HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Tuesday, October 25, 2011

Tutorial : Word Verification

Assalamualaikum semua. :D

Okay, entri kali ni atul nak buat tutorial. HAHA. First time, okay. Bukan apa, lepas atul blogwalking di entri INI, atul dapati ramai lagi blogger yang tak tahu macam mana nak hilangkan word verification tu. Mungkin blogger baru kot. Tahu tak apa tu word verification ??


Word verification tu akan muncul masa nak komen pada entri seperti gambar di atas.Yang atul bulatkan tu adalah word verification di mana kita kena taip dulu word verification tu sebelum kita komen pada entri tersebut. Sebenarnya, tak ramai yang suka sebab rasa macam agak sukar bila adanya word verification ni. Seriously, atul memang tak suka. Tak tahu lah pulak blogger lain macam mana. Memang lah tak susah untuk taip perkataan tu, tapi bagi atul, ianya agak remeh. Maaf lah ye. Itu pandangan atul sendiri. :)

So, untuk hilangkan word verification tu :

Pergi ke Dashboard, click Settings, click Comments, scroll ke bawah dan anda akan jumpa seperti gambar di bawah,


Click No, then Save Settings. DONE!

Senangkan ?? Try lah check korang punya blog ada ke tak. Kalau ada, buang cepat cepat. Nanti senang sikit nak komen. Tak gitu ?? :)

So, itu sahaja untuk tutorial kali ni. Kalau ada yang kurang faham, tinggalkan komen di entri ni. Sorry kalau ada kelemahan dalam tutorial pertama ni. Al maklum lah, baru belajar. Hehe.

Okay lah, till then~

6 comments:

Terima kasih. :)

© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: