HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Sunday, March 31, 2013

SEGMEN BLOGGER MUSLIMAH

Assalamualaikum dan selamat malam. :) 

Yeah, di malam hari, atul nak join Segmen Blogger Muslimah oleh blogger FizGraphic Dot Com. Hehe. Segmen ni nampak menarik sebab boleh dapat doodle free. :D

Banner Segmen Blogger Muslimah. :)

Warna baju: Purple
Warna Tudung: Purple Muda
Nickname: RabiatulRahim

Blogger muslimah yang di tag:


DONE ! Jom join kepada semua blogger muslimah !! :D


MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. :) 

Selamat pagi, semua. Selamat hari Ahad. :) Yeah, pagi pagi ni nak join Giveaway dari blogger Mak Dara. Actually, nak join awal. Tapi minggu ni busy sikit. Hari ni je ada peluang untuk join Giveaway ni. Tarikh akhir Giveaway ni adalah pada hari ini, 31/3/2013. Harap harap Mak Dara still terima penyertaan atul ni. :)
 
Klik gambar untuk ke blog Mak Dara. :)

Giveaway ni telah pun mendapat sponsor daripada 30 orang penaja dan 60 buah hadiah untuk dimenangi. Wahh, sangat menarik. Kalau ada rezeki, boleh lah menang hadiah hadiah yang ditawarkan. Jom kita tengok siapakah penaja bagi Giveaway Mak Dara. :)

SheilaSalimMrsVelentinePuanGojesMasZullSeneoritaBaharinHazmanakaspecies1980

Terima kasih kepada semua penaja kepada Giveaway Mak Dara. :) Semoga bertambah rezeki anda semua. :)

Atul kena tag 3 orang blogger. Dan blogger yang bertuah ialah,

Okay, DONE !! Good luck !! :D

Sunday, March 24, 2013

PRETZEL BISCUIT - ORDER NOW !!

STICKY POST. SCROLL DOWN FOR NEW ENTRY ! :)

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua. :) 

Alhamdulillah, kembali semula pada entry kali ni. HAHA. Entry kali ni nak promote dekat anda semua tentang business yang baru je kakak dan adik atul jalankan sejak 1 minggu yang lalu. Well, ni semua adalah idea kakak atul dan dibantu oleh adik atul. Atul pulak tukang promote je. Hehe. :')

Okay, business yang akak atul jalankan ni adalah menjual biskut Pretzel yang disaluti dengan pelbagai rasa yang sungguh enak sekali. Serious, sedap sangat !! First time kami sekeluarga makan, sekejap je habis sebab biskut ni rasanya memang lain daripada yang lain dan bila makan, nak lagi dan lagi. Tak rasa muak lah kalau makan. :)

Biskut ni dipanggil biskut Pretzel sebab bentuk dia yang memang dah daripada asal namanya Pretzel. So, memang tak ada reka nama yang pelik pelik untuk biskut ni sebab nama dia memang dah macam tu. Hehe. Jom tengok biskut Pretzel yang telah disediakan hasil kakak dan adik atul. :D

Pretzel with Chocolate - 120 pieces, RM 32..

Pretzel with Chocolate and White Chocolate - 120 pieces, RM 32.

Pretzel with Strawberry and White Chocolate - 120 pieces, RM 32..

Pretzel With Oreo - 120 pieces, RM 35..

Wahh, sedapnya kalau tengok gambar kat atas ni. Kalau tanya atul, semuanya sedap tau. Harga pun berpatutan dan mampu dimiliki oleh semua. :)

Sebarang pertanyaan, boleh lah contact atul melalui Facebook di facebook.com/atulrahim atau di Twitter @rabiatulrahim

So, apa lagi, jom lah order sekarang !! :)

Thursday, March 21, 2013

SPM 2012 - TAHNIAH KEPADA SEMUA PELAJAR

Assalamualaikum dan selamat petang, semua. :) 

Hari ni, 22 Mac 2013 merupakan hari di mana keputusan SPM 2012 telah pun diumumkan. Wahh, para pelajar telah pun mendapat keputusan mereka masing masing pada tengah hari tadi. Mesti sekarang ni kesemuanya gembira. Pada yang kurang berjaya, jangan putus asa. Sekarang ni banyak sangat peluang belajar. Cuma nak atau tak nak je. Betul tak? :)


Menurut mStar, di KUALA LUMPUR, seramai 914 calon SPM 2012 telah pun memperolehi gred cemerlang iaitu A+, A dan A- bagi kesemua mata pelajaran berbanding dengan tahun 2011 iaitu seramai 885 calon.

Bagaimanapun, pencapaian keseluruhan adalah sedikit menurun apabila seramai 18, 211 calon berjaya memperoleh sijil SPM berbanding dengan tahun 2011 iaitu seramai 18, 545 calon.

Pengarah Jabatan Pelajaran Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Abdullah Mad Yunus mengumumkan sekolah kategori cemerlang, iaitu SM Sains Alam Shah, SM Sains Seri Puteri, SM Sains Selangor, SMA Majlis Agama Islam WPK dan SMK Aminuddin Baki.

Di KUCHING pula, seramai 35 orang calon berjaya mendapat A+ dalam semua mata pelajaran yang mereka duduki. Empat buah sekolah yang mencapai keputusan 100% iaitu SM Sains Kuching, SM Sains Miri, Maktab Rendah Sains Mara Betong dan Maktab Rendah Sains Mara Mukah.

Di SEREMBAN, Negeri Sembilan menduduki ranking ketiga peringkat kebangsaan selepas Putrajaya dan Kuala Lumpur dalam pencapaian SPM 2012.

Apa pun keputusan yang telah diterima, terima lah dengan redha. Kalau bukan rezeki kita kali ini, In Sha Allah, rezeki kita pada masa akan datang akan lebih baik dari ini. In Sha Allah. Teruskan perjuangan adik-adik semua ! 

Tahniah Kak Atul ucapkan pada semua pelajar yang menduduki SPM 2012. Fikirkan langkah yang terbaik untuk adik-adik meneruskan pelajarn adik-adik ke peringkat yang lebih tinggi. INGAT, belajar di Universiti tak sama dengan belajar di sekolah. Semoga berjaya !! :)

Monday, March 18, 2013

8 PERKARA YANG DILAKUKAN KETIKA DI PEJABAT

Assalamualaikum, semua. :) 

Wahh, rajinnya Cik Atul kita ni update blog ya sekarang. Hehe. Ada masa terluang ni, why not kan atul update blog. :) Hari ni nak share dengan korang beberapa perkara yang akan kita semua buat ketika di pejabat selain daripada kerja kita yang sepatutnya kita kena buat. Hehe. Sejak dah kerja ni, adalah beberapa perkara yang atul dapati di pejabat ni. :D

1. Chat di Skype, YM, Tweet di Twitter
- Yang ni memang tak dinafikan lah. Kalau tengah kerja tu, memang majoriti akan online sebab nak chat dengan kawan kawan 1 ofis mereka tu. Boring lah katakan. Lagi 1 kalau tak puas hati dengan mana mana staff, boleh lah kita bergosip di Skype atau YM. Kalau tak puas hati lagi, tweet je kat Twitter, kan senang. :)

2. Berborak di pantry
- Tak puas chatting di Skype, pergi pulak berborak dekat pantry. Tapi selalunya berborak kat pantry ni waktu pagi lah. Sambil tengah buat air nak breakfast kan, sambil tu jugak nak berborak. Dah lah pantry kecik, orang beratur nak buat air bukan main lagi. Dengar pulak mereka mereka ni berborak. Memang lambat lah nak buat air kan. Lepas dah lama sangat buat air, kerja pun start lambat. HAHA. Ada jugak yang tengah buat kerja, boring, ajak kawan pergi pantry. Sambung berborak dari Skype ke pantry. HEHE.

3. Bergerak ke sana sini sebanyak yang boleh
- Yang ni pulak bila tahap kebosanan yang dah melampaui batas melanda diri, memang lah akan ada yang pergi ke tempat staff lain untuk diajak berborak. Bosan lah katakan. Dah puas ke meja orang ni, ke meja orang sana pulak. Dah puas merayap ke meja orang, ke pantry. Tak pun ke toilet. Tu pun dah buang masa berapa lama dah. HAHA.

4. Dengar kawan lain berborak
- Hoho. Yang ni pun adalah antara kita yang bekerja lakukan. Dengar kawan kawan lain bercerita. Bila dah puas dengar, kita join sekali bercerita. Daripada cerita panjang, terus jadi panjang lebar. Staff lain yang tengah serious kerja, mesti bengang je. Hehe.

5. Minum kopi lagi banyak dari air mineral
- Yang ni ada jugak lah kot orang buat. Yelah, kata mengantuk. Habis bergelas-gelas kopi dia buat semata-mata nak hilangkan rasa mengantuk tu. Hoho. Takkan lah mengantuk sampai macam tu sekali kan. Melampau namanya. HAHA.

6. Refresh Facebook setiap 10 minit
- Yang ni pun ada jugak. Sambil buat kerja kan, kejap kejap tengok Facebook. Kalau yang perempuan, mesti tengok tudung online, baju online. Lepas tu buat tempahan. HAHA. Jangan nak tipu lah. Ramai yang buat macam tu. Tapi kan, ada jugak company yang blocked website Facebook during office hour. Fokus lah katakan. HAHA. Fokus lah sangat. :p

7. Main game secara senyap
- HAHA. Yang ni pun ada ye. Macam tak percaya, tapi kan betul. Memang ada. Setakat ni diri sendiri tak buat lah lagi. Gila lah kalau atul nak buat. Cari nahas namanya. Dah lah tempat duduk orang lalu lalang. Ni sesuai untuk orang yang tempat duduknya tiada orang yang lalu lalang. Boleh lah main. Confirm tak kantoi. Hikhik. :D

8. Dengar lagu
- Yang ni memang ramai yang buat. Bosan jugak kalau tak dengar lagu. Dah lah buat kerja yang membosankan. Ditambah pulak dengan persekitaran yang sunyi je. Memang tahap kebosanan tu akan melanda dengan cepatnya. HAHA. Setakat ni suasana tempat atul semuanya okay. Tak lah membosankan. :)

Penat dah menaip. Hehe. Ini lah antara beberapa perkara yang dapat atul kongsi bersama. Kalau ada yang terasa tu, maaf lah ye. Sekadar perkongsian sahaja. Tidak ditujukan khas untuk mana mana pihak. :)

Sekian, terima kasih !! :)
 

KAMI BANYAK PERSAMAAN

Assalamualaikum, semua. :) 

Entri hari ni nak cerita pasal cinta pulak. Da lama rasanya tak cerita pasal kisah cinta aku. Saja nak berkongsi dengan semua bukan nak menghebohkan. Harap maklum. :)


Alhamdulillah, bulan Mac 2013 ni genap lah hubungan kami 9 bulan. Ye, baru 9 bulan. Tapi aku rasa macam dah kenal dengan dia 9 tahun sebab banyak persamaan antara kami. Kami rasa gembira bila bersama. Rasa tenang sangat. :)

Kami banyak persamaan. Antaranya, kami suka warna purple. Aku suka warna purple. Bagi aku, warna tu buat jiwa aku tenang. Dan bila aku pakai pakaian berwarna purple, aku rasa lebih yakin dengan diri aku sendiri. Tak sangka pulak si dia pun suka warna purple. Kebetulan, mungkin. :)

Lagi satu persamaan yang aku dapati antara kami berdua ialah kami berdua suka makan Tomyam. Serious, aku memang suka makan Tomyam. Tak kira lah Tomyam apa pun. Tapi paling suka bila makan bihun Tomyam. Dan tak sangka jugak si dia pun suka makan Tomyam. Kalau keluar bersama, kami akan makan Tomyam. Kat Secret Recipe lah, Johny's lah. Memang kami gila makan Tomyam. Tapi kan, tak lah selalu. Kalau selalu, tak elok jugakkan. :)

Kami juga suka berblog. Kami berdua ada blog. Ye, si dia pun ada blog. Kalau tak silap, si dia ada blog sejak tahun 2009. Sama jugak dengan aku. Yang berbeza mungkin bulan kami mulakan aktiviti berblog ni. Aku mula berblog pada bulan 12 dan si dia mungkin bulan 10. Kalau tak silap lah. Aku dah lama follow blog si dia. Tapi si dia baru je follow blog aku tahun lepas. Hehe. :) Kami kenal di blog tapi mula bercinta bukan dari blog. :D

Kami tak suka ambil gambar. Serious, aku memang tak suka ambil gambar. Sekali, sekala tu adalah. Tapi selalu tu tak lah. Tak minat nak bergambar ni. Sama jugak dengan si dia. Kalau tak silap lah. Sebab sejak dah keluar bersama ni, kami memang jarang ambil gambar bersama. Tak perlu lagi kot. Hehe. :)

Rasanya tu je kot persamaan kami yang aku dapati selama 9 bulan ni. Hehe. Nanti aku akan cari lagi apa persamaan kami ye. :) Harap sangat hubungan yang terjalin ni biar lah berkekalan hingga ke akhir hayat kami. In Sha Allah. Doakan jodoh kami panjang dan doakan agar urusan kami untuk disatukan dengan ikatan yang sah dipermudahkan olehNya. In Sha Allah, AMIN. :)



Sunday, March 17, 2013

CHECK NUFFNANG DAH SAMPAI

Assalamualaikum, semua. :) 

Alhamdulillah, check dari Nuffnang dah pun selamat tiba di rumah. Dan dah pun selamat di cash out pada minggu lepas. :)


Walaupun jumlahnya tak adalah sampai beratus-ratus, beribu-ribu Ringgit Malaysia, tapi aku tetap bersyukur. Ada lah jugak hasil aku berblog selama ni. Lagipun niat aku berblog ni bukan nakkan duit semata-mata. Ianya adalah kerana minat sendiri. Duit tu sampingan je. Betul tak? Kalau ada, adalah. Kalau tak ada pun, tak apa. :)

Terima kasih pada pihak Nuffnang dan pihak advertiser. Kalau boleh, lepas ni biar lah banyak lagi BE yang keluar kat blog atul ni. Hehe. Thank you !! :D


Tuesday, March 12, 2013

05.03.2013 - HAPPY BIRTHDAY, HADIF !!

Assalamualaikum, semua. :) 

Bertemu kembali setelah hampir 2 minggu lebih blog ini tak update. Entry kali ni khas untuk anak saudara atul yang ke 3 iaitu Muhammad Izzat Hadif yang telah pun berusia 1 tahun pada 5 March 2013 yang lepas. Actually, entry ni nak buat minggu lepas. Tapi disebabkan tak ada idea nak tulis apa, dilewatkan seminggu. Hehe. :)

Muhammad Izzat Hadif. :')

Alhamdulillah, Hadif dah pun berusia 1 tahun. Macam tak percaya je sebenarnya. Rasa macam baru je semalam dia lahir. Sekarang ni dah pandai berjalan, bercakap tu tak lah lagi tapi kalau nak panggil Mummy, dia boleh lah panggil Mummy dia dah.

Balik je kerja, layan karenah dia, terus hilang penat kerja seharian. Hehe. Dah macam anak sendiri pulak. Seronok layan si budak kecik ni. Balik je kerja, dia terus datang kat atul. Ajak main sama lah kononnya. Suka sangat ambil phone Mak Ngah dia and masukkan dalam mulut. Geram betul. Semua benda yang dia pegang, dia masukkan dalam mulut.

Kalau bab makan pulak, macam macam dah dia makan. Semua yang kita orang makan, dia nak makan jugak. Paling suka kalau dia nak air. Dia akan mintak sendiri. Comel je kalau dengar dia sebut air. :) Kalau nak balik rumah dia, sebelum balik tu, dia akan salam Opah dia, Mak Ngah dia, Atuk, Mak Su. Comel sangat! Geram dengan budak sorang ni. :)

Happy Birthday, Hadif. Semoga Hadif membesar dengan sihat dan menjadi anak yang soleh. Jangan nakal nakal sangat tau bila dah besar nanti. Mak Ngah sayang Hadif! :)

Happy Birthday, Hadif !! :D
© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: