HOME ABOUT ME EXCHANGE BANNER FACEBOOK TWITTER DASHBOARD

Monday, December 20, 2010

Setan Faceb0ok ? Auww, Takutnya !


Wink wink ^_^
G0od aftern0on every0ne.
Speaking lah pulak.
Hehe.

Td bl0gwalking dan singgah dekat bl0g Liyana Lunia.
Ada cerita pasal Setan Faceb0ok di pawagam.
Atul ingat kat faceb0ok ada setan. Haih, takut jgk.
Bila da baca, rupanya sebuah m0vie dari negara Ind0nesia.

Kalau cerita ni ditayangkan kat Malaysia, teringin jgk nk pergi tgk.
Walaupun atul takut nk tgk cerita hantu ni, tp nk tgk jgk.
Tgk mcm best je.

Jom kita baca sin0psis cerita Setan Facebook ni ;

Credit t0 ; http://sinopsis-box-office.blogspot.com/

Film Setan Facebook ini dibintangi oleh Cindy Anggrina, Boy Hamzah, Jehaan Sienna, Maeeva Amin, Waqid dan Rick Ertan.

Farah, di usia 19 sangatlah energik dan spontanitas, termasuk urusan identitas yang sudah dianggap over-narsis oleh teman-teman dekatnya. Cici, sahabatnya dan Nauvam pacarnya sudah seringkali mengingatkan Farah agar tidak terlalu obsesi dengan status di Fesbuk.

Kadar aktifitas Farah sudah melebihi porsinya, kadang di tempat yang tak semestinya dan di waktu yang tak seharusnya. Ia terus saja mengupdate status Fesbuk. Apapun yang ada di benaknya tak pernah terlewat sekalipun. Teror pun dimulai kala Farah diundang untuk mengkonfirmasikan profil seseorang bernama Mira Anindhita, sosok asing yang di kemudian hari membawa bencana. Selamatnya, Farah tak pernah menggubris untuk mengkonfirmasi. Namur, beberapa temannya satu per satu yang juga diundang mendadak mati mengenaskan.

Farah pun mulai ketakutan. Ada apa sebenarnya? Apakah kematian orang-orang di sekitarnya ada hubungan dengan fesbuk atau pembunuh psycho yang meneror dengan cara yang aneh. Segera ia meminta bantuan Roni hacker yang diminta menelusuri profil misterius yang mungkin jadi penyebab kematian akhir-akhir ini.

Seiring teror terus berjalan Farah bertemu dengan Oma Pujo yang konon menjadi kunci dari semuanya. Namun Farah masih belum bisa tenang karena waktu tak lagi menyisakan kesempatan untuknya...

Adakah hubungan Farah dengan sosok misterius yang melakukan teror hingga menghabisi nyawa orang tersebut? Akankah Farah tetap bertahan hidup?

Produksi :
- D’color Entertainment

sumber : 21cineplex.com

Watch Setan Facebook Trailer di Youtube.

p/s ; Kalau da tgk cerita ni, agaknya ramai tak yg akan online faceb0ok ?? *Curious.

6 comments:

  1. emm .. mitos jew tuh .. ahahhhhha. pening bace sinopsis bahase indon :D ahha .. anyway ,nak tgk gak laa dlm youtube nty ...

    ReplyDelete
  2. cite nih seram-seram manis masin kan kak.. hahahaha

    ReplyDelete
  3. singgah sini..sb tertarik tajuk entry ni.. ade gak amik kesempatan buat filem guna populariti facebook...

    ReplyDelete
  4. Nadia Farihah Anuar ; HAHA. Copy paste kt internet je. Malas nk tukar ke bahasa Melayu. :)

    ReplyDelete
  5. {finieViolet} ; Thanks sudi dtg bl0g atul. Nk untung, biasa lah. :)

    ReplyDelete

Terima kasih. :)

© Copyright 2013 Reserved to Atul Rahim l Designed by DayangDeno
Nota: