HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Thursday, June 21, 2012

Best Jugak Kerja Ni :)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. :)

Alhamdulillah, da hampir 3 bulan atul bekerja di Tradewinds Plantation Berhad (TPB) sebagai seorang kerani di bahagian Human Resource & Administration (HRA). Mula mula dulu memang tak tahu apa apa lah kan pasal HRA ni. Yelah, belajar pasal Accountancy, kerja dalam bidang HRA kan. Memang jauh lah kan bezanya.

Tapi alhamdulillah, sekarang ni macam macam kerja atul da tahu buat. Ni semua hasil tunjuk ajar staff HRA. Yang paling banyak tunjuk ajar pada atul, Kak Rosni dengan Kak Nita. Kak Rosni memang dari mula atul masuk, dia yang ajar atul. Dari kerja kerja Kak Hana sampai lah kerja kerja dia, semua atul da pandai buat tau. :)


Tempat duduk dah bertukar sejak Kak Hana dah masuk balik. Kongsi tempat dengan Kak Izah. PC pulak guna Abang Bahrain punya. :)

Bukan 2 orang tu je. Ramai lagi yang bagi tunjuk ajar. Ika, Kak Ros, Mr. Shamu, Encik Rauf, dan semua semua lah. Diaorang semua memang tak kedekut ilmu. Macam macam yang diaorang da tunjuk kat atul. Banyak betul jasa diaorang kat atul. Tak mampu atul nak balas tau. :)

Antara kerja kerja yang atul da buat sepanjang atul bekerja ni, atul kena key in semua claim yang dibuat oleh staff TPB, kena booking hotel untuk orang atasan, kena tempah flight ticket, kena buat courier, ada jugak yang berkaitan dengan insurans. Macam macam lah kerja yang atul da kena buat. Ohh, lupa pulak. Atul jugak diberi kesempatan untuk call candidates yang ak interview and arrange for the interview. Best jugak sebenarnya. Dapat kenal ramai orang. :)

Ohh, sejak atul kerja ni, baru atul tahu yang atul ni sebenarnya takut nak call orang. Entah lah, bukan takut apa. Takut tersalah cakap ke, maklumat tak sampai ke. Sebenarnya malu pun ada. Kakak kakak kat situ pulak tahu yang atul ni takut nak call orang, lagi lah diaorang suruh atul call. Saja nak kenakan atul. Hehe. Bukan apa, diaorang kata kena lah berlatih dari sekarang.

So, sekarang ni adalah confident sikit bila nak call orang. Hehe. Pelik pelik je atul ni kan?? ;)

Contract untuk 3 bulan bakal berakhir. Tapi, alhamdulillah, masih ada rezeki di situ. InsyaAllah, contract akan disambung tetapi sebagai Receptionist. HAHA. Da lah atul takut dengan phone. Dapat pulak job yang berkaitan dengan tu. Haih, macam mana lah nanti kan. InsyaAllah, I will do my best. :) Doakan yang terbaik untuk atul ye? :D

Panjang lah pulak entri kali ni. Hehe. Maaf lah ye. Da lama tak taip entri panjang panjang ni. :) Okay lah. Jumpa lagi. Selamat Malam! ;)

p/s: 4 hari lagi nak gaji. :)

14 comments:

  1. wah, dah nak gaji ye. baguslah =).. wah, macam-macam kerja boleh buat.hebatnya dia.

    ReplyDelete
  2. lupe nk ckp.. cantik bunga ros tuh.hehe

    ReplyDelete
  3. semoga bertambah rezeki kamu...moga jadi pekerja yang cemerlang...Kancil datang singgah dari FB Lulu...nice blog

    ReplyDelete
  4. selamat berjaya...kerja bersungguh-sungguh tentu akan rasa puas hati...

    ReplyDelete
  5. waaa!! bestnyaa dah kerja,, boleh laa belanja lepas ni.. hehee

    ReplyDelete
  6. W'salam. Jangan fobia dengan hp sudah. Haha.

    Semoga dipermudahkan kerja tu. Hehe.

    Salam perkenalan dari Abey. :)

    ReplyDelete
  7. @Rozuan Ismail Nak saya belanja ke? Hehe. Thank you. Biasa biasa je. Tak ada lah hebat mana. :)

    ReplyDelete

Terima kasih. :)

© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: