HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Tuesday, January 18, 2011

Mood Blogging Semakin Berkurang ~

Mood blogging atul da semakin berkurang.
Entah lah. Tiba tiba je rasa malas sangat nak update blog.
Pada hal atul kan minat blogging ni.
Tapi kenapa tiba tiba jadi macam ni ??

Salah satunya mungkin sebab atul tak ada idea.
Sebenarnya bila atul tak online, idea dalam kepala ni mencurah curah.
Macam macam yang atul nak tulis.
Bila da online, idea tuu semua hilang. Sangat pelik.

Faktor lain mungkin sebab blog atul ni tak popular macam blog blogger lain.
Yelah, atul tengok, blog blogger lain, bila diaorang update je, mesti ramai yang komen.
Tapi blog atul ?? Ada sikit je yang komen. Nak kata tak ada follower, ramai jugak lah follower.
Atul tak paksa orang untuk komen apa yang atul tulis kat blog atul ni.
Tapi bila ada ramai yang komen, atul rasa gembira sangat.
Ada jugak yang baca entri atul ni. Semangat atul nak tulis lagi untuk entri akan datang.

Page khas untuk blog atul, yang LIKE page ni da semakin berkurang.
Tak apa lah. Da orang tak suka. Bila bila masa dia boleh UNLIKE kan.
Apa apa pun, thanks pada yang support.

Iklan Nuffnang da tak kelihatan.
Duit pun tak bertambah. Tengok blog blogger lain, banyaknya duit dia dapat dari Nuffnang.
Tersangat lah jealous, okay!
Nuffnang, cepat lah muncul semula!

Masa hujung bulan Disember, atul buat segmen untuk blogger yang nak join bloglist atul.
Tapi tak mendapat sambutan. Atul give up.
Hanya berapa orang je yang join. Blog tak glamour, siapa yang nak join.
Tak apa lah, bukan rezeki lagi untuk buat segmen.

Bila difikirkan balik, atul blogging ni bukan nak cari glamour.
Bukan nak cari duit. Ini semua sebab minat atul.
Duit hanya lah sampingan. Kalau dapat, alhamdulillah.
Kalau tak ada rezeki tak apa.
Atul akan teruskan blogging walaupun blog atul ni tak famous.
Atul blogging bukan nak jadi terkenal, tapi nak orang hargai apa yang atul tulis.

Kembalikan lah mood blogging atul semula.
Kembalikan!


p/s ; Ni bukan entri minta simpati, tapi sekadar luahan hati.

16 comments:

  1. rileks r atul!!! blogging ni mcm2 jiwa dtg, ada tika smngt, ada tika down.. sama gak dgn tok kebalakangn ini.. tak pe tul, kita buat apa yang kita suke.. tak kisah lah apa jua org nak ckap ke, yang penting kita hepi!! teruskan blogging yo!!

    se lagi tul, cuba buang word verification untuk komen ni okey!!! nanti org tak semangat nk komen, dan buat pop up ye!!! juz bg nasihat!!

    ReplyDelete
  2. Salam Atul....setiap orang ada kelebihan masing-masing. Ada blogger yang popular dan ramai jugak yang membosankan ( dengan kata lain, blog yang diorg bina dilihat seakan2 lebih kepada nak kaut keuntungan semata-mata tanpa ada arah tuju) Kita semua yang ada blog nie mempunyai pendirian masing-masing dan kalau boleh 'friendly' la sikit dan janganlah berlagak sangat, betul tak Atul? hehehe......Apa-apa pun, teruskan 'berblogging' dengan perasaan yang girang. Peace

    ReplyDelete
  3. semangat atul, semangat!!!!!!
    jgn kalah sebelum berjuang..betol???

    ReplyDelete
  4. eh npe ni???jgnla give up...c'mon2...kuatkan smngat tu ha...

    ReplyDelete
  5. @Tok Esah Tok, thanks sebab bg nasihat yg bernas. Da rasa give up nak blogging. Tapi atul teruskan juga. Jgn risau. Thanks juga sbb bagi tips sekali. Atul da buat da. :)

    ReplyDelete
  6. @SANDRA AZWAN Wasalam. Thanks sbb komen. Yup, semua orang ada kelebihan dan kekurangan. Eh, atul friendly apa. Betul. :) Thanks, I willkeep on blogging!

    ReplyDelete
  7. @iniialahaku Rasa da give up. Atul try untuk tak give up. Atul akan teruskan blogging :)

    ReplyDelete
  8. jangan macam tue..
    saya pun kadang2 takda mood and idea nak wat entry..
    tapi cara utk ilangkan mood tu adalah dg blogwalking..hehe..

    selamat berblogging yaa atul..
    :)

    ReplyDelete
  9. @MiSzy DiaN Thanks awk :) Jealous jugak tgk blogger lain ada je idea nak update blog.

    ReplyDelete
  10. saya pun pnah jugak rase cmni..tp just keep blogging...mmg lmbat nak naik...tp jgn terus tinggal sudah la ye...=)

    ReplyDelete
  11. @zaMir Atul takkan tinggal dunia blogging ni. Thanks, zamir :)

    ReplyDelete
  12. jgn cpt give up atul ! semua pon penah rasa yg atul rasa . yg glemer2 dulu tu pon kena work hard utk jadik smpai skrg . so , cayok2 ! :D

    ReplyDelete
  13. jgn give up..huhu... saya pon da pnh rasa give up tau..serius..

    ade je 4lower, komen kdg2.. max pon, 5-6 org je..kalo org lain, setiap entry, berlambak kot..jeleznya rasa..smpy down sgt2..mcm syoq sendiri plak....wuwuwuwuwuuu~

    tp, lntaklah..mals nk pk2.. at least, kita wat apa yg kita minat, org bace ke x..lain kira..dont care dah..hee~ keep blogging ya =)

    ReplyDelete

Terima kasih. :)

© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: