HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Wednesday, December 19, 2012

Wordless Wednesday #29

Wordless Wednesday !! :') 


Picture : Edit by me at Polyvore. :)

Tuesday, December 18, 2012

THANK YOU, NUFFNANG !!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. :')

Alhamdulillah, rezeki bulan terakhir untuk tahun ni. Thanks pada Nuffnang sebab bagi lagi iklan iklan untuk blog atul ni. Walaupun jarang sangat update, rezeki masih ada. Thank you, Nuffnang.

Thanks jugak pada pengiklan yang sudi nak iklankan produk produk atau service mereka di blog atul ni. Thank you, thank you. :')


Tak lupa juga pada Churp Churp ye. Alhamdulillah, dah bole cash out tapi tak nak cash out lagi. Tunggu tahun baru nanti, baru nak cash out. Duit yang dapat hasil blogging adalah untuk disimpan untuk kegunaan masa depan.

Tak sia sia juga blogging ni. Adalah hasilnya dan yang paling penting dapat lah jugak merasa sikit. Syukur. Thanks pada semua jugak. Rajin rajin lah datang blog saya yang tak seberapa ni. Hihi.

Okay lah. Jumpa next entri pulak ye. :)
Till then~

GAMBAR KONVOKESYEN UITM KE 77 | ATUL RAHIM

Assalamualaikum dan salam sejahtera. :')

Syukur, alhamdulillah. Akhirnya Atul telah pun bergelar seorang graduan daripada Universiti Teknologi Mara (UiTM) pada 26 November 2012 yang lepas. Pada hari tersebut, atul telah pun menghadiri Istiadat Konvokesyen UiTM sidang yang keenam yang berlangsung pada jam 12.30 petang di UiTM Shah Alam.

Alhamdulillah, akhirnya penat lelah selama 3 tahun untuk mendapatkan segulung Diploma berjaya juga akhirnya. Syukur, Ya Allah ! :) Perasaan yang sangat gembira apabila berada di dalam dewan sambil disaksikan oleh kedua ibu bapa yang tercinta. Sudah semestinya, ini hadiah buat mereka. Walaupun hanya Diploma buat masa ini, tapi atul tahu yang mereka teramat bangga dengan diri atul. :)


With my beloved Mama. ;')

Mama lah orang yang banyak melayan perangai mengada-ngada anak dia yang seorang ni. Anak dia yang kuat menangis, manja tak tentu pasal. Tapi mama still jugak tahan dengan perangai atul. Kawan kawan ada cakap yang atul ni anak mama. Hihi. Mama jugak lah yang banyak berkorban masa dan wang ringgit. Angah tahu mama sedih masa angah belajar kat Kelantan dulu. Tapi mama sabar je. Thanks, Mama !! Angah sayanggggg Mama. :)


With my lovely Abah. :')

Dengan abah lah tempat atul meluahkan perasaan kalau stress belajar. Abah banyak bagi kata-kata semangat kat atul. Selalunya mesej je lah sebab kalau call, confirm atul menangis. Sebabnya? Memang atul suka nangis kan. Kalau duduk jauh, cakap phone dengan abah atau mama, confirm nangis. Manja kan atul ni? Haha. Abah tak pernah marah kalau dapat result yang kurang memuaskan sebab abah pernah cakap dia dah cukup bangga dengan pencapaian atul sekarang ni. Dia cakap atul dah sambung belajar ni pun da buat dia happy sangat. Terima kasih, abah. Terima kasih atas segala pengorbanan abah selama ni. Angah tak mampu lagi nak bayar. Hanya keinginan untuk terus belajar dan berjaya tu je yang mampu angah beri. :')


With my cutest Hadif. Comel kan? :')


With my adik, Ain and my sister, Ayong. :')


With my anak anak saudara, Hadif, Haikal and Fifi. Semoga 1 hari nanti, anak anak saudara Mak Ngah pun berjaya juga ye. Lebih berjaya daripada Mak Ngah. :)

Thanks pada semua kawan kawan, pensyarah pensyarah yang dah banyak membantu atul selama ni. Thanks juga pada yang memberi ucapan tahniah pada atul. InsyaAllah, lagi 3 tahun, gambar konvokesyen Ijazah menyusul. InsyaAllah, semoga Allah SWT permudahkan. AMIN. :)

Sunday, December 16, 2012

ULANGTAHUN BLOG YANG KE 3

Assalamualaikum semua. :') 

Alhamdulillah, hari ni merupakan hari ulangtahun blog atul yang ke 3.  Syukur sangat sebab blog ni masih lagi kekal hingga ke tahun yang ke 3. Masa mula mula ada blog dulu, ingatkan untuk suka suka je. Well, akhirnya suka suka tu bertukar kepada minat yang amat sangat pada dunia blog ni.


Wajah terbaru blog atul. :)

Blog ni telah diwujudkan oleh kawan baik atul, Asma. Dia pun ada blog jugak and minat berblog ni datang dari dia. Dia lah yang memperkenalkan atul pada blog, facebook dan semuanya lah. Kalau bukan dia, atul memang tak tahu apa apa tentang dunia IT ni.

URL blog atul ni pun adalah idea dari dia. Dia yang buat semuanya. Isi, design dan yang lain lain, semuanya atul belajar sendiri. Masa first ada blog dulu, memang setiap minggu design blog ni bertukar. Biasa lah, budak baru belajar kan. Hehe. Tapi sekarang, since dah busy yang teramat sangat, design blog ni pun tempah je dengan Cik Bulat. Tu pun setahun sekali bertukar. Tak sempat dah nak belajar pasal design blog ni.

Alhamdulillah, 3 tahun sudah. Tiada apa pencapaian yang terbaik untuk blog ni. Cukup lah sekadar minatku dikongsi di sini. Sedih jugak tahun ni sebab dah jarang sangat update blog. Hopefully, tahun depan, atul akan lebih aktif berblog. InsyaAllah.

Thanks pada yang follow blog ni walaupun tak kenal semuanya. Thanks jugak pada yang sudi komen, kritikan, support dan sebagainya. InsyaAllah, blog ni akan terus wujud selagi tuan empunya blog masih bernyawa. InsyaAllah.

Thanks pada semua. :) Till then~


p/s: 6 months. :')

Wednesday, December 12, 2012

WORDLESS WEDNESDAY #28

Assalamualaikum. :')




p/s: Alhamdulillah. :')

Monday, December 10, 2012

TAHNIAH, KAK NANA !!

Assalamualaikum, semua. :')

Apa khabar semua? Harap semuanya berada dalam keadaan yang sihat hendaknya. Sudah lama tak update blog. Akhirnya update jugak. Masa telah megizinkan atul untuk update blog kembali. Kena jugak update blog sebab dah rindu sangat sangat. Hehe.

Okay, nak cerita pasal wedding Kak Nana. First of all, tahniah Kak Nana dan Abang Asrul kerana telah selamat diijabkabulkan pada hari Sabtu yang lepas. Akhirnya, tahniah untuk anda berdua. Semoga kekal hingga ke akhir hayat. AMIN.



Kak Nana dengan suaminya, Abang Asrul. :)




Atul dengan Asma dan pasangan pengantin. :')

Dapat jugak pergi ke wedding Kak Nana even semalam ada kelas since pagi lagi. Well, thanks to my best friend, Asma and her boyfriend, Rais sebab sanggup ambil atul kat UiTM Shah Alam and terus ke Klang. For your info, Kak Nana ni TPB punya receptionist. Buat masa ni, atul lah ganti tempat Kak Nana kat TPB as a receptionist. Sebelum ni pun dah pernah ganti Kak Nana sebab Kak Nana pernah ambil Medical Leave for one month. So, dah biasa lah buat kerja kerja Kak Nana. :)


Asma dengan Rais dan pasangan pengantin. :')

Sampai ke majlis pun dah lambat sebab atul habis kelas pukul 2.30 and Asma pun memang bertolak lambat dari Ampang. Sempat jumpa dengan Kak Zeenath and Kak Juniza je. Yelah, yang lain mesti dah sampai awal kan. Kitaorang je yang lambat. Hehe. :)

Dalam pukul 4 kitaorang pun balik and cuaca pun memang hujan lebat yang amat sangat. Asma drive and aku pun tido. HAHA.

Okay lah. Till then~
Congrats, Kak Nana and Abang Asrul !! :')

Thursday, November 15, 2012

Salam Maal Hijrah 1434

Assalamualaikum semua. :) 

gambar: I LUV ISLAM. COM

Salam Maal Hijrah atul ucapkan kepada semua umat Islam dan pembaca blog ni. Semoga dengan kehadiran tahun baru ini, kita semua dapat berubah ke arah yang lebih baik dan diredhai oleh Allah SWT. InsyaAllah, AMIN. :)


p/s: Selamat bercuti! :)


Tuesday, November 13, 2012

Filem - Istanbul Aku Datang!

Assalamualaikum semua. :)

Filem Istanbul Aku Datang! telah pun berada di seluruh pawagam bermula 8 November 2012 yang lepas. Atul belum berkesempatan untuk menonton filem ini di pawagam sebab busy dengan kelas last week. Minggu ini busy dengan raptai konvo pulak. Tak tahu bila dapat menonton filem ini.


 gambar: google

Cerita ni nampak macam menarik. Harap harap ianya seperti yang dijangkakan oleh atul dan semua penonton yang lain.. Tak sabar nak tengok filem ni!!

Jom kita check it out trailer filem ini bagi yang belum menonton. :)



Menarik bukan? So, tunggu apa lagi? Jom kita tonton filem Istanbul Aku Datang! di pawagam berhampiran anda. :') 

p/s: Nanti dah tengok filem ni, atul review filem ni ye. :)

Istimewa Bulan November

Assalamualaikum, semua. :') 

Apa khabar semua?  Harap semuanya sihat sihat selalu hendaknya.  Dalam sedar tak sedar, sekarang ni dah masuk bulan November.  Maknanya sebulan dari sekarang, kita bakal melangkah ke hujung tahun dan memasuki tahun baru, 2013.  Sekejap je kan masa tu berlalu?  Macam tak percaya je.

gambar: google

Bulan November tahun ni merupakan bulan istimewa bagi diri atul.  Sebab pada 26 November ni merupakan hari yang paling bermakna dalam hidup atul.  Pada hari tersebut, atul akan menghadiri majlis konvokesyen UiTM yang ke 77 di UiTM Shah Alam.  Alhamdulillah, penat lelah 3 tahun mengambil Diploma Perakaunan akhirnya berjaya juga.  Diharapkan proses mengambil Ijazah juga akan dipermudahkan olehNya.  InsyaAllah.  Amin.


Majlis konvokesyen atul akan bermula pada jam 12.30 tengahari.  Takut sangat kalau masa tu hujan lebat.  Almaklum lah, sekarang kan tengah hujan.  Nanti takut tak dapat ambil gambar banyak banyak pulak sebab hujan.  Hehe.  Tapi, kalau dah nak hujan jugak, siapa kita untuk halang, betul tak?  Redha je lah.  Allah SWT Maha Mengetahui.

Bulan ni jugak adalah bulan special sebab 21 November 2012 ni merupakan sambutan hari lahir abah atul yang ke 54 tahun. InsyaAllah, kalau tak ada halangan, nak celebrate sekali dengan atul sempena konvokesyen atul ni.  InsyaAllah, kita merancang, Allah SWT yang menentukannya.

Bulan ni jugak merupakan birthday seseorang yang istimewa dalam hidup atul.  InsyaAllah, nak celebrate birthday dia.  Tengah fikir nak bagi hadiah apa pada dia.  Walau apa pun yang terjadi, nak jugak celebrate birthday dia.  Harap sangat dia suka.  Awak, jangan marah ye kalau saya nak celebrate birthday awak.  Hehe. :p

Semoga apa yang telah dirancang pada bulan ni akan berjalan dengan lancar. InsyaAllah, AMIN.. :)


p/s: Happy Deepavali dan Selamat Bercuti! :D

Tuesday, November 6, 2012

Review Filem - Budak Pailang

Assalamualikum, semua. :)

Pada hari Ahad yang lepas, atul telah pun berkesempatan untuk menonton filem 'Budak Pailang' bersama dengan blogger Pak Cek Biola di GSC, Mid Valley. Jom, atul nak review sikit tentang filem ini. :)

gambar: google

Filem ini menampilkan pelakon-pelakon hebat seperti Aeril Zafril (Bard), Wawa Zainal (She) dan Niezam Zaidi (Rodi). Telah dibantu oleh pelakon-pelakon pembantu seperti Zalif Sidek dan Epy Raja Lawak.

Secara keseluruhannya, filem ini menarik dan yang paling penting, ianya tidak mengecewakan para penonton. Ini merupakan filem aksi yang dapat menarik minat atul. Bukan senang bagi atul untuk meminati filem aksi seperti filem ini. Aksi tumbuk-menumbuk merupakan aksi yang paling menakutkan bagi atul kerana ianya nampak real seperti berlaku di hadapan atul sendiri. Ditambah lagi dengan sound effect yang sangat best dan menarik.

Filem ini turut diselitkan dengan aksi lucu oleh pelakon Zalif Sidek dan Epy Raja Lawak. Walaupun mereka ni berlakon sebagai gangster, tapi aksi lucu tu tetap ada bagi menghiburkan para penonton. Bagi atul, diaorang ni gangster comel. Dah lah Zalif Sidek tu memang comel orangnya. Hehe. :)

Untuk filem ni, 8/10 daripada atul. Tak rugi kalau korang semua menonton filem ini. Berbaloi harga tiket yang korang bayar untuk menonton filem ini. :) So, apa lagi. Jom tonton di pawagam berhampiran anda! :')

Next, Istanbul Aku Datang...

p/s: Esok interview di Bank Islam. Doakan atul ye. :)

Monday, November 5, 2012

Kad Diskaun Siswa 1 Malaysia

Assalamualaikum semua. :)

Wahh, lamanya blog ni tak di update oleh tuannya. Kesibukan sebagai seorang pekerja dan pelajar telah membataskan niat murni atul untuk update blog. Sebenarnya boleh je update. Tapi kan, MALAS! Hehe. Biasa lah tu. 1 perangai yang takkan boleh hilang dalam diri setiap manusia. Kan?? ;)

Berbalik kepada tajuk asal, seperti semuanya telah maklum, semua pelajar IPTA dan IPTS layak untuk mendapat Kad Diskaun Siswa 1 Malaysia. Atul juga salah seorang penerima kad ini kerana atul masih bergelar seorang pelajar ye. Alhamdulillah, terima kasih kepada pihak kerajaan kerana prihatin dengan kami semua yang masih bergelar pelajar ini. :)

gambar: google

Korang yang layak dah ambil ke belum kad ni? Atul dah pun ambil kad ni. Tapi kad ni masih lagi berada di Machang sebabnya atul memang kena ambil kat sana. Mula mula check ingatkan kena ambil kat Shah Alam sebab atul sambung study kat sini. Tapi bila check guna nombor matrik yang lama, atul kena ambil di Machang. So, atul mintak tolong kawan atul untuk ambilkan dan dia telah pun ambil bagi pihak atul. Thank you, Ziela! :)

Info pasal di mana kad ini boleh digunakan, atul dapat di blog Cik Epal. Antara tempat-tempatnya:

Buku & Alatan Tulis
MPH Bookstores
Imlaq Book Centre
BORDERS
RONA
Kiang Trading
Koperasi Dewan Bahasa Dan Pustaka Malaysia Berhad
Koperasi Kedai Buku Universiti Malaya Berhad
Koperasi Universiti Sains Malaysia Berhad
 
 
Kelengkapan Sukan/ Peralatan / Pakaian
Bata
iFamily
Koperasi Keluarga Dato' Haji Hashim Mamat Kuala Terengganu Berhad 
Texline Lino
 
Klinik / Optometri / Cermin Mata
Poliklinik An-Nisa'
Qualitas Health
Focus Point
Menara Optometry
 
Makanan Dan Minuman
KFC
Daily Fresh
A&W
Coffee Berry
The Chicken Rice Shop
Restoran Kenny Crab
Sweet Chat
Legend's Claypot Bariyani House
Dubu Dubu Seoul Food
My Java Coffee
Pancake House International
Station One Cafe
Gloria Jean's Coffee
Bangi Kopitiam
 
Hotel dan Penginapan
Ancasa Hotels & Resorts
Ancasa Hotel & Spa Kuala Lumpur
Ancasa Allsuites Resort & Spa Port Dickson
Jerejak Rainforest Resort Penang
Ancasa Express Pudu
Tune Hotel
Leo Express Hotel
Koperasi Al-Taqwa Kampung Kisap Langkawi Berhad
Koperasi Guru-Guru Melayu Kedah Berhad
Koperasi Majlis Guru Ugama Menengah Berhad
Koperadi Melayu Berjawatan Kerajaan Negeri Sembilan Berhad
Rakyat Travel SDN BHD
 
Saloon/ Produk dan Pusat Kecantikan
Foot Master
Paris Hill
Proactiv
Clara
Koperasi Puteri Terbilang Malaysia Berhad
Produk IT
Koperasi Celcom Berhad
Koperasi Pegawai-Pegawai Dewan Bandaraya Kuala Lumpur Berhad
 
Lain-Lain
BKZ Bikerz (Motosikal)
Roller Star Arena (Kasut Roda)
Double Site (Helmet / Aksesori Motor)
Koperasi Kakitangan Maktab Kerjasama Malaysia Berhad
Koperasi Kolej Kemahiran Tinggi Balik Pulau Berhad
MYDIN
 
Diharapkan semua pelajar dapat memanfaatkan kad ini dengan sebaik-baiknya. Yang paling best, dekat MPH Bookstore boleh dapat diskaun. Boleh lah beli novel banyak-banyak. Hehe. :')

Sekali lagi, terima kasih kepada pihak yang memberi! :)

Thursday, October 18, 2012

Pengalaman Bekerja Selama 7 Bulan

Assalamualaikum semua. :') 

Dalam sedar tak sedar, sudah hampir 7 bulan atul bekerja. Macam tak percaya je yang atul mampu bertahan. Yelah, dulu masa lepas SPM, pernah kerja kat sebuah kedai baju. Itu pun bertahan selama 1 hari je. Hehe. Memang tak minat kerja macam tu. Bukan memilih atau apa sebenarnya. Masa tu tak ready lagi nak bekerja. Itu pun sebab ikut kawan je. Akhirnya, terus tak bekerja. Jadi penganggur je kat rumah. :) 

Dalam masa 7 bulan ni, atul telah melakukan 3 kerja di syarikat yang sama iaitu, Tradewinds Plantation Berhad. Atul masih lagi bekerja kontrak dan harap harap dapat lah kerja tetap kat sini. Kalau tak, kena lah cari kerja kat tempat lain. ^_^ 

Sumber: Google

1) Kerani di Human Resource Department
- Atul mula bekerja sebagai kerani pada bulan 4 yang lepas. Atul menggantikan staff yang cuti bersalin iaitu Kak Rohana. Masa mula mula masuk, memang tak tahu apa apa. Sebabnya, kakak tu tak sempat nak ajar atul apa apa. Kakak tu bersalin sebelum atul sempat masuk. Nasib baik ada Kak Rosni. Dia lah yang banyak membantu atul. Dari kerja kerja Kak Hana sampai lah ke kerja kerja Kak Rosni, semua dia ajar. Actually, kerja kerja yang Kak Hana buat tu tak lah sesukar mana. Tapi kalau salah buat, memang kena lah. Atul kena record claim staff staff atasan yang claim untuk car maintenance, touch n go dan sebagainya. Lepas dah record, kena dapatkan pengesahan daripada General Manager HR, then baru boleh hantar ke Finance untuk diproses. Nampak macam senang, tapi susah sebab sekali claim datang, banyak tau. Kalau lambat, mula lah staff staff bising. Hehe. Selain tu kena booked hotel terutamanya kalau ada manager manager dari ladang datang ke sini untuk meeting. Manager yang datang dari ladang tu kebanyakkannya dari Sabah, Sarawak, Kelantan. So, atul lah kena call hotel dan booked untuk mereka. :)

2) Receptionist
- Atul kerja sebagai Receptionist ni start bulan 7. Kontrak sebagai Receptionist ni 1 bulan lebih je. Gantikan receptionist sedia ada sebab beliau cuti sakit. Best jugak lah. Kerja utama Receptionist ni of course lah jawab call yang masuk. Then transfer kat staff yang berkenaan. Mula mula tu susah sebab nak kena tengok kat kertas, semua list extension number staff. Lepas 2 minggu, dah ingat dah semua extension number. So, senang lah kan. Best jugak sebab dapat kenal ramai orang. Ramai je orang luar datang kat ofis ni. So, ramai lah yang atul dapat kenal. Jumpa kat luar, boleh tegur tegur kan. Selain itu, atul kena record semua dokumen yang masuk. Atul kena buat courier untuk staff yang nak hantar surat kat ladang ladang dan sebagainya. Pengalaman yang sangat best dan takkan dilupakan.

3) Confidential Secretary - Finance 
- Kontrak atul bersambung dari bulan 9 hingga bulan 11 sebagai Confidential Secretary di Finance department. Atul menggantikan Kak Sakina yang cuti bersalin. Kat Finance ni, atul ada 5 boss. Tapi yang atul kena jaga hanya lah 2 orang boss iaitu Senior General Manager (SGM) dan Chief Financial Officer (CFO). So, sekarang ni atul jaga 2 orang boss atul. Kerja kerja atul simple je. Yang susah, memang tak lah kan sebab banyak melibatkan pihak bank. Mungkin boss takut atul tersilap buat. So, yang susah tu dia bagi pada Kak Zabidah untuk settle kan. Atul cuma kena record semua staff Finance yang ingin cuti. Diaorang isi borang cuti, then atul dapatkan sign dari boss boss mereka. Da settle tu, kena bagi pada HR untuk record mereka. Selain itu, atul kena record semua dokumen yang masuk. Penting sangat sebab kalau hilang atau apa apa, atul dah ada record. Itu lah pentingnya atul record dokumen yang masuk. Kalau untuk CFO, kena buat claim untuk dia, kena dapatkan sign dia. Awal awal pagi memang dah kena mintak sign dia sebab boss atul yang ni, dia selalu ke Mardec sebab dia antara boss besar kat Mardec tu. Secara keseluruhannya, okay je kerja atul sekarang ni. :')

Hopefully, lepas ni atul boleh lah dapat kerja tetap. Memang kena kerja sebabnya atul kan belajar part time. Kalau tak kerja, mana lah nak dapat duit kan. Doa doakan lah atul cepat dapat kerja tetap ye. :')

p/s: Panjang lah pulak entry hari ni. ;)


Wednesday, October 17, 2012

Wordless Wednesday #27

Assalamualaikum.. 


gambar: google

p/s: Sedang mencari ketenangan dalam diri..

Tuesday, October 16, 2012

Review Filem - Aku Terima Nikahnya

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia. :') 

Sekarang ni kat pawagam tengah hangat ditayangkan filem 'Aku Terima Nikahnya' lakonan Adi Putra dan Nora Danish. Tadi atul ada baca dekat MiG Online yang filem ni telah pun memungut RM 1.3 juta dalam masa 4 hari. Wahh, sambutan yang sangat menggalakkan dari orang ramai. Tahniah pada semua yang terlibat untuk filem ini. 

Pada Ahad yang lalu, atul berkesempatan untuk menonton filem ni. Hati ni teringin sangat nak tengok filem ni. So, ahad lepas pergi jugak lah tengok. :') 


Bagi pendapat atul lah, filem ni biasa biasa je. Tajuk filem ni je yang membuatkan orang tertanya tanya apakah cerita di sebalik tajuk itu. Jalan cerita yang sangat biasa bagi atul sebab jalan cerita yang dah biasa berlaku dalam kehidupan seharian sesetengah orang. 

Bukan lah atul cakap cerita ni tak best, bagi atul okay je. Cuma kurangnya adalah pada jalan cerita dalam filem tersebut. Mungkin pengarah atau penulis skrip boleh membuat sesuatu kelainan dengan menambah babak babak yang jarang dipertontonkan kepada orang ramai. 

 Well, itu bagi pendapat atul. Atul tak tahu lah pendapat orang lain macam mana terutamanya yang sudah menonton filem ini. Kepada yang nak menonton, selamat menonton. Kepada yang dah menonton, apa pulak pandangan korang semua? Bagi atul, sedikit menghampakan dan ianya tak seperti yang atul bayangkan. :) 

Kalau nak bagi rating filem ni, atul bagi 2.5/5. Okay lah kan? :) 

p/s: Best lagi novel 'Usai, Aku Terima Nikahnya'. :')

Saturday, October 13, 2012

Selamat Ulangtahun Yang Ke 21

Assalamualaikum semua. :') 

Alhamdulillah, hari ini 13 Oktober 2012. Hari yang atul nantikan setiap tahun. Kerana pada hari ni usia atul telah pun mencecah 21 tahun. Syukur alhamdulillah. 

Atul bersyukur sangat kerana pada usia 21 tahun ni, atul masih lagi diberikan rezeki untuk meneruskan kehidupan di dunia ini. Syukur, alhamdulillah. Apa yang atul harapkan semoga dengan bertambahnya usia atul ni, maka akan bertambah juga lah amalan amalan kebaikan dalam diri atul ni. InsyaAllah. :') 

Macam biasa, setiap tahun tak celebrate pun hari lahir. Rasa macam tak perlu kot sebab atul kan dah besar. Cukup lah sekadar ingatan dari keluarga dan kawan kawan. Itu sudah cukup buat atul terharu dan bersyukur sangat. Kalau nak tahu, tahun ni dah 6 tahun tak celebrate dengan kekasih hati. Hehe. Agak agak, bila lah kan boleh celebrate dengan kekasih hati?? Tahun depan kot. Haha. Tak apa lah tak ada kekasih hati. Yang penting family dan kawan kawan di sisi. Nanti entry birthday atul lagi 2-3 tahun, tengok tengok atul celebrate dengan suami atul pulak. Mana tahu kan? Hehe. :) 

 Ucapan untuk diri sendiri: 

 Happy Birthday, Atul! Dah 21 tahun dah kau rupanya. Macam tak percaya je kan? Rasa macam baru 18 tahun. Hehe. Semoga kau dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan kau di dunia mahu pun di akhirat. InsyaAllah. Semoga amalan kau juga bertambah seiring dengan penambahan usia kau. Lagi 1 nak pesan, jangan sibuk nak fikir pasal pakwe ye. InsyaAllah, 1 hari nanti adalah seseorang untuk kau. Allah SWT dah tuliskan seseorang untuk kau. Apa yang kau kena buat, sabar dan banyakkan berdoa. Sekarang ni kau kena fikir pasal belajar. Fokus pada belajar ye. Ingat, kau tu kerja sambil belajar. Cabaran buat diri kau sendiri. Good luck, ya atul. :) InsyaAllah, semuanya akan dipermudahkan. :') 


Happy Birthday, Rabiatul Adawiyah Binti Abd Rahim!:')

*Thanks pada semua kawan kawan yang wish birthday kat Facebook. Thanks Mama, Abah, Ayong, Ain for the wishes. Thank you sooo much! :* Thanks pada awak tu sebab awak orang pertama wish birthday saya. :)

*Thanks pada blogger Rozuan Ismail sebab buat entry khas untuk atul. Thank you. :') Nak baca entry tu, klik SINI.

Babak Cinta - Tengku Adil




 Babak Cinta - Tengku Adil

Engkaulah cahaya dalam hidup yang penuh kegelapannya
Rasa kesakitan dalam dada menghilang pabila kau berada

Cintamu kepada aku tak pernah ku rasa sebegitu
Engkau meringankan hati ini, engkau menenangkan jiwa sepi

Aku ingin menjadi pembuka hatimu yang sekian lamanya
Terkunci kerna slalu terluka
Ku ingin menjadi penutupnya

Kau tahu kau disakiti, hatimu sedang kau melindungi
Percayakan pada cinta ini, relakan ia berterbang tinggi

Aku ingin menjadi pembuka hatimu yang sekian lamanya
Terkunci kerna slalu terluka
Ku ingin menjadi penutupnya, babak tentang pencarian cinta
Aku untukmu sepanjang hayat

Aku juga merasa ketakutan oh cinta
Percayakan pada kita oohhh...

Aku ingin menjadi pembuka hatimu yang sekian lamanya
Terkunci kerna slalu terluka
Ku ingin menjadi penutupnya, babak tentang pencarian cinta
Aku untukmu sepanjang hayat
Aku ingin menjadi pembuka hatimu yang sekian lamanya
Terkunci kerna slalu terluka
© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: