HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Saturday, January 29, 2011

Segmen Hujung Minggu bersama Ben Ashaari



Assalamualaikum semua.
Hari ni nak join segmen abg ben ashaari lagi.
Tak nak lepaskan peluang ni.
Lagi pun tak ada idea nak update apa hari ni.
Nak join ?? Klik gambar kat atas ni :)

Jom tengok apa yang perlu dilakukan dalam segmen kali ni ;

Buatkan sebuah cerita berdasarkan gambar tu .. Gambar / dialog / angan - angan atau apa saja yang boleh korang buat dari gambar tu.. Tapi jangan di edit lak gambar tu.. Boleh ? Hehehe.. Tapi mesti panjang .. kalau pendek , aku tak nak terima.. hehehe..

Kalau berminat , jom .... buatkan satu entri khas :

  1. Letakkan gambar tu dan tajuk : Segmen Hujung Minggu Bersama BEN ASHAARI dan linkkan ke entri ini ..
  2. Dah siap ... tinggalkan url entri korang tu di ruangan komen ..

Jom kita mulakan ;

Situasi ; Di pusat Gym yang selalu abg ben pergi.

Masa tuu atul sedang menunggu kawan atul yang ketika itu ada aktiviti di pusat Gym tersebut.

Atul ; Macam pernah tengok lah mamat handsome ni. Tapi kat mana ek ??

Atul terus memerhati dan memerhati gerak geri abg ben.

Atul ; Ohh, baru aku ingat siapa mamat handsome ni. Abg ben rupanya. Macam mana lah aku tak boleh cam blogger terkenal ni. Peluang keemasan ni. Nak pergi tegur dia lah. Hehe.

Dengan beraninya, atul pun pergi lah mendekati abg ben yang ketika itu keseorangan sambil menghadap laptopnya. Mukanya yang agak ketakutan tuu, membuatkan atul takut untuk mendekatinya.

Atul ; Asal lah muka abg ben macam nak makan orang je ni. Takut aku. Urm, tapi aku tak boleh lepaskan peluang keemasan ni. Abg ben tuu, blogger terkenal. Pergi je lah.

Atul memulakan perbicaraannya ;

Atul ; Assalamualaikum abg ben.

Abg ben ; (Dengan muka yang tersenyum). Waalaikumussalam. Eh, macam pernah tengok lah adik ni.

Atul ; (Terkejut). Pernah tengok ?? Ni mesti tengok kat blog ni. Saya pun blogger macam abg ben jugak. Tapi tak lah famous macam abg ben. Hehe. Gembira dapat jumpa abg ben kat sini. Gembira sangat.

Abg ben ; (Dalam nada merendah diri). Eh, abg ben mana ada famous lah. Biasa biasa je. Ohh, patut lah macam pernah tengok. Blogger jugak. Bertuah jugak dapat jumpa dengan adik.

Agak lama jugak perbicaraan antara atul dan abg ben. Macam macam tips yang diberikan. Dan yang paling bestnya apabila ;

Abg ben ; Eh, da lama kita berborak ni. Jom, abg ben belanja minum.

Atul ; (Terkejut). Belanja ?? Biar betul ?? Hehe. Besar tapak tangan, nyiru saya tadahkan.

Abg ben ; Betul lah abg ben nak belanja ni. Jom!

Atul ; Wahh, baik lah abg ben ni. Jom! Hehe.

Hari itu adalah hari yang sangat menggembirakan. Dapat berjumpa dengan blogger terkenal. Gambar diambil sebagai kenangan. Hai, tak tidur malam lah aku hari ni. Eh, apa cerita tentang kawan atul tuu ??

Atul tinggalkan kawan atul tuu untuk keluar minum dengan abg ben. Sorry, my friend! HAHA. :)
Abg ben lagi penting. Hehe.


Itu sahaja. Terima kasih. :)

15 comments:

  1. lawak je cte ni.. 2 baru cte, cane kalau betul2 jumpe nanti ye.. nice2 =)

    ReplyDelete
  2. @kay_are Tak tahu lah kalau jumpa betul betul camne. Tak terkata kot. HAHA. :)

    ReplyDelete
  3. tambahan: kalau aku jadi kawan ko kan dlam 2, siap aku bagi terajang otomen dekat ko....hahahaha
    p/s: follow la twitter aku,aku da follow tweet ko..miahahaha

    ReplyDelete
  4. kalau betul jumpe= pengsann!
    jemput ke ALL IN ONE

    ReplyDelete
  5. @Natasya Aisya Ko mmg jahat. Haha. Kena lah fhm sikit. Hehe. Okeh dear. Tp aku tak aktif sgt twitter.

    ReplyDelete
  6. @nur Tahu tak apa. Klo betul betul, memang pengsan! Hehe. Okeh :)

    ReplyDelete
  7. @Rabiatul Adawiyah Abd Rahim
    hahahahaha~ko kan tao sejahat2 aku,aku sayang ko lagi..kul aku jahat xda aku lepak bilik ko...huhu

    ReplyDelete
  8. @Natasya Aisya Pengakuan baik punya. Ko syg aku ?? Wahh, terharu kot. :)

    ReplyDelete
  9. @Rabiatul Adawiyah Abd Rahim haruslah pengakuan jujur lagi suci dariku...miahahaha~

    ReplyDelete

Terima kasih. :)

© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: