HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Saturday, February 12, 2011

KEMPEN: Kami Tak Sambut Hari Valentine


Assalamualaikum semua.
Alhamdulillah, masih lagi dapat update blog.
Semalam tak dapat update kerana atul pergi ke Permai Resort dengan kawan kawan 1 kelas.
Best sangat semalam. Kami nak release tension.
Alhamdulillah, berjalan dengan lancar :)

Okay, berbalik pada tajuk di atas, atul jumpa kempen ni di blog Qaseh dan Ujang.
So, untuk maklumat lanjut, atul terus ke blog Sunah.

Atul pun nak join jugak kempen ni.
Seperti yang kita tahu, haram bagi umat Islam untuk menyambut Hari Valentine.
Walaupun ramai yang da tahu, tapi masih ada juga yang menyambutnya.
Tanggal 14 Februari setiap tahun, pasti ada yang menyambutnya.

So, atul nak mneyeru lah kat semua orang bahawa menyambut Hari Valentine adalah haram.
So, rasanya tak perlu lah kita sambut ye.
Kerana dalam Islam tiada istilah Hari Valentine.
Di dalam al-Quran juga tidak menyeru kita untuk menyambut Valentine ni.
Ianya adalah haram!

Hari hari adalah hari kasih sayang.
So, sambut lah hari hari bersama orang yang kita sayang.
Tak perlu lah nak tunggu 14 Februari baru nak sambut kan.
Lagi pun, tuu bukan hari kita.

Untuk mengetahui lebih lanjut sejarah Hari Valentine ni, sila lah ke blog Sunah.
Kepada blogger yang nak berkempen tentang Hari Valentine ni, sila lah berkempen.
Sangat sangat dialukan.

Ingat ye, menyambut Hari Valentine adalah HARAM.

Terima kasih :)

6 comments:

Terima kasih. :)

© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: