HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Sunday, February 20, 2011

Tiba Tiba Je.


Picture from Google. Thanks :)


Tak tahu lah kenapa dengan atul ni. Semalam call mama atul dan atul cakap kat mama atul yang atul nak handphone baru. Tapi atul tak cakap lah yang atul nak phone Blackberry seperti gambar di atas. Atul cuma cakap yang atul nak tukar phone baru je. Sebenarnya tak nak cakap pun. Takut lah nak mintak kat mama dengan abah barang mahal mahal ni.

Mama atul tanya atul, 'Nak phone yang mana ?? Blackberry ke ??'. Terkejut jugak bila mama tanya macam tuu. Atul pun cakap, 'Okay jugak lah kan'. Mama tanya harga phone tuu berapa. Atul cakap harga phone tuu macam harga phone Blackberry yang kawan atul beli tuu. Mama jawab 'Takutnya dengar harga phone tuu. Nanti lah kalau ada rezeki, beli lah'.

Actually, bukan atul nak phone Blackberry tuu. Sebab atul tahu yang atul takkan dapat phone tuu. Kalau dapat pun, mungkin ambil masa yang lama u. Atul cuma nak tukar phone baru. Phone yang biasa biasa. Yang penting, boleh dengar lagu, mesej dengan kawan kawan, call family, dan tangkap gambar. Yang murah pun jadi lah. Nanti da kerja baru atul nak beli phone yang agak canggih sikit. Sekarang ni tak mampu lagi. Duit yang ada sekarang ni atul lebih pentingkan untuk pelajaran.

Mama, jangan fikir sangat pasal angah minta phone tuu. Angah bukan minta sekarang. Kalau ada rezeki nanti, baru angah nak tukar. Angah tak minta yang mahal mahal pun. Yang biasa biasa je. Mama jangan risau ye. Angah tak fikir sangat pasal phone tuu. Phone yang ada ni pun da cukup. Janji boleh call mama. :)


p/s ; Ayong, kalau baca ni, cakap kat mama ye. Jangan risau sangat pasal ni ye. :)

28 comments:

  1. hai awak :) saya da join blog awak :) http://tayarpancit.blogspot.com/2011/02/segmen-saya-seorang-blogger-yang-aktif.html

    ReplyDelete
  2. kita serupa ! nak sangat tukar phone sony x8 tp nnt la.. :)

    ReplyDelete
  3. atul tgh belajar lagi ye? klu tgh belajar xperlu la pakai handphone mahal2 dear...plh handphone mengikut keperluan....klu canggih2 x guna jg buat apa kan...

    simpan duit dari skrg...bila dah kerja nnt atul akan tau betapa susah nak dpt cari duit...wkt tu baru kita terfikir nak berjimat, nak beli barang pun fikir 2-3 kali...

    p/s: jemput join contest 5-5-5 deqdeq...mana tau ada rezeki atul boleh menang duit skt utk beli fon baru

    ReplyDelete
  4. x pe..kalau dpt..tuh 1 rezeki kan..

    :)

    ReplyDelete
  5. miera pun nak beli jugak phone baru tpi apakan daya kalau budak skolah tuh buat jek mcm budak skolah. takyah guna phone mahai2, guna yg murah2 jek. kalau boleh pakai phone yg ada belon kat dlm tuh jek. *pesanan utk diri miera sndiri. HAHA =)

    ReplyDelete
  6. ala comel nyer!! akk nie seorang ank yang baik la..suke3!

    ReplyDelete
  7. @DeQdEq Terima kasih sbb bg nasihat. Thanks so much. Nanti ada masa, atul join ye (:

    ReplyDelete
  8. @MiSx MieRa Sabar lah miera. Da nasib budak skola mcm kita ni. Hehe. :p

    ReplyDelete
  9. same la kite atul..skang ni even lya dah keje pon pakai fon murah2 aje.banyak lagi benda penting yang harus didahulukan :)

    ReplyDelete
  10. hp fda sampai sudah tak bertukar2... skrg dah rosak pon... sedih

    ReplyDelete
  11. InsyaAllah nanti dapat la blackberry tuu :) cuma kena sabar je .

    ReplyDelete
  12. @cik lya Betul tuu. Kalau bole, tak nk fikir sgt psl phone ni. Pakai je apa yg ada. :)

    ReplyDelete
  13. wah seronok kalo dpt blckberry kan..insyaallah nt atul akan dpt jugak..alyaa tag atul utk GA..jom join:)
    http://alyaaboolat.blogspot.com/2011/02/lulu-caldina-1st-giveaway.html

    ReplyDelete
  14. alah u sabar le sikit. tak lama pun tu. ye..

    ReplyDelete
  15. black berry.. kalau dapat betul2 tahniah r ye..

    dah len r blog ni.. nice =)

    ReplyDelete

Terima kasih. :)

© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: