HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Tuesday, July 10, 2012

Komen Di Blog

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.

“Terima kasih sudi komen di blog saya.”

“Terima kasih daun keladi. Kalau sudi, komen lah lagi.”

“Thank you for the comment!” :)

Ayat-ayat di atas ni antara ayat-ayat yang kita boleh lihat kalau kita tinggalkan komen di blog seseorang. Korang boleh tengok ayat-ayat ni dekat ruangan komen di setiap entri. Macam-macam ayat lagi lah yang korang boleh tengok.



Komen di blog merupakan salah satu faktor seseorang blogger itu untuk terus berblogging. Dengan erti kata lain, komen merupakan salah satu sebab mengapa seseorang blogger itu terus bertahan. Komen-komen yang diberi seolah-olah pembaca menghargai setiap cerita yang disampaikan oleh blogger tersebut.

Apabila tiada komen yang diberi di setiap entri, ianya boleh membuatkan blogger tersebut putus harapan untuk terus mencurahkan idea mereka. Sebagai contoh, atul sendiri lah. Kalau atul menaip sesuatu entri tu, atul tidak lah mengharapkan komen yang banyak dari pembaca. Cukup lah sekadar 1 atau 2 komen sebagai tanda mereka menyokong karya atul yang tidak lah seberapa sangat tu. Ianya sudah cukup untuk menggembirakan atul. Kalau komen yang diberi lebih dari yang dijangkakan, Alhamdulillah, tersangat lah gembira. Rasa macam tak sabar untuk terus mencurahkan idea dan memberi cerita-cerita terbaik untuk pembaca atul. Kadang-kadang bila taka da komen tu, adalah sedikit perasaan putus asa. Tapi atul teruskan jugak.

So, kepada blogger yang di setiap entrinya tidak lah begitu banyak komen yang diberi, jangan lah terus berputus asa. Teruskan untuk menghasilkan karya yang terbaik untuk semua orang. Well, practice makes perfect, right? So, try and try. Never give up.

Kepada yang sudi komen di blog atul, terima kasih banyak-banyak. Teramat lah menghargainya. Terima kasih dan kalau sudi, komen lah banyak-banyak lagi ye. Hehe.

Selamat berblogging! :)

6 comments:

  1. betul...bila tengok ada new comment,hari begitu bahagia cerah dan bunga2 jadinya .heheheee

    :)

    http://vixenviolent.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Abey sokong!

    Namun,tak perlu berputus asa jika tiada pengomen mengomen tampalan blog kita jika kita pun tak pandai mengomen blog orang. hehehe!

    Apa yang penting, saling bekerjsama singgah menyinggah antara blogger.

    Sasaran juga bukan pada blogger tetapi nuh...pembaca di luar sana. :)

    ReplyDelete
  3. KAN ? TAMBAH2 , bila ada "5 Comment moderation" dan up laaa , best laaa kan ? HOHO .

    ReplyDelete
  4. betul2.. komen ni bagi semangat untuk terus berblog

    ReplyDelete
  5. rs semangat je nk menulis lagi bila nmpk komen terpampang^^

    ReplyDelete
  6. Thanks for finally writing about > "Komen Di Blog" < Liked it!
    Feel free to visit my web blog :: numerology calculator

    ReplyDelete

Terima kasih. :)

© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: