HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Monday, November 5, 2012

Kad Diskaun Siswa 1 Malaysia

Assalamualaikum semua. :)

Wahh, lamanya blog ni tak di update oleh tuannya. Kesibukan sebagai seorang pekerja dan pelajar telah membataskan niat murni atul untuk update blog. Sebenarnya boleh je update. Tapi kan, MALAS! Hehe. Biasa lah tu. 1 perangai yang takkan boleh hilang dalam diri setiap manusia. Kan?? ;)

Berbalik kepada tajuk asal, seperti semuanya telah maklum, semua pelajar IPTA dan IPTS layak untuk mendapat Kad Diskaun Siswa 1 Malaysia. Atul juga salah seorang penerima kad ini kerana atul masih bergelar seorang pelajar ye. Alhamdulillah, terima kasih kepada pihak kerajaan kerana prihatin dengan kami semua yang masih bergelar pelajar ini. :)

gambar: google

Korang yang layak dah ambil ke belum kad ni? Atul dah pun ambil kad ni. Tapi kad ni masih lagi berada di Machang sebabnya atul memang kena ambil kat sana. Mula mula check ingatkan kena ambil kat Shah Alam sebab atul sambung study kat sini. Tapi bila check guna nombor matrik yang lama, atul kena ambil di Machang. So, atul mintak tolong kawan atul untuk ambilkan dan dia telah pun ambil bagi pihak atul. Thank you, Ziela! :)

Info pasal di mana kad ini boleh digunakan, atul dapat di blog Cik Epal. Antara tempat-tempatnya:

Buku & Alatan Tulis
MPH Bookstores
Imlaq Book Centre
BORDERS
RONA
Kiang Trading
Koperasi Dewan Bahasa Dan Pustaka Malaysia Berhad
Koperasi Kedai Buku Universiti Malaya Berhad
Koperasi Universiti Sains Malaysia Berhad
 
 
Kelengkapan Sukan/ Peralatan / Pakaian
Bata
iFamily
Koperasi Keluarga Dato' Haji Hashim Mamat Kuala Terengganu Berhad 
Texline Lino
 
Klinik / Optometri / Cermin Mata
Poliklinik An-Nisa'
Qualitas Health
Focus Point
Menara Optometry
 
Makanan Dan Minuman
KFC
Daily Fresh
A&W
Coffee Berry
The Chicken Rice Shop
Restoran Kenny Crab
Sweet Chat
Legend's Claypot Bariyani House
Dubu Dubu Seoul Food
My Java Coffee
Pancake House International
Station One Cafe
Gloria Jean's Coffee
Bangi Kopitiam
 
Hotel dan Penginapan
Ancasa Hotels & Resorts
Ancasa Hotel & Spa Kuala Lumpur
Ancasa Allsuites Resort & Spa Port Dickson
Jerejak Rainforest Resort Penang
Ancasa Express Pudu
Tune Hotel
Leo Express Hotel
Koperasi Al-Taqwa Kampung Kisap Langkawi Berhad
Koperasi Guru-Guru Melayu Kedah Berhad
Koperasi Majlis Guru Ugama Menengah Berhad
Koperadi Melayu Berjawatan Kerajaan Negeri Sembilan Berhad
Rakyat Travel SDN BHD
 
Saloon/ Produk dan Pusat Kecantikan
Foot Master
Paris Hill
Proactiv
Clara
Koperasi Puteri Terbilang Malaysia Berhad
Produk IT
Koperasi Celcom Berhad
Koperasi Pegawai-Pegawai Dewan Bandaraya Kuala Lumpur Berhad
 
Lain-Lain
BKZ Bikerz (Motosikal)
Roller Star Arena (Kasut Roda)
Double Site (Helmet / Aksesori Motor)
Koperasi Kakitangan Maktab Kerjasama Malaysia Berhad
Koperasi Kolej Kemahiran Tinggi Balik Pulau Berhad
MYDIN
 
Diharapkan semua pelajar dapat memanfaatkan kad ini dengan sebaik-baiknya. Yang paling best, dekat MPH Bookstore boleh dapat diskaun. Boleh lah beli novel banyak-banyak. Hehe. :')

Sekali lagi, terima kasih kepada pihak yang memberi! :)

2 comments:

Terima kasih. :)

© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: