HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Friday, December 17, 2010

Segmen : Dulu Aku Nakal !



Assalamualaikum. Selamat pagi.
Apa khabar ?? Harap semuanya sihat.
Atul smlm tidur awal. Ngantuk sgt.
Bgn p0n lmbt. HAHA. Kant0i di situ.

Mcm biasa, bgn pg, online lah.
Yg paling best, bila bukak je bl0g abg ben ashaari, tgk ada segmen terbaru.
Segmen apa ?? Segmen : Dulu Aku Nakal !
Kalau sesiapa nk j0in, klik je gmbr kt atas ni ye. :)

Jom tgk s0alan pada kali ini ;

  1. Nama sekolah rendah dan sekolah menengah termasuk tahun ...
~Sekolah rendah di Sekolah Kebangsaan Ampang dari tahun 1998-2003. Sekolah menengah pula di Sekolah Menengah Kebangsaan Dato Ahmad Razali dari tahun 2004-2008.

2. Aktiviti ko kurikulum yang korang ceburi

~Kalau kt sekolah rendah, atul ms0k unit unif0rm Puteri Islam. Kat sekolah menengah, mula mula Kadet Remaja Sekolah. Then tukar Persatuan Bulan Sabit Merah (PBSM). Sbbnya atul tak minat kawad.


3. Jawatan yang di sandang dulu .. hehe..

~Jawatan yg atul sandang kt sekolah dulu, sejak dari sekolah rendah, atul merupakan se0rang Pengawas Sekolah. Minat sgt.


4. Nama guru kesayangan korang ..

~Puan Marshirah, Puan Mawaddah, Puan Salina, Puan Norshuhaini. Semua cikgu sek0lah menengah. Nama cikgu sekolah rendah, tak ingat. Sori cikgu !!


5. Subjek paling disukai dan tak suka ..

~Subjek paling disukai mestilah Prinsip Perakaunan dan subjek yg tak suka adalah subjek Add Math dan Sejarah
.

6. Kawan baik masa sekolah ..

~Nurul Asma, Siti Khalijah, Farah Syamilah, Yasmin, Salma dan Hajar.


7. Cita cita masa sekolah dulu

~Masa sekolah rendah, nk jd Polis dan Cikgu. Bila da masuk sekolah menengah, da nampak p0tensi diri ni ke arah mana, cita cita atul nk jd Accountant.


8. Artis feveret masa sekolah dulu ..

~Masa sekolah rendah, atul minat Kumpulan Boboy. Tp bila da masuk sekolah menengah, atul minat Dafi ngn Akim :)


9. Perkara yang paling tak dapat dilupakan masa sekolah

~Jatuh cinta ngn abg seni0r. Hehe. Ramai jgk abg seni0r yg atul minat. Die0rg p0n tahu atul minat. Tp atul buat buat mcm tak tahu je lah. Bila terserempak, masing masing buat muka. Tp memang best lah. Minat kejap je. Bkn nk jdkan pkwe p0n.
Lg 1, bila jd pengawas. Semua org kenal. Siap gelarkan atul ni pengawas garang la. Garang lah k0t. Siapa suruh nakal. Kan da kena mrh. Atul jgk merupakan pengerusi majlis masa perhimpunan rasmi kat sekolah setiap hari isnin. Tp tuu masa tingkatan 3 je. Lps tuu, budak juni0r pulak yg ambil tanggungjawab tuu.

10. Jika dapat kembali ke zaman persekolahan , apakah yang ingin korang lakukan ..

~Kalau atul dpt kembali ke zaman persekolahan semula, atul akan nikmati waktu itu dgn sebaik baiknya. Atul akan belajar rajin rajin sbb atul ni malas jgk. Sbb tuu, result p0n biasa biasa je. Atul tak akan bercinta ngn mana mana lelaki kt sekolah tuu sbb dulu atul pernah bercinta ngn se0rang lelaki ni. Kwn 1 kelas. Cinta monyet lah katakan. Kalau b0le, atul tak nk bercinta masa tuu. Atul nk enj0y ngn kwn kwn baik atul, nk study sama sama. Nk buat yg terbaik dlm exam. Sbb lps ni da tak belajar da kt sekolah.


11. Ceritakan kenakalan yang tak dapat dilupakan sewaktu sekolah dulu ( tak kurang 100 patah perkataan )

~Atul kt sekolah mana ada nakal. Cuba tanya kwn kwn atul. Hehe. Pengawas k0t masa kt sekolah, s0, tak b0le lah nakal. Atul rajin tlg cikgu. Selalu g bilik guru, tlg cikgu. Cuma yg nakalnya, biasa lah, masa exam, atul ada jgk meniru. Tp meniru cara pandai lah. Tanya kwn dan tak adalah sampai tiru jwpn die0rg ngn cara tgk kertas die0rg. Kira mcm tanya die0rg dan atul buat lah ayat sendiri. Tp tak lah selalu sbb ustazah pernah ckp, kita belajar kena berkat. So, tak baik meniru. Sejak dari itu, atul tak tiru. Kalau tak b0le buat skali p0n, atul buat je. Sampai lah skrg ni. Kt U p0n sama. Pensyarah still ckp perkara yg sama. So, tak berani lah nk meniru ni. Hidup mesti ada keberkatan. Tipu lah kalau kt sekolah dulu, tak ada sesiapa yg meniru. Atul ngaku perbuatan atul. Hehe. Kantoi sudah. Nakal yg lain, rasanya tak adalah. Cuma dulu masa belajar add math, atul selalu tidur dlm kelas. Kesian Puan Zainon kena kejut atul. Malu jgk tp bg alasan yg munasabah. Tak lah kena mrh. Hehe.

Okay, da siap. Terima kasih pada yg sudi baca. :)


p/s ; Cpt je masa berlalu. Skrg da ada kt U. Tak lama lg da nk habis belajar. Mcm tak percaya je. ^_^

18 comments:

  1. wah baek juga atul nie.. ;)
    sama kita pengawas sekolah..!!

    ReplyDelete
  2. Baik ke ?? Hehe. Biasa je. Eh, sama lah kita :)

    ReplyDelete
  3. haha... kira nakal juga la nie ya?? hahaha

    gud gud... blog anda menarik dan.. follow anda lah

    ReplyDelete
  4. Magrib ; Nakal jgk lah. Hehe. Thanks :)

    ReplyDelete
  5. x de la..budak kelantan..cuma study je kt sana

    ReplyDelete
  6. Rozuan Ismail ; Ohh, yeke. Ingtkn org KK.

    ReplyDelete
  7. Tomatokering ; Hehe. Tak nakal lah. ^_^

    ReplyDelete
  8. hehehe, ni nakal comel namenye ;p

    ReplyDelete
  9. KayNisa ; Nakal comel ?? Hehe, :p

    ReplyDelete
  10. Rozuan Ismail ; Salam perkenalan jgk. Sy atul :)

    ReplyDelete
  11. masa cepat jer berlalu kan...dlu skolah..pastu U, then usaha cri keje....

    salam blogwalking sini...

    ReplyDelete
  12. Mr.Ix ; Yup yup. Cpt je berlalu masa tuh. Tak sangka je. Wasalam. Thanks.

    ReplyDelete
  13. singgah dr segmen BA, nak tgk sape paling nakal.. ^^

    ReplyDelete
  14. Syafiq Rosli ; Eh, mne ada nakal lah. Haha ~

    ReplyDelete
  15. Siti Noraisyah ; Awk lah lg nakal. Hehe.

    ReplyDelete

Terima kasih. :)

© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: