HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Tuesday, November 30, 2010

CONTEST GAMBAR PALING CHILL.

slmt mlm smue. hye hye hye. bersua kembali.
atul bru online and dpt tag dari SITI. thanks, dear.
kl0 spe spe nk j0in, sila ke bl0g Hutan Kabut :)

mcm biase, ada syarat syaratnya.

1- Tangkap gambar korang PALING CHILL tak kisah individu atau ramai-ramai. Boleh edit kalau suka. Caption gambar kena buat tagline sendiri contoh : 'Kami Happening, anda?!!'. (tak perlu cerita tentang gambar, aku cuma mahu tagline)

2- Buat entri pasal contest ni.
(itu sudah mesti). Linkkan URL entri korang ke entri ini. Tajuk entri : "CONTEST GAMBAR PALING CHILL !!"

3- Letakkan banner contest ini di entri anda, dan sidebar juga. Linkkan ke entri ini.


4- Follow blog ini, i mean bl0g Hutan Kabut

5- Tag paling koman 3 blogger. pastikan mereka tahu contest ini.


6- Bagi tahu anda suka warna apa jugak.


Tarikh tutup : 31 DISEMBER 2010


Kami Suka Tangkap Gambar, Anda ??


ni gmbr yg atul rse paling chill. h0pe k0rang smue ske. thanks. :)
*atul ske wrna purple :)

atul nk tag ;

miera
nanakimie
puteriqaizyan
areen adira
tiera


p/s ; thanks all ^_^

BERANI MATI : BLOG AKU BEST.



salam smue. mcm biasa, kl0 nmpk je header abg ben ashaari ni, msti die ada buat sesuatu.
aku mcm biase lah. msti j0in pnye. :)

entri kali ni, atul diminta untuk menceritakan latar belakang bl0g atul ni.
nk cerita ape ek ?? hehe.
bl0g atul ni adalah bl0g yg paling simple, c0mel *mcm tuan punya bl0g ni. hehe.
bt0l, tgk lah bl0g atul ni, simple sgt.
tp simple simple p0n, ianya tetap menarik rmai org dtg bl0g atul.
abg ben ashaari p0n ada dtg jgk taw.
die ada k0men kt entri sblmnye.
cme bl0m jd f0ll0wer je. hehe. *tak b0dek taw.

abg EQ p0n da jd f0ll0wer atul.
spe tak knal ngn abg EQ. knal tak ?? :)
s0, bl0g atul ni mmg superb lah. tak rugi dtg.
ajak lah ramai lg yg dtg ye. thanks.

kateg0ri bl0g ;
bl0g pers0nal yg byk menceritakan tentang dirinya sendiri, luahan hati & perasaan, j0in c0ntest dan sebagainya.

usia bl0g ;
bl0g ni diwujudkan pd 16/12/2009 dgn dibantu oleh kwnnya, Nurul Asma. tak smpai 1thn lg.

tujuan buat bl0g ;
sbb minat, nk cari kwn baru dan nk k0ngsi cerita ngn smue org.

ape yg bestnya bl0g anda ;
bl0g yg c0mel, simple, ada mcm mcm cerita. akan diperbaiki dari semasa ke semasa.

sasaran trafik thn dpan..SEHARI brape UV?? ;
sasaran trafik thn dpan, hrp b0le meningkat mcm trafik abg ben ashaari. hehe. kl0 b0le lebih lah dari yg skrg. harap harap lah.


okay. sudah selesai. harap anda smue puas hati. :)


p/s ; thanks all. d0nt f0rget t0 dr0p y0ur c0mment. ^_^

Family Dinner 27/11/2010.

ni adlh atul, s0rg yg kuat mkn. mkn tak ingt dunia :)
ni mak & ayah mertua kakak atul.
ini tuan punya bl0g. hee. miss rabiatul adawiyah abd rahim. :)
pelik tgk muka abah. terkejut tgk atul tgkp gmbr die. hehe.
my sis and her family.
ini adik atul and di sebelahnya adlh pkwe die. ^_^
menu pd mlm tersebut. tak tahu nama menu. mkn je :)
ini adalah kakak atul, puan sharirawati bt abd rahim ^_^
apabila mereka bertemu. :)
atul dan bakal adik iparnya. hee.


salam smue. slmt ptg. tgh buat ape ptg ptg ni ??
cmne kt tmpt k0rang ?? kt ampang ni hujan td. s0, gelap lah kt sini.
tak b0le nk jln jln kt bwh umah.
ddk lah terperap kt umah ni.

kt atas ni smue gmbr yg diambil mse celebrate birthday abah atul.
sbnarnye byk lg. tp ni je yg mampu untuk di upl0ad.
ay0ng belanja mkn kat Rest0ran Thai yg terletak di Taman Dagang, Ampang.
dkat je ngn umah kte0rg.

tp yg aku peliknya, aku tak mkn byk mlm tuh.
aku tak tahu npe. haih. perut aku ni buat hal.
s0, byk lah mknn yg berlebihan.
kl0 tak, aku lah org yg akan menghabiskan smue mknn tuh.
hehe. tp, disebabkan perut ni pnye psl, aku mkn ckit je.

hampir 2jam kte0rg mkn kt situ.
yg ada pd mlm tuh, mama, abah, ay0ng, ain, ashraf *bf ain,
mak & ayah mertua kakak aku, fifi, haikal, abg fairuz.
mknn byk sgt. aku tak tahu nmenye. aku mkn je lah.
yg pasti, t0m yam mesti ada. fav0urite k0t.

hehe. thanks pd ay0ng sbb belanja kte0rg smue.
sm0ga ay0ng dimurahkan lg rezeki. AMIN !!
and happy belated birthday t0 my daddy. :)


p/s ; thanks all. jgn lupa k0men ye. thanks ^_^

Award Dari Tyra :)

Dunia Tyra


salam smue. nk tahu tak ?? hee.
atul dpt award dari bl0g Tyra
sbbnya, bl0g tyra da p0n mencapai 800 f0ll0wers.

tahniah kak atul ucapkan kat Tyra.
teruskan dgn karya anda di dunia bl0g ni ye ??
tahniah skali lg. :)


p/s ; 800 f0ll0wers ?? huh. ^_^



Happy Birthday, Abg Ben Ashaari !



salam smue. ape khbr ?? hrp smuenye sihat.
first of all, atul nk mntk maaf sgt sgt kt smue yg lawat bl0g atul ni.
da 2 ari tak online. adalah mslhnye.
s0, skrg ni, da b0le online. :)

arini 30/11/2010, birthday abg ben ashaari.
happy birthday, abg ben !!
sm0ga abg ben dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan bahagia bersama isteri & keluarga tersayang.
sm0ga abg ben akan menjadi juara dlm bl0g pilihan Malaysia nanti.
AMIN !!

atul nk ucapkan thanks sgt sgt kt abg ben sbb byk tlg bl0gger baru mcm atul ni.

thanks, ya ??
atul harap abg ben akan teruskan dgn dunia bl0g ni.
sbb atul ske sgt ngn bl0g abg ben.
s0, teruskan ye ??

skali lg, happy birthday t0 u.
jge diri ye. :)


p/s ; ni birthday abg ben yg ke 34 kan ?? hee. muda lg. :)

Saturday, November 27, 2010

REDAH AKU DAN KAU PUNYA OLEH BEN ASHAARI

salam smue. slmt mlm.
atul bru je blek dari dinner ngn family.
penat sgt. crite psl dinner ni, atul st0ry esk ye. :)

td blek je, online.
bkak bl0g abg ben ashaari, ada 1 entri yg sgt menarik.
hehe. ape lg. msti j0in punya.

s0, kali ni, atul kena redah bl0g abg ben untuk cari 5 entri bl0g abg ben yg atul ske.
kl0 b0le, nk letak smue. sbb smue atul ske.
tp abg ben suruh letak 5 je.
okay, ni adlh antara entri yg atul suka ;

1 ; CERITA KREATIF : Aku nk bg BEN ASHAARI hadiah
2 ; Ada orang tanya aku..siapa BEN ASHAARI
3 ; Tempat Blogger melepak
4 ; Andai ini entri terakhirku
5 ; Kenapa kau ni tak cantik eh ?

then, atul kena bg 5 entri bl0g atul yg atul rasa berbal0i dibaca oleh pengunjung bl0g atul.
ssh ni. tp tgk lah entri ni ye ;

1 ; Suai Kenal Blogger..Anda Berminat ?
2 ; CERITA KREATIF : Aku nk bg BEN ASHAARI hadiah
3 ; Thanks to all my followers
4 ; Duit Belanja Masa Sekolah Dulu
5 ; Blogger In Da House : Khas Buat Blogger Baru

okay, selesai sudah. ape lg, j0m lah singgah tgk entri abg ben ashaari ngn atul punya entri.
hehe. thanks all :)

Contest Shoutbox Comey By Fatin Hanani :)


salam smue. bersua kembali.
lepas gian setelah 2ari tak online.
hehe. :)

aku telah di tag oleh adik angkat aku, miera.
s0, aku j0in lah c0ntest ni.
kpd sesiapa yg nk j0in, sila click sini ;

fatin hanani

mcm biasa lah kan, setiap c0ntest ada syaratnya.
j0m tgk syarat-syaratnya. :)

1 ; anda smue kena f0ll0w bl0g fatin ~tanpa paksaan
2 ; banner c0ntest dlm entry & sidebar beserta linknya, okay ??
3 ; mas0kkan bl0g fatin dlm bl0glist anda ~untuk mengetahui perkembangan selanjutnya.
4 ; tajuk entry 'C0ntest Sh0utb0x C0mey by Fatin Hanani'
5 ; tgglkn link k0rang kt entry fatin
6 ; tag 2org kwn anda.

s0, atul nk tag ;

zatie
asma

snang je kan ?? j0m lah j0in c0ntest ni. cpt lah.
tarikh tutupnya mungkin hujung bln 12 @ awal bln 1.
j0m, kte j0in c0ntest ni. thanks :)


p/s ; ada lg c0ntest lps ni. tggu ye. ^_^

Jom Undi :)

salam smue. slmt pg.
s0rry sgt sbb da 2 ari atul tak online.
my sis pinjam lappy.
s0, tak dpt online.
arini nk online puas puas.

bkak je faceb0ok td, byk n0tificati0n.
then bkak bl0g, byk yg atul ketinggalan.
ada yg tag atul untuk c0ntest.
jgn risau, nti atul j0in. :)
thanks sbb tag.

skrg ni nk pr0m0te lah sikit.
ingt lg tak psl Blog Pilihan Malaysia 2010 ??
undian telah dibuka.
atul da undi da td. skrg giliran anda pulak.

kpd spe yg nk undi, sila lah ke link ni ;

http://bpm-undi.blogspot.com/

s0, ape lg, jgn lpe undi ye.
thanks smue. :)


p/s ; bl0g atul tak tersenarai. hehe. tak ape. bl0m ada rezeki lg. ^_^

Thursday, November 25, 2010

Duit Belanja Masa Sek0lah Dulu :)


assalamualaikum. ape khbr smue ??
hrp smuenye berada dlm keadaan yg sihat hendaknya.
AMIN !!

eh, mcm buat karangan mse kat sk0la dulu pulak.
ayat baik je. haha.
sbnarnye atul tgh cari idea nk tulis ape.
b0ring lah.

s0, td dpt 1 idea.
tgk tj0k kt atas tuh.
'duit belanja masa sk0la dulu'.
:)

dulu mse atul sk0la rendah, atul sk0la kt Sek0lah Kebangsaan Ampang.
smpai darjah enam.
yg atul ingat, dulu sblm g sk0la, abah akan bg duit blanja.
mcm biasa lah. untuk blnja mse rehat.
nk tahu atul dpt brape ??
agak agak ??

haha. mse sk0la rendah, duit blanja atul, RM2 je.
tuh p0n atul rse mcm da byk je.
dulu mknn p0n murah lg.
s0, RM2 tuh p0n da cukup. :)

okeh, mse sk0la menengah pulak.
atul sk0la kat Sekolah Menengah Kebangsaan Dato Ahmad Razali.
eh, pr0m0te sk0la pulak. hee. bangga taw dgn sk0la atul.
smpai mse f0rm4, dpt tawaran g Sekolah Teknik Klang, atul g 1mggu je.
then ms0k sk0la lme blek.
betapa sygnye atul kt SMKDAR. :D

da lari t0pik ni. hehe.
kt sk0la menengah, atul blnja RM5. byk ke ??
dgn RM5 tuh, atul blanja dgn sebaik-baiknya.
atul beli bihun sup, RM1.50 ngn air RM1.
s0, RM2.50 lg, simpan lah.
ble da 1mggu, memang byk lah.
untung taw.

s0, atul nk tahu lah pulak psl duit blanja mse anda smue sk0la dulu.
brape ek anda smue dpt ?? mesti lg byk dari atul.


p/s ; thanks all.
t0 abg ben ashaari, dulu mse abg sk0la, brape duit blanja abg ek ?? :)

Wednesday, November 24, 2010

Di Saat Aku Mencintaimu-Dadali

Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Semoga engkau kan mengerti
Tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta
Maaf sungguh ku tak bisa
Untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai
Akan indahnya cinta

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta

Aku inginkan diri mu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta


credit t0 ; http://www.1liriklagu.com/lirik-di-saat-aku-mencintaimu-dadali/


p/s ; hayati lagu ni. m0od atul skrg ni :(
thanks all.


J0m Blogwalking :)

salam. slmt tgh ari.
ape khbr smue ?? shat ??
harap smunye sihat. Alhamdulillah.
jge diri ye. :)

b0ring !
tak tahu nk buat ape.
mcm biasa lah. kl0 da bgn, mandi.
lps tuh, atul akan online.
bkak faceb0ok, bl0g.
rutin harian semasa cuti.
atul abeskan masa selama 8 jam jgk lah.
^_^

tajuk arini, j0m bl0gwalking.
j0m lah, kte tgk bl0g bl0gger lain.
akan ada inf0 terbaru dari mereka.
ni atul nk sy0rkan bl0g bl0gger lain.

j0m, kte tgk, bl0g spe jd pilihan.
rajin rajin lah singgah bl0g mereka ni ye.
thanks :)

*Ben Ashaari
*Miera
*Asma
*Zatie
*Hanna

*Azman Roslan
*Man Yusoef
*Puteriqaizyan
*Awangku Johan
*Lydia Miza

ni smue bl0g yg atul f0ll0w.
sbnarnya, byk lg bl0g yg atul f0ll0w.
nti atul akan perkenalkan dari semasa ke semasa.
bg yg tak tersenarai lg, sabar ye.
untuk next entri pulak.

ape lg, j0m lah lawat bl0g mereka.
thanks s0 much :)


p/s ; sedih dgn pemergian bl0gger Aisyah Kenangan Terindah. Al-Fatihah buat arwah Aisyah. sm0ga beliau ditempatkan di kalangan org org yg S0leh dan S0lehah di sisi ALLAH SWT. AMIN! takziah buat keluarga arwah.

kl0 nk tahu lebih lanjut, sila ke link ni ;

http://www.benashaari.com/2010/11/al-fatihah-buat-blogger-aisyah.html

Tuesday, November 23, 2010

Good Luck T0 SPM Candidates !


salam smue. :)
rasanya tak lmbt lg k0t kl0 atul nk wish ;

GOOD LUCK !!

kpd smue cal0n SPM 2010 yg memulakan exam pd arini.
mesti smue nerv0us kan ??
yg pastinya, paper Bahasa Melayu telah p0n slmt dijawab.

atul da tgk s0alan Bahasa Melayu kertas 1 dan 2.
hehe. okeh lah k0t.
arini adik atul, Nur Ain, p0n amek SPM.
sbb tuh b0leh tgk s0alan.

kpd smue yg amek SPM, g0od luck !
d0 y0ur best, ya ??
SPM is y0ur future. y0ur j0urney begin t0day.
s0, d0 the best :)


p/s ; teringat kenangan mse amek SPM thn 2008 ^_^

gmbr dari ; g0ogle search.

Blog Pilihan Malaysia :)

salam smue. slmt mlm. :)
ape khbr ?? hrp smuenye sihat.
alhamdulillah.

td atul bl0gwalking. mcm biasa lah.
bl0g abg ben ashaari yg atul bkak dulu.
bkn ape, nk tgk inf0 terkini.
*tak b0dek ape ape taw.

then ada 1 entri psl Blog Pilihan Malaysia.
kl0 nk tahu lebih lanjut psl ni, sila ke link berikutnya ;

http://blogpilihanmalaysia.blogspot.com/2010/11/selamat-datang.html

sbnarnya atul tlg pr0m0te psl Blog Pilihan Malaysia ni bg pihak Azman Roslan.
s0, ape lg, j0m terjah bl0g Azman R0slan ni. :)
sama sama lah kte supp0rt ni dgn mengundi bl0g mne yg menjadi pilihan Malaysia.
j0m lah, kte pergi undi. ^_^


p/s ; b0le ke bl0g aku jd bl0g pilihan ?? haha. rse tak layak pulak. :D

Monday, November 22, 2010

thanks t0 all my f0ll0wers :)



salam smue. ape khbr ?? hrp smuenye shat.
ni da lunch ke bl0m ?? msti ada yg tgh lunch ni.
slmt menjamu selera, ya ??

arini 22/11/2010, atul hepi sgt.
sbbnye ?? hehe.
bl0g atul ni da p0n mencapai 100 f0ll0wers.
alhamdulillah.
da lme atul tggu saat ni.

atul nk ucap thanks kpd yg supp0rt atul.
terutamanya, abg ben ashaari, yg byk membantu bl0gger baru mcm atul ni.
thanks sgt sgt. atul akan terus bl0gging. :)

kpd smue f0ll0wers atul, thanks sbb sudi f0ll0w atul.
kl0 b0le amek lah hadiah kt atas ni.
hadiah yg tak seberapa. tp atul ikhlas bg.
hehe.
kpd f0ll0wer atul yg ke 100, fiqas.
thanks, awk. and tahniah sbb jd f0ll0wer atul yg ke 100.

kpd smuenye, hrp kte keep in t0uch.
and hrp smue sudi jenguk bl0g atul ni.
jgn risau, atul akan jenguk bl0g anda semula.
cuma lmbt @ cpt je.

once again, thanks t0 all my f0ll0wer.
l0ve u all ! :)


p/s ; thanks all. ^_^

Sunday, November 21, 2010

Happy Birthday, Abah !



hye hye hye. tak abes abes update. hee.
spt0tnya entri ni awal pg lg aku kena buat.
tp sje lmbtkn. s0rry !!

arini, 21/11/2010, genap lah umur abah atul, 52thn.
abah, happy birthday, ya ??
sm0ga abah panjang umur, dimurahkan rezeki and bahagia bersama isteri & anak anak tersayang.
angah syg abah !!

abah, s0rry sbb tak bg ape ape hadiah kat abah.
abah p0n tahu kan angah tak kerja lg.
and angah tak ada duit.
duit untuk blaja je ada. tuh p0n, hehe, tggl sikit.

nti da kerja, INSYAALLAH, angah akan bg abah hadiah istimewa.
semestinya. and mesti abah ske.
abah, thanks sbb da besarkan angah selama ni.
smpai angah da ms0k UiTM.
thanks sgt sgt. angah tak dpt lg balas jasa abah yg byk sgt tuh.
angah hanya b0le balas dgn bg result yg terbaik pd abah buat mse ni.

abah d0akan angah berjaya, ya ??
angah nk tlg abah ngn mama.
angah tahu kte bkn org snang and angah akan ubah keluarga kte.
INSYAALLAH.

thanks, abah and happy birthday t0 u.
whatever happen, u are my father f0rever and ever.
and i l0ve u s0 much ! :)


p/s ; sedih lah pulak. :(
ape lah. hee.
gambar dari ; g0ogle search.

BLOGGER IN DA HOUSE : KHAS BUAT BLOGGER BARU



salam smue. jmpe lg di sesi mlm :)
anda smue tgh buat ape tuh ??
da dinner ke bl0m ?? hrp smue da dinner.
ni mesti smue tgh tgk crite menarik kt tv kan ??
enj0y, ya :)

mcm biasa, abg ben ashaari ada buat sesi berkenalan antara bl0gger baru.
kini ngn tajuk yg lain iaitu ;
BLOGGER IN DA HOUSE : KHAS BUAT BLOGGER BARU.
first and f0rem0st, thanks abg ben ashaari :)

kl0 anda smue nk tahu, bl0g atul iaitu This Is Me ni,
telah diwujudkan pd 16/12/2009.
eh, tak sampai setahun lg taw.
kira atul ni p0n bl0gger baru jgk lah.

atul memang minat ngn bl0gging ni.
then, kwn atul, iaitu Nurul Asma, yg telah banyak membantu atul dlm buat bl0g ni.
sehingga bl0g ni diwujudkan. thanks, Asma !!

bl0g atul ni pd mulanya lebih kpd cerita peribadi tentang atul.
tp skrg ni, atul rse, mcm mcm lah yg atul cerita kt bl0g ni.
s0, kpd yg akan melawat bl0g atul ni.
once again, welc0me t0 This Is Me.
ni lah dunia atul. bl0g ni segala-galanya bg atul.

s0, ape lg, slalu lah lawat bl0g atul ni, ya ??
tgglkn jejak anda. nti atul akan jejak anda semula.
atul dahulukan dgn ucapan terima kasih :)


p/s ; thanks t0 all.
enj0y reading ^_^

*abg ben, thanks sudi c0mment kt entri atul yg lps.
thanks s0 much :)

ANAK-ANAKKU COMEL BERGAYA CONTEST

salam smue. jmpe lg pd ptg ahad yg sungguh nyaman ni.
td tgh bl0gwalking, ternampak 1 c0ntest di bl0g,
With L0ve

s0, ape lg, atul p0n j0in lah. lgp0n tgh b0ring ni.

kl0 nk j0in, click sini ;

http://mydaniaeryati.blogspot.com/2010/10/anak-anakku-comel-bergaya-contest.html

mcm biasa lah, setiap c0ntest, pasti ada syaratnya.
j0m tgk, ape syaratnya :

1 ; Harus jd f0ll0wer CANTIK ITU KAMU dan buat entri psl bl0g cantik itu kamu bersama-sama entri c0ntest ini.

2 ; Tag lah spe spe yg k0rang rse nk tag. Yg penting.... refferal adalah k0rang.

3 ; Sekeping gmbr anak ke, anak buah k0rang ke yg PAAAAAAAALING comel. Tidak kisah lah die gaya ape. Yg penting, itu lah yg paling c0mel k0rang rasa.

4 ; LINKkan URL bl0g ni di bl0g k0rang supaya k0rang dpt mengetahui berita terkini.

5 ; Seperti biasa, tgglkan link penyertaan k0rang

Contest ini bermula 25 okt0ber 2010 sehingga 15 disember 2010

Hadiah ??

Ibu/penjaga si c0mel akan mendapat shawl zig-zag dari bl0g CANTIK ITU KAMU

Hadiah si c0mel akan diberitahu kemudian.

s0, ape lg. j0m lah lawat bl0g Cantik Itu KAMU.
mcm mcm shawl dan anak tudung untuk anda dengan harga yg berpatutan.
jgn berlengah lg, j0m, ke sana :)


okeh lah. ni aku perkenalkan anak buah aku ;

Nur Ainin Shafiya Bt Mohd Fairuz ; 3thn 5bln
Muhammad Iqram Haikal Bin Mohd Fairuz ; 1thn 8bln

c0mel tak die0rg ??
hehe. c0mel sgt sgt. die0rg ni pandai bergaya.
lg lg si kakak. si adik p0n da pandai j0in bergaya da skrg.
tgk lah dlm gmbr tuh. ada gaya taw.
s0, apa pandangan anda smue ??
c0melkan ??


okeh, n0w, atul nk tag ;

miera
zatie
asma
eyra

*atul sbgai refferals, okay ??


p/s ; thanks all :)

Saturday, November 20, 2010

'CERITA KREATIF : Aku nak bagi BEN ASHAARI hadiah..'


salam smue. bersua kembali. tgh arini ngn tajuk yg baru.
yeah, mcm biasa, aku akan sentisa lawat bl0g abg Ben Ashaari kl0 aku bkak bl0g aku ni.
da mcm 1 kewajipan pulak. :)

abg ben ashaari ada buat c0ntest yg terbaru.
s0, ape lg, j0in lah. haha.
c0ntest ni adalah untuk meraikan hari jadi abg ben ashaari pd 30/11/2010 ni.
s0, kl0 nk tahu, aku nk bg abg ben ashaari wallet.
ble baca je entri abg ben ashaari psl hadiah ni, terlintas kt fikiran aku, nk bg hadiah wallet.
tak tahu lah npe. tp aku rse sesuai sgt kl0 aku bg abg ben wallet.

tp wallet yg aku nk bg ni, tak adalah mahal sgt.
aku masih lg blaja. s0, kl0 nk beli p0n, guna duit simpanan aku, yg aku gunakan untuk pljrn tuh.
tp tak ape, demi abg ben ashaari, ape p0n b0le.
haha. tak b0dek taw. ikhlas ni. :)

s0, abg ben ashaari, wallet ni khas untuk abg ben.
w'p0n tak mahal, tp atul ikhlas bg abg ben.
harap abg ben sudi menerimanya.
enj0y, ya !! :))


p/s ; thanks, all. enj0y, ya :)
gmbr dari ; g0ogle search.

Suara People [Dot] Com Sangat Gempak

Kontest Tulis & Menang adalah Sponsor By SuaraPeople[Dot]Com & Gempak[Dot]Org


salam smue. apa khabar arini ?? harap smuenye sihat.
atul kat sini, alhamdulillah, sihat sgt sgt.
d0akan atul sentiasa sihat ye.

smlm, sblm td0, atul ada baca bl0g abg ben ashaari.
ada entri khas tentang k0ntest kat atas ni. atul fikir jgk, nk j0in ke tak.
then, atul td0 dulu. pg ni atul decide nk j0in. :)

first of all, atul nk mntk maaf sgt sgt dekat ;

SuaraPeople[Dot]Com & Gempak[Dot]Org

sbbnye ?? sbb atul tak tahu ape ape p0n psl website mereka.
s0rry !! lgp0n atul masih baru lg dlm dunia bl0g ni.
tp atul da baca psl website mereka ni.
and yeah, it was s0 great !

SuaraPeople[Dot]Com ;

website yg sgt best. mcm mcm ada.
kl0 bl0gger bl0gger lain nk tahu psl tut0rial, pergi je kt website mereka ni.
mcm mcm tut0rial yg mereka sediakan.
ape lg, j0m lah click website mereka :)

bkn tuu je, psl l0ve st0ry p0n ada.
smue msti minat kl0 cerita psl cinta cinta ni, kan ??
s0, kl0 nk tahu, jgn segan silu, j0m pergi lawat bl0g mereka, okay ??

kesimpulannya, mcm mcm ada.
atul p0n nk baca byk lg psl website ni.
almaklum lah, baru ada masa nk search website yg atul tak tahu ni.
SuaraPeople[Dot]Com ; g0od luck, ya ?? :)


Gempak[Dot]Org ;

website yg ni p0n sme jgk.
mcm mcm ada.
kpd spe spe yg nk jd ahli, b0le register kat sini.
eh, atul da register taw.
s0, j0m lah jd ahli. :)

anda smue b0le d0wnl0ad mcm mcm kat sini.
kat sini jgk ada f0rum, bl0g and mcm mcm inf0 terkini.
website ni memang gempak lah.

anda smue b0le jgk cari mereka di faceb0ok ;

http://www.facebook.com/pages/SuaraPeople-Community/129056780441793

http://www.facebook.com/Gempak.Org

s0, ape lg.
j0m lah bg supp0rt pd SuaraPeople[Dot]Com & Gempak[Dot]Org.


p/s ; s0rry sbb terlalu simple. wish me luck, ya ??
kpd spe yg nk j0in, tarikh tutup pd 12/12/2010.
:)

Friday, November 19, 2010

Salah Ke Kalau Aku Bercinta ??

salam smue. jmpe lg. di waktu ptg ni.
cuaca kt Ampang ni, hujan je tiap tiap ptg.
ni p0n tgh hujan. and line internet ni p0n, ting t0ng jgk.
haih, sbar je lah ye.

tajuk ptg ni, salah ke kalau aku bercinta ??
smlm status aku kt faceb0ok ; already taken by s0me0ne.
ramai lah yg like status aku tuh.
thanks lah ye.
and ramai jgk yg k0men. thanks jgk kpd yg sudi k0men.

ada lah s0rg ni k0men status aku.
aku tak knal p0n spe.
nk tahu ape yg die k0men ??

?? ; kata dulu xnk kapel... nk blaja la,... tu laa..... ni la......
skrg pe cite????? hahahahaha

?? ; tu bukan xnk kapel tp menunggu masa dan org yg sesuai....
ada perbezaan..... mmg btl allah yg menentukan tp mcm awk kata kita yg merancang..... kalo awk xmerancang nk kapel xde r benda tu jadi kan???? hahahaha.... sori kalo terkasar bahasa c...ume kelakar je..... tu r coment.....

tuh lah antara yg die k0men. awk, thanks ye sudi k0men. tp 1 je lah. sy memang tak rancang untuk bercinta lg. bt0l, hati sy da tertutup buat lelaki.
tp die dtg ngn sendirinya awk. sy tak paksa p0n perasaan tuh dtg.

awk, smue org ingin dicintai dan ingin mencintai.
awk p0n msti nk mcm tuh jgkkn ??
bt0l, dulu sy ckp sy nk blaja dulu and what s0 ever lah.
sy tetap jgk blaja awk. tp dlm mse yg sme, tak slhkn kl0 sy nk brcinta ??
da hampir 5bln sy tak brcinta.

tp tiba tiba die dtg. sy tak suruh p0n die dtg.
da die nk dtg. dan yang penting, die ikhlas terima sy.
tak kisah lah, die hands0me ke tak, kaya ke tak.
asalkan die ikhlas terima sy and sy da knal die sblm sy terima die.
tuh yg paling penting.

ble awk k0men mcm tuh, awk putuskan semangat sy je.
bg lah sy peluang untuk brcinta lg.
w'p0n sy tahu, sy da byk kali dikecewakan.
sy perlukan sese0rang dlm hd0p ni.
awk, salah ke kl0 sy brcnta ??


p/s ; yeah, already taken by s0me0ne. :)

Thanks S0 Much !!

salam smue. slmt pg. eh, pg lg ke ?? bru pukul 11.38 ni.
pg lg. haha. arini aku td0 lebih lebih pulak. nant0k sgt.
smlm sibuk edit bl0g.

tgk lah bl0g atul skrg ni, okay tak ??
cantik ke c0mel ??
cpt jwb !! haha. gurau je.
backgr0und bl0g atul ni, atul amek dari ;

http://www.thecutestblogontheblock.com/

and yg paling atul ske sgt sgt ialah tentang header atul kat atas ni.
c0mel tak ?? c0mel sgt sgt. atul ske.
akhirnya, dpt jgk header mcm tuh. yelah.
tgk bl0g org lain, c0mel je ada header mcm tuh.
kl0 nk tahu, tuh bkn atul yg buat. atul mntk tlg dari adik angkat atul ; miera
thanks, miera. thanks, s0 much.
jgn lpe singgah bl0g miera ye ;

http://mieraluve.blogspot.com/

kpd yg ada bl0g tuh, j0m f0ll0w bl0g miera yg cute sgt tuh, mcm miera jgk, cute !!

lg 1, kl0 nk tahu, atul ada page atul sndri. page khas untuk bl0g ni.
This Is Me
kl0 b0le, tlg lah like ek. bg supp0rt kt atul.
atul buat smue ni, sbb atul minat. hrp smue dpt bg s0k0ngan.
anda b0le like kt ruangan yg ada kt sebelah ni.
thanks kpd yg da like.

tut0rial untuk buat bl0g atul ni, atul mntk tlg dari cik t0m ;

http://tomatogurlslife.blogspot.com/

cik t0m ada tut0rial psl buat page kt faceb0ok.
thanks, cik t0m. thanks sgt sgt.
kpd yg ada bl0g tuh, j0m f0ll0w bl0g cik t0m ye ?? :)

jgn lpe untuk like jgk page khas untuk bl0g adik angkat atul, miera ;

Miera Luve Dot Blogspot.

thanks, all :)

thanks jgk kpd miera dan cik t0m. thanks sbb t0l0ng atul.
:)


p/s ; puas hati sudah. jgn lpe, singgah bl0g cik t0m dan miera, ye ??
thanks. ^_^

Thursday, November 18, 2010

Inilah Cinta ; Akim af7


salam smue. hehe. bersua kembali.
sbnrnye aku da dpt lama da tag ni dari cekla.
tp bru skrg ni ada mse nk buat. and lg 1, atul tak pandai lg bab bab tag ni.
s0rry ye cekla !!
by the way, thanks sbb sudi tag atul.
cekla org pertama taw tag atul. thanks, ya :)


Put your music library on shuffle. For each question, press the next button to get your answer. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough. Ok, go! When you're done, tag people in this note, and make sure to tag the person who sent you this. The answer to #20 is the Title of your note.

1.If someone says, “Is this okay?” you say
Just The Way You Are-Bruno Mars
(i like)

2. How would you describe yourself?

This Is Me-Demi Lovato and J0e Jonas Brother
(l0ve much much)

3. What do you like in a guy/girl?

I'm Yours-Jason Mraz
(haha)

4. How do you feel today?

Today Was A Fairytale-Taylor Swift
(yeah ^_^)

5. What is your life’s purpose?

It's On-Camp Rock 2
(it's fun !!)

6. What's your motto?

Yang Sempurnakan-6sixth sense
(okay tak ??)

7. What do your friends think of you?

Dia Milikku-Yovie & Nuno
( bt0l tak ??)

8. What do you think of your parents?

Tanpa-6sixth sense
(sesuai sgt)

9. What do you think about very often?

Kau dan Aku-Aizat
(hehe)

10. What is 2 + 2?

For The Rest Of My Life-Maher Zain
(i l0ve this)

11. What do you think of your best friend(s)?

Tercipta Untukku-Ungu
(bt0l taw)

12. What do you think of the person you like?

7 Things-Miley Cyrus
(l0ve u)

13. What is your life story?

Love Story-Taylor Swift
(jiwang lah k0n0n)

14. What do you want to be when you grow up?

Jahat-Stacy
(haha)

15. What do you think of when you see the person you like?

Introducing Me-Nick Jonas Brother
(hye, awk!!)

16. What will you dance to at your wedding?

Nobody-Wonder Girl
(ye lah sgt)

17. What will they play at your funeral?

Kertas-Kasih Yang Tak Dianggap
(sesuai ke ??)

18. What is your biggest fear?

Cinta Tak Direstui-ST12
(huhu)

19. What is your biggest secret?
Ku Bukan Aku-Tilu
(haha)

20. What will you post this as?
Inilah Cinta-Akim


p/s ; enj0y, ya.

atul nk tag mereka mereka ni ;

cekla
miera
zatie
asma
leena
eyra

Tag Dari SC. :)


salam smue and slmt pg. hehe. awlnya aku bgn kn ??
kl0 kt k0lej, waktu ni xbgn lg. kt umah ni sbb kena tlg mama.
s0, kena lah bgn awal. huhu.

online pg pg best sikit. line baik punya !!
mlm mlm, buat aku sakit hati je. s0, mlm mlm aku tgk tv. :)
pg ni aku dpt award dari SC. thanks, SC.
ni award aku yg pertama. hehe.
j0m kte tgk, ape s0alan yg bakal ditanya. (:

1) Berikan 1 nick name untuk saya.
-atul

2) Ucapan untuk pemberi award ini.
-SC, thanks, ya :)

3) berikan 6fav artis/singer/group yang korang minat...
-akim af7
-maulana af8
-maher zain
-lisa surihani
-farid kamil
-demi l0vat0.


4) Tag award ini kepada 10 orang blogger / folower
-miera
-zatie
-asma
-awangku johan
-tok esah
-areen
-lynn
-puteri iqa izyan
-leena
-eyra

s0, kwn kwn, ape lg. jwb, jgn tak jwb :)

Tuesday, November 16, 2010

Ch0c0late Giveaway. :)


salam smue. :) hehe. cik atul muncul kembali.
td aku bl0gwalking. then jmpe bl0g D'nialicious @ Kuala Terengganu.
aku baca lah 1 entri ni. ada c0ntest Ch0c0late Giveaway.
kl0 menang, dpt hadiah ch0c0late. bestnye !!
kl0 tak menang p0n, tak apa. dpt pengalaman bru.
bt0l tak ??

nk tahu tak ?? ch0c0late kt D'nialici0us ni, aku tgk, sdap sgt sgt.
w'p0n tak rse lg, tp aku da dpt agak, mesti sdap pnye.
harga p0n berpatutan. s0, spe spe nk buat tempahan, sila lah ke sini ;

http://dnialicious.blogspot.com/

w'p0n aku baru je tahu psl bl0g yg menawarkan ch0c0late yg sdap ni.
aku rse tak slh j0in, bt0l tak ??
aku d0akan agar d'nialici0us ni akan terus berjaya.
sm0ga dpt kembangkan lg pasaran ke peringkat antarabangsa, mne lah tahu kan ??
rezeki awk ke.

sy d0akan perniagaan awk berjaya.
sbb ch0c0late awk memang sdap.
menarik org ramai untuk buat tempahan.
s0, g0od luck, ya !! :)


p/s ; thanks all. enj0y reading ^_^

Monday, November 15, 2010

saya penat sgt sgt !!


salam smue. first of all, ape khbr smue ?? hrp smuenye sihat. :)
s0rry sgt sbb skrg tak update sgt.
atul bru je smpai umah ni. dari k0ta bharu.
perjalanan 8jam tuh sgt memenatkan.

ni p0n tak rest lg. huhu.
bkak je bl0g, tgk f0ll0wer atul da bertambah.
thanks kpd yg sudi f0ll0w. atul akan f0ll0w anda smue blek.
tp bg atul mse sikit, ek ??
atul tgh penat sgt sgt ni. s0rry !!

nti atul akan lawat bl0g anda smue.
yg hepinya, nama atul ada kat bl0g abg ben ashaari.
kt singgah 4. :)
ni smue hasil atul j0in entri abg ben ashaari.
thanks again, abg ben ashaari !!

okeh lah. sampai sini dulu.
atul nk rehat puas puas. esk atul nk lawat bl0g kwn kwn bru.
see, ya !! :)


p/s ; gmbr dari http://weheartit.com/tag/tired?page=2


Sunday, November 14, 2010

JOM BERKENALAN : KHAS BUAT BLOGGER BARU


hye hye. :) td aku melawat bl0g abg ben ashaari.
mcm biasa lah. kl0 aku online, bl0g die lah aku tgk dulu.
ada inf0 terbaru ke. sbb abg ben slalu update inf0 inf0 terbaru. :)

td ada entri psl, j0m berkenalan : khas untuk bl0gger baru.
haha. nk j0in jgk lah. ish. ngada ngada lah atul ni.
hahaha.

ni da ms0k 3 kali aku j0in aktiviti yg dianjurkan abg ben ashaari.
thanks, abg ben. :)

s0, kpd bl0gger baru yg akan melawat bl0g atul ni.
welc0me t0 this is me.
jgn malu malu. kl0 nk f0ll0w, sentiasa dialu-alukan :)
tgglkan jejak anda di c0mment @ sh0utb0x atul, ye ??

nti sy akan cari anda, semestinya.
selamat dtg ke dunia bl0g. anda pasti gembira. :)


p/s ; thanks all. ^_^

final da abes !!

salam smue. aku hepi sgt sgt skrg ni.
sbb ?? sbb final exam da abes.
aku da berjaya tamatkan semester 3 ngn jayanya.
yeah, h0pefully this semester is better than last semester. :)

td paper c0sting @ MAF 220.
killer paper. yeah, maybe.
alhamdulillah, b0le buat. nk kata tak b0le tuh, nampak mcm tipu pulak.
aku da blaja selama 4bln k0t, takkan 1 p0n aku tak b0le jwb kan.
b0le lah. nk dpt A, maybe 50-50.
nk dpt B, maybe 100%. tak tahu lah aku.

aku skrg berada di k0ta bharu.
td ay0ng dtg amek. pukul 2 aku da p0n meninggalkan UiTM Machang.
selamat tggl, Machang !!
see y0u later, ya ?? haha.

aku penat sgt sgt arini.
tak rehat p0n lg. s0, nk g rehat ni.
esk baru blek ampang.
tak sabar nk blek umah ni. nk td0 !!
hehe. okeh lah.
g0t t0 g0. see, ya !! :)


p/s ; nk tnye pendapat ni, okay tak kl0 atul keje mse cuti ni ?? atul nk cari duit.
tgh tak ada duit ni. :'(
© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: