HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Wednesday, December 15, 2010

COVER YOUR AURAT CAMPAIGN I SHOW YOUR SUPPORT!


Assalamualaikum. Selamat ptg.
Jumpa lg. Hari ni rajin sgt nk update entri.
So, teruskan je lah.

Atul ada nampak 1 kempen td masa tgh bl0gwalking.
Kempen ni dianjurkan oleh Thepotpetking.
Kalau nk tahu maklumat lebih lanjut, klik pada gmbr di atas ye.

Pandangan atul tentang menutup aurat ni, ye lah, seperti kita semua maklum,
menutup aurat ni adalah perkara yg wajib bagi semua umat Islam tidak kira lelaki atau perempuan.
Sebagai se0rang perempuan, atul tgk skrg ni, ramai yg tidak menutup aurat.
Zaman skrg ni zaman m0den, semuanya nk ikut pengaruh dari negara Barat.

Skrg ni rasanya tak payah pergi negara Barat lah k0t.
Sbb kat sini p0n kita dpt tgk, org kita sendiri berpakaian seperti org kat sana.
Ada jgk yg pakai tudung tapi tgk lah pula pakaiannya.
Haih, kadang kadang tuu, malu atul nk pandang.
Bole dikatakan semua benda dia nk tunjuk agaknya.

Seperti yg atul baca di http://halaqah.net/, search pasal menutup aurat ni, menurut apa yg ditulis, semua wanita yang bertudung berbaju ketat, skirt panjang terbelah, berbaju kebaya sempit dan sebagainya, semua mereka berada di satu level pada pandangan Islam iaitu SEMUA SEDANG MELAKUKAN DOSA DAN SEMUA TIDAK MENUTUP AURAT.

Renung-renungkan lah ye. Atul akui, atul p0n kadang kadang lalai jgk ngn pemakaian mengikut cara Islam.
Atul akui, kita ni manusia biasa, sering melakukan kesilapan.
Tak salah kalau kita duduk sebentar dan renungkan apa yg kita tgh buat skrg ni.
Macam mana pemakaian kita ni dan sebagainya.

Kadang kadang atul pelik jgk, tak rimas ke die0rg pakai ketat ketat tuu ??
Atul tgk macam terseksa je. Tp tak tahu lah die0rg rasa macam mana kan.
Mari lah kita renung renungkan perkara ni.
Atul pesan ni untuk diri atul dan untuk semua.

Atul mintak maaf kalau apa yg atul tulis ni, ada salah dan silap.
Atul minta maaf ye. :)

Atul nk tag mereka ni untuk supp0rt campaign ni ;

Miera
Zatie
Natasya


p/s ; Terima Kasih :)

6 comments:

  1. menarik..Omu pun sekarang sedang membetulkan diri omu ni..salam ziarah dari Omurice.

    ReplyDelete
  2. thanks for supporting ye semua!
    semoga usaha kecil kita semua ni diberkati Allah =)

    ReplyDelete
  3. Omurice ; Thanks. Sama sama lah kte betulkan diri kita dari semasa ke semasa :)

    ReplyDelete
  4. Asyfiqaz ; U are m0st welc0me, awk. InsyaAllah :)

    ReplyDelete

Terima kasih. :)

© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: