HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Monday, June 13, 2011

Maafkan Angah Ye Mama :(


Mama, angah mintak maaf sebab sejak balik UiTM ni, angah selalu menangis.. Angah call mama pun mesti menangis.. Cakap kat mama yang angah nak balik lah.. Angah mintak maaf ye..

Angah bukan saja saja nak menangis.. Tapi angah tak tahu kenapa sejak balik UiTM ni, hati angah jadi sedih je.. Asyik nak menangis, teringat kat rumah je.. Seriously, angah da tak sanggup nak berjauhan dengan mama, abah dan semuanya.. Mama tak faham angah.. Mama pun tahu kan angah memang tak pernah jauh dari family.. Angah sambung study kat Kelantan ni pun sebab mama dan abah.. Kalau bukan sebab mama dan abah, da lama da angah sambung study dekat dengan rumah je..

Mama tak tahu macam mana perasaan berpisah dengan orang yang kita sayang.. Seksa mama.. Seksa! Keadaan angah macam ni sedikit sebanyak mengganggu angah.. Angah memang tak nak macam ni.. Sebab nanti bagi kesan pada pelajaran angah.. Angah tak nak macam ni.. Yang angah nak, angah nak sambung study dekat kawasan Selangor.. Bukan luar dari Selangor.. Kalau boleh, tiap tiap hari angah nak balik rumah.. Sebab dengan cara macam tu, baru angah bersemangat nak study..

Mama, angah tak macam orang lain.. Orang yang sanggup study sampai ke luar negara.. Angah bukan macam orang tu.. Angah adalah angah.. Angah tahu apa yang terbaik untuk diri angah.. Dan cara macam ni, bukan lahyang terbaik untuk angah.. Angah mintak maaf mama.. Angah mintak maaf sangat sangat.. :'(

8 comments:

  1. sabar ye.. belajar mmg selalunya berjauhan dengan keluarga.. yg penting doakan mak abah tu baik2 selalu.. insyaAllah semua dilindungi Allah.. =)

    ReplyDelete
  2. Atul study uitm mane?
    rumah mama kat mane?
    sabar eh.... dah habes cuti sem ke dek?

    ReplyDelete
  3. patience dear..kena biasakan diri jugak...nana lagi jauh..seberang laut..but for our parents jugak kan..diorang pun nak kita berjaya..
    :)

    ReplyDelete
  4. jangan lah macam ni . cuba ye hadapi suasana lain pulak . belajar untuk bawa diri .. kalau tak nanti susah .. mama angah ni mesti fhm perasaan anak dia .. jangan bagi mama susah hati ea .. be strong dear :)

    ReplyDelete
  5. sabar..bukan senang nak berjaya.. banyak dugaan.. :D

    ReplyDelete
  6. saba la syang oi..adat la orng belajar..meh la bilik akak slalu nnti boleh jadi mama tiruan kejap..hehhehe

    ReplyDelete
  7. sabar ea (: , ada yg dari form 1 lagi dah bpisah nk blaja kt asrama kn, tkpelah, pengorbanan utk belajar, kejap aje tu kalau kte enjoy :) . buat yg terbaik dlu, lepas habis tu nti kte ada masa yg baanyaaak sgt dgn family kte plus segulung ijazah dan ilmu yang boleh mak ayah kte banggakan :) . good luck in making the wise decision !

    ReplyDelete
  8. tula, kekadang mak ayah tak faham situasi, memang mereka nak yang terbaik untuk kite tp kekadang mereka silap ape yang kite boleh buat, cube yakinkan dorg. try ur best untuk yakinkan dorg:)

    ReplyDelete

Terima kasih. :)

© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: