HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Saturday, December 11, 2010

TOLONGLAH KAMI.



Salam semua. Slmt ptg.
Okay, ptg ni atul nk j0in segmen terbaru dari abg Ben Ashaari.
Sesiapa nk j0in, click pd gmbr di atas ni ye. :)

J0m tgk s0alan apa yg ditanya pada kali ni ;

*Ceritakan satu kenangan yang pernah anda lalui melibatkan isu merokok ditempat awam
~Atul selalu pergi jln jln ngn family, c0nt0h setiap bln pergi beli brg kt pasar raya yg besar besar. Kadang kadang ada lah yg selamba je hisap r0k0k kat kwsn yg terlarang. Da lah dekat je ngn atul. Atul tutup hidung ngn tangan atul untuk mengelak dari kena asap r0k0k. Tp yg paling geram, bila dia nampak atul buat mcm tuu, lg dekat dia kt atul. Masa tuu memang bengang gila lah. Atul ni jenis yg diam je. Selalunya adik atul yg akan s0und org tuu. Muka dia lain je. Tak lama tuu, bla lah dia dari situ.

*Pernahkah anda menegur mereka yang merokok ditempat awam dan apakah tindakan yang diambil mereka ?
~Pernah jgk lah. Tp tak selalu. Sbb selalu adik atul yg tegur. Bila da kena tegur, die0rg buat muka je. Then terus pergi dari situ. Setakat ni tak adalah yg marah ke atau buat benda yg bukan bukan.

*Rayuan anda pada mereka yang suka merokok ditempat awam ..
~Tlg lah jgn mer0k0k kt tempat awam. K0rang ni memang tak ada hati perut langsung. Kte0rg yg hidu bau asap r0k0k ni lg bahaya dari k0rang taw. So, mintak sgt lah. Berhenti lah tabiat tuu. Mer0k0k lah kt tempat yg k0rang rasa sesuai. Ni kt tmpt awam, k0rang memang kejam ! Nk bunuh semua org ek ?? Huh. Tlg ye, jgn mer0k0k kt tmpt awam ?? B0le kan ??

Okay, siap. :)


p/s ; Terima kasih kerana sudi baca. jgn lupa k0men ^_^

8 comments:

  1. wahhh .~bgs segmen nie. .nk wat gak la.. ;)

    ReplyDelete
  2. mamat pun dh join..

    http://luahan-hati-matika.blogspot.com/2010/12/tolanglah-kami.html

    ReplyDelete
  3. rajin join segmen En. Ben..
    keep it up..good luck

    ReplyDelete
  4. ye.. sokong kempen ni atul..
    ALL IN ONE
    join jugak

    ReplyDelete
  5. Lulu Caldina ; Rajin sgt. Haha. Thanks :)

    ReplyDelete

Terima kasih. :)

© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: