HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Tuesday, January 4, 2011

Cerita Hari Ini ~

Assalamualaikum semua.
Jumpa lagi hari ini.
Well, maybe this week tak busy sgt.
So, boleh lah update macam biasa.

Kesihatan diriku ini seperti semalam.
Badan panas lah jugak.
Yang tak tahannya, sakit tekak ni.
Sakit sangat.

Abah suruh pergi klinik, tapi aku malas.
Hehe. Sorry, abah.
Aku cakap ni demam manja je ni.
Demam rindukan family kat rumah.
Mungkin lah kot.

Okay, hari ini da start kelas.
Pukul 8 sampai pukul 12.
Kelas pertama hari ni, kelas Accounting Information System (AIS).
Kelas dekat makmal komputer dan lecturer yang mengajarnya adalah Puan Norasiah Bt Idris.
Kelas pagi ni hanya ada 7 orang pelajar yang kesemuanya adalah group aku.
Pelajar lelaki tak tahu pergi mana.

Pelik lah diaorang ni.
First kelas da tak pergi.
Kelas yang lepas ni macam manakan.
Apa apa pon, ikut korang lah.
Maybe ada hal atau lambat bangun tidur ke.
Tak tahu lah kan.

Bukan nak cakap aku ni baik ke apa, tapi pelik lah.
Tak apa lah. Stop cakap pasal tuu.

Lecturer yang mengajar subjek AIS ni, okay lah.
Dia terangkan pada kita orang apa yang kita orang akan belajar sepanjang semester ni.
Lagi 1, dia banyak tanya.
Bagus lah tuu kan. Tapi tanya benda yang kita orang da lupa.
Kita orang ni manusia biasa, mudah lupa.
Harap harap puan faham lah ye.
Ni baru hari pertama, otak pon blur lagi.

Takut jugak lah. Da lah duduk depan sekali.
Memang dia suka lah tanya kan.
But yeah, try lah jugak jawab.
Biar lah salah pon. Saya tak kisah. Hehe.

Pukul 10 pulak, kelas BEL, kelas english.
Dapat lecturer perempuan jugak.
Sangat lah baik. Puan Mahaini.
Kelas ni baru ada student lelaki.
Tuu pun ada 5 orang je. Okay lah tuu.

Like usual, she explained to all of us what are we going to do through this semester.
For this subject, no final exam.
But we have to do 4 presentation, 2 individual and 2 group.
I like this. :)

Madam Mahaini cakap kebanyakkan student tak suka subject BEL ni.
But madam, u have to know that, i love this subject.
Because this subject will help me to improve my english language.
And I cant wait to do all the presentation. Hehe.
Terus speaking english. HAHA.

Habis kelas awal dan selesaikan semua yang perlu dihanta ke bahagian HEA.
Semuanya da selesai. Alhamdulillah.
Sekarang ni kat bilik. Seorang diri kerana roomate masih ada kelas lagi.
Nak basuh baju, malas. So, online lah.

Okay, itu sahaja cerita pada hari ni.
Tak menarik pon. Hehe.
Terima kasih semua. :)

2 comments:

  1. hikhik, BEL is my favourite subject when I was in diploma...

    ReplyDelete
  2. @Ayuni Hehe. Yup, me too. I love BEL too much. :)

    ReplyDelete

Terima kasih. :)

© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: