HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Wednesday, January 12, 2011

"Saya Pelajar UiTM"

Salam semua. Jumpa lagi.
Okay, kali ni atul nak masuk segmen Blog Piliham Malaysia yang terbaru.
Iaitu segmen Sahabat Blogger : Pelajar universiti Awam
Kepada blogger yang menuntut di universiti awam, jom lah join.
Boleh tambah kenalan. Berkawan biar beribu, okay ??
Kalau nak join, klik SINI

Gambar kat atas ni adalah sahabat karib atul di UiTM Machang, Kelantan.
Kami berkawan sejak aku mula mula belajar di UiTM Machang ni.
Aku mula mendaftarkan diri di UiTM ni pada hujung bulan Jun 2009.
Sekarang ni aku da pun berada di semester ke 4, iaitu sudah 2 tahun aku belajar di sini.
Bermakna ada lagi 1 tahun aku akan menuntut di UiTM Machang ni.

Aku mengambil jurusan Diploma Perakaunan di sini.
Well, jurusan yang sangat aku idamkan.
Aku tahu subjeknya agak mencabar, tapi jurusan ni lah minat aku.
Orang kata kalau kita da minat, kita sanggup buat apa sahaja, betul tak ??


Pengalaman belajar di UiTM ni banyak sangat.
Dapat kenal dengan ramai sangat pelajar yang datang dari pelbagai negeri.
Tapi majoritinya adalah dari Kelantan.
Kat sini ramai student lelaki yang handsome, pandai.
Adalah jugak yang atul minat, tapi minat macam tuu je.
Tak ada lah sampai nak jadikan pakwe ye.

Masa part 1 atul ada minat dengan seorang budak lelaki kat kelas atul.
Minat dalam diam je. Dulu tak kenal lagi kan.
Tapi kejap je, tak lama pun. Part 2 pun ada jugak seorang budak lelaki kelas atul yang atul minat.
Macam tuu jugak, minat kejap je.
Sekarang ni tak ada kot. Hehe.

Ingatkan kat universiti ni da tak ada Kokorikulum.
Tapi ada jugak. Tapi sampai part 3 je.
Atul ambil ko brassband atau ahli pancaragam.
Tapi tak pandai pun main alat.

Yang paling best bila ada camping brassband.
Dari part 1 sampai part 3. Walaupun simple, tapi tetap best.

Kalau nak cerita pasal pengalaman, memang banyak sangat.
Nak cerita, 1 hari pun tak habis. Cukup lah setakat ni je yang atul kongsi.
Apa apa pun, universiti ni lah yang mematangkan atul dari segala aspek.
Atul harap atul dapat grad gengan jayanya.
Doakan atul ye :)

Terima kasih ^_^

15 comments:

Terima kasih. :)

© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: