HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Friday, January 14, 2011

Tak Suka ! Tak Suka ! Tak Suka !

Assalamualaikum semua. Salam Jumaat.
Harap semuanya sihat ya.
Atul alhamdulillah sihat.
Hari ni cuti hujung minggu di Kelantan.
So, kerja hari ni adalah online.
Tapi tak lah sampai malam ye.
Sebab malam nak study. :)

Mengenai tajuk kat atas, atul tak suka sangat sangat.
Nak tahu sebab apa ??
Pasal jadual untuk student UiTM yang telah ditukar dan diluluskan oleh Senat.
Okay, kalau semua tahu, kita orang biasanya cuti hampir 2 bulan.
Dalam 1 bulan lebih lah.

Tapi bermula tahun ni, kita orang akan cuti semester selama 2 minggu je.
Ohh, ni lah yang paling atul tak suka.
Sebab tak dapat rest lama lama kat rumah.
Atul lagi suka cuti lama.
Walaupun atul tak kerja, at least atul dapat tolong mama atul jaga Fifi dengan Haikal.
Bukan atul buang masa pun. Masa atul terisi dengan perkara yang berfaedah ye.

Cuti semester untuk semester ni akan bermula pada 8 Mei 2011.
Kalau ikutkan jadual biasa, student UiTM akan masuk semula pada 3 Julai 2011.
Tapi sekarang, kita orang akan masuk semula pada 30 Mei 2011.
Tak suka ! Tak suka ! Tak suka !

Tengok jadual kat bawah ni ;

Lecture ; 30 May – 15 July 2011 -7 weeks

Mid-semester Break ; 16 – 24 July 2011 -1 week

Lecture ; 25 July – 26 August 2011 -5 weeks

Eid Break ; 27 August – 4 September 2011(Eid : 30 August 2011) -1 week

Lecture ; 5 – 13 September 2011 ; 1 ½* weeks

Revision ; 14 – 18 September 2011 -½ week

Examination ; 19 September – 9 October 2011 -3 weeks

Supplementary Examination ; 15 – 17 November 2011 -3 days

Semester Break ; 10 October – 20 November 2011 -6 weeks

MUET Written Examination ; 19 November 2011

* ½ week is not accounted for because it is given as public holidays for Eid (30-31 August 2011) and National Day (31 August 2011)

Credit to ; UiTM Student Portal

Terbaik lah bila tengok jadual ni.
Jadual ni untuk tahun ni je.
Yang kat bawah ni untuk tahun depan ;

Lecture ; 21 November – 23 December 2011 -5 weeks

Mid-semester Break ; 24 December 2011 – 1 January 2012(Christmas and New Year) -1 week

Lecture ; 2 January – 2 March 2012 -9 weeks

Revision ; 3 – 11 March 2012 -1 week

Examination ; 12 March – 1 April 2012 -3 weeks

Intersession ; 9 April – 11 May 2012 -5 weeks

Intersession Examination ; 14 – 18 May 2012 -5 days

Semester Break ; 2 April – 27 May 2012 -8 weeks

Medical Specialization ; 28 May – 29 June 2012 -5 weeks

Notes:
The sessions above are applicable to all Pre-Diploma, Diploma and Asasi programmes in UiTM.

Thanks pada UiTM.
Kenapa ye nak ubah jugak ??
Tak faham lah. Huh.
Yang okay nya sebab habis awal.
So, kiranya aku tamat Diploma pada April 2012.
Sepatutnya habis Mei 2012 kan.
Cepat 1 bulan je kot.

Walaupun tak berapa suka dengan jadual ni, aku kena terima jugakkan.
Kalau aku ada kuasa, aku akan ubah pada yang asal balik.
Terima kasih pada yang buat jadual terbaru ni. Terima kasih !

Credit to ; UiTM Student Portal

15 comments:

  1. err..terima kasih tu macam lain jek bunyinye??hehe, sabar k atul. :) eh nak masuk u dah lambat dh skang.kne tggu bulan9 kalau dlu bln7 dh masuk..hm

    ReplyDelete
  2. @Siti Safiyyah Terima kasih dlm erti kata lain. Haha. Entah lah. Tension je. :(

    ReplyDelete
  3. oo patut la tak suka sangat. hehe sabar je lah ek. dugaan student. gud luck study

    Latest Entri :
    Yeaayy Cuti : Keputeraan DYMM Yang Di-Pertuan Besar Negeri Sembilan

    ReplyDelete
  4. eh nape ubah erk??
    bukan naik sem baru bulan 9 ke..

    ReplyDelete
  5. @Fariq Yg naik sem bln 9 tuu budak degree. Diploma mcm jadual kat atas tuu lah.

    ReplyDelete
  6. 2 la...
    terpksa time gak even sedih tgk cuti 2 mggu je...
    demi future life so time la..
    chaiyok2..
    :)

    ReplyDelete
  7. Mencari keyword utk nih

    "Medical Specialization ; 28 May – 29 June 2012 -5 weeks"

    Ape maksud la agaknye.... tak berape nk faham... mnggu dpn masuk sem bru nk tanya HEA... Haha'

    ReplyDelete
  8. A'ah laaa...ape maksudnya ek? Cuti lagi ke time tu?

    ReplyDelete
  9. utk student asasi shj. yg lain2 smbung kuliah kot. Ngeee'

    ReplyDelete

Terima kasih. :)

© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: