dan selamat pagi. :)



Klik banner untuk join. :)

Pelbagai hadiah menarik untuk dimenangi seperti beg dan shawl ! So, tunggu apa lagi. JOM lah join ! :)

Segmen ini dianjur oleh Nabila Biela dan ditaja oleh IesyahShadhira, NazirahDr AisyahHasrul HassanEjulzCik WanieLinteddy DesignTiey SmilezKyra Hizrina , Miszz NadeaNor FarhanahNFH Boutiques , Insyirah Collection, Cap Ayam BrandShawls To LoveNur Be'lla CollectionHandmade Bag,De Nasuha TeamHijab Pilihan dan jom ping ENTRY di Pingje.org.


Tamat 24/7/2013 *10 hari sahaja*

Sunday, July 14, 2013

"Segmen : Blog Paly Ajak Tengok Blog Aku!"

Assalamualaikum dan selamat petang. :) 

Klik banner untuk join. :)

Join segmen lagi. Nak tambahkan kenalan blogger di alam maya ini. :) Jom lah join sekali. JOM ! :D

Blog Atul ni tak ada apa yang menarik. Blog Atul adalah pasal diri Atul. Tapi tak ada lah semuanya pasal diri Atul nak diceritakan. Hehe. Selamat berkenalan. :)

Jom join ! Tamat pada 16 Julai 2013 / 11 malam.

Friday, July 12, 2013

''Giveaway Ramadhan by JiwarOsak'

Assalamualaikum dan selamat berpuasa. :)


Giveaway Ramadhan by JiwarOsak

JOM Sertai Giveaway Ramadhan yang dianjurkan oleh Jiwarosak.Com dan disponser oleh
AbgferOz | Emma Eshya | Cik Amabee | Puteri Insyirah | Atie Eryati | JR EvolusiKu | Miszz Nadea | Nor Syazwani | Amirul Syahnaz | Ieta Mat Sa’ad | Nadz Fisol | Nurmujahidah Ismail | Kak Noor Noorlia | Delima Zamrud | Nurul Syarafina | Edo Hayra | Schu Hada | Anastasia Ann | Khairul Zamri | MahaMahu | MahaGosip | Diari sedetik lebih Farisha | Ainul Asyirah Asyiqeen | Sempoi Jerk | Masni Abdul Kadir | Ahmad Siddiq Adnan

hanya 3 STEP dan anda mungkin memenangi hadiah yang menarik..
Terdapat pelbagai jenis hadiah dan cash yang boleh dimenangi.. untuk maklumat lanjut layari blog penganjur di AbgferOz

Jemput join. Semoga berjaya kepada semua peserta. :)

Giveaway Ramadhan By NabilaMedan

Assalamualaikum dan selamat berpuasa. :) 


GIVEAWAY RAMADHAN BY NABILAMEDAN
TEKAN BANNER UNTUK SERTAI
Giveaway ini dianjurkan oleh NabilaMedan dan turut dibantu oleh Chocolate A M, JOM Singgah Shoppe, SiGadis Yuyu, Ash SiKutu, Puteri Elaika, Fya Pelangi dan Farhan.
Hadiah-Hadiah Giveaway ini Chocolate Oreo X 1 ,Tasbih Digital X 5, RM10 *cash* X 10, Tafsir Al-Quran (Terjemahan Melayu) X 1, Tudung Bawal X 3, Special Kad Raya + Duit Raya X 4, Kad Raya Special By NM X 5, Barangan Angry Birds X 1
30 PEMENANG DICARI. MUNGKINKAH ANDA?

Good luck ! :)
© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: