HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Wednesday, July 31, 2013

SAMPUL DUIT RAYA

Assalamualaikum semua. :)

Alhamdulillah, hari ni dah masuk 22 hari umat Islam berpuasa. Alhamdulillah, dah ada ke yang tinggal puasa? Kalau yang belum tinggal tu, alhamdulillah. Kalau yang tinggal puasa bersebab tu, jangan lupa ganti balik puasa tu ye? :)


Rasanya tak lengkap hari raya kita jika tiadanya sampul duit raya. Seperti yang sedia maklum, hari raya mesti akan ada pemberian duit raya khususnya kepada kanak-kanak. So, pada hari raya ni, of course lah siapa yang berniaga sampul duit raya ni laku kan. Hehe.

Gambar kat atas tu adalah sampul duit raya yang telah disediakan oleh company di mana tempat atul bekerja sekarang ni, iaitu Tradewinds Plantation berhad. Setiap pekerja akan mendapat sekurang-kurangnya 20 paket sampul duit raya. Kalau yang big boss tu, of course lah lagi banyak kan.

Yang peliknya, tahun ni banyak pulak Atul dapat sampul duit raya ni. Pada hal bukan nak bagi duit raya kat ramai budak-budak pun. Anak buah ada 3 orang, kalau yang datang rumah tu, selalunya yang dah dewasa je. Hehe. :D 

Setakat ni dah dapat sampul duit raya dari Standard Chartered, Maybank, Affin Bank, Jakel (tu pun sebab beli baju raya kat sana), RHB Bank. Yang adik Atul pulak semalam Nampak dia bawak sampul duit raya dari Nagoya dan Public Bank. Kalau dapat sampul duit raya ni, kita mesti akan tengok yang mana paling cantik. Setakat yang atul dapat ni, atul suka tengok yang Maybank dan Standard Chartered punya. Warna hijau, simple je. Nampak comel sangat.

Tak kira lah macam mana pun coraknya, yang penting isi kat dalam tu. Dah lama rasanya tak dapat duit raya. Bagi duit raya je lah sekarang ni. Zaman kecik-kecik dah berlalu. Hehe. Sampul duit raya yang lebih tu simpan untuk kegunaan masa depan. Sebagai contoh, bila nak pergi kenduri kahwin, sampul duit raya tu akan digunakan terutamanya oleh mak-mak kita. Hehe. :D

Okay lah. Setakat ni dulu. Jumpa lagi.  
p/s: Korang dah dapat banyak ke sampul duit raya? Ke ada yang dah dapat duit raya?  

6 comments:

  1. share cni sklit sampul duit raya tu..:)

    ReplyDelete
  2. dah dpt duit raya... hihik^^

    ReplyDelete
  3. Datang follow awak n nak jemput awak join GA ni..

    http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/simple-giveaway-by-era.html

    http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/giveaway-ringkas-blog-kisah-seorang.html

    http://afiqah220511.blogspot.com/2013/08/klik-klik-syawal-by-cik-akak-comel.html (19/8/13)

    http://afiqah220511.blogspot.com/2013/08/giveaway-rekaan-sendiri-by-eymasu.html (31/8/13)

    http://afiqah220511.blogspot.com/2013/08/giveaway-raya-by-anemzahar-and-friends.html (22/8/13)

    http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/1st-giveaway-for-kpopers-by-arina-aireen.html (1/9/13)

    http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/mini-giveaway-by-nurrul-ellani.html (10/8/13)

    http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/first-giveaway-by-sha-purple.html (31/10/13)

    http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/giveaway-gempak-by-eyqin-bilah-and.html (1/10/13)

    http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/mega-top-up-giveaway-by-arni-dan-madihah.html (30/8/13)

    http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/giveaway-ramadhan-hari-raya-datang-lagi.html (20/8/13)

    http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/ga-ramadhan-birthday-wawa-by-wawa.html (15/8/13)

    http://afiqah220511.blogspot.com/2013/08/giveaway-ramadhan.html (15/8/2013)

    http://afiqah220511.blogspot.com/2013/08/simple-giveaway-by-hannan.html (21/8/2013)

    http://afiqah220511.blogspot.com/2013/08/contest-mega-raya-teka-syiling-raya.html (5/8/13)

    http://afiqah220511.blogspot.com/2013/08/raya-giveaway-by-iman-zakaria-sabrina.html (9/8/13)



    ** Dalam kurungan tarikh tamat contest/segment/Giveaway tersebut


    ReplyDelete
  4. tengah fikir ni.. macam mana nak lari daripada bagi duit raya kat anak-anak buah ye??hahaha

    ReplyDelete
  5. salam atul, bleh x sy nk mntk smpul duit raya cmpny awk tu, klau x dpt speket... 2 kping pun jd laa... klau nk jual pun x kisah.. sy nk simpn dlm koleksi sy ;-)

    ReplyDelete

Terima kasih. :)

© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: